|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg Pa 900
Moderátor: Moderátorok
- Attila
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Re: Korg Pa 900
Edmund, ha Gyergyóba jársz, lépjél be a Slágerbe (Kálmán nyitott egy üzletet) és tedd rá a kezedet a pa6oo-asra.
- de ne nagyon, mert sérülékeny a lelkem 
Atti
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Az előbb említett hangszerek közül,mind volt a birtokomban...Szerintem a sorrend a következő:
1.Korg pa2x pro
2.Korg pa900
3.Korg pa800
4.Korg pa600
A 600-as összeségében egy belépő szintű,alap hangszer.Nem kell sokat várni tőle,de ez az árában is megmutatkozik.
A 900-as már hangzásban sokkal közelebb van a 3x-hez,de még az is elmarad tőle.De ezen nem is kell meglepődni.A 600-astól klasszisokkal jobb hangszer viszont.
1.Korg pa2x pro
2.Korg pa900
3.Korg pa800
4.Korg pa600
A 600-as összeségében egy belépő szintű,alap hangszer.Nem kell sokat várni tőle,de ez az árában is megmutatkozik.
A 900-as már hangzásban sokkal közelebb van a 3x-hez,de még az is elmarad tőle.De ezen nem is kell meglepődni.A 600-astól klasszisokkal jobb hangszer viszont.
- jegenye
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: M1,T3,01w/fd,Tryniti,i30,Triton,pa1,2,600,900,1000
- Adott köszönetek: : 54 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 22 alkalommal
Sziasztok
)))
... a hangszerek megítélései nagyon szubjektívek,,, az én profi Korg gépeimet mindig a zenésztársaim fikázták le, ami engem mindig nagyon elkeserített
((( bár több kolléga nem tud különbséget tenni a hangszínek között sem ,,,
a Pa2 xpro egy markáns megjelenésű, jó billentésű hangszer, mindig azt érzem, hogy ettől markánsak a hangjai is,, a pa 600 már olyan mint Korgosnak a Roland hangzás, azt mondták rá a társaim, hogy nagyon vendéglátós a hangja, és az első nap amikor buliba vittem, a kollégák erős unszolására a kiséretemet rendesen ki kellett " herélni" amiért nagyon zabos voltam,, de be kell vallani, hogy a zenekarban tényleg az működik // még a pa 900-ba is be van téve, és sokszor használom is//,, pedig ez a hangzás önmagában úgy szól mint egy 8000 forintos valami
)))
... de, a 600-as számomra nagyon kedves hangszer, mert kompakt. mindig sajnáltam a Pa2-t bulikba hurcolni, mert nagyon porosodott, koszolódot + dohányfüst ...., ja meg egyre nehezebb lett a súlya,,
.. ehhez képest a 600-as könnyű, minden megvan benne ami egy jó haknihez kell, sőtt számomra a ram ami nagyon fontos,, engem a billentése sem zavar, mivel ettől ennyi várható el.
A Pa 900,, tényleg a kedvencem lett, elég RAM-al van elltáva, sd kártyáról USB-ről betölt, minden benne van ami a Pa2-ben, sőtt modernebb, ráncfelvarrott .... Ha nem kellene a RAM akkor elég lenne a 600-is nekem.
Itt a fórumon olvastam valakitől, hogy még egy rendező sem kérdezte meg, hogy milyen hangszerrel megyünk .... Telitalálat,,,, ez a lényeg ...
Ami nekem tetszik, lehet, hogy neked nem ... és így tovább ...
Vehetnék Pa 3-at, vagy Kronost, de a 900-as olyan mint egy jó autó, gyors - kényelmes - és minden ígényt kielégít... // bár Kínai //
.... Szerintem most már nem a hangszer nem tud valamit, hanem mi vagyunk a gépben a leggyengébb láncszem ...
... a hangszerek megítélései nagyon szubjektívek,,, az én profi Korg gépeimet mindig a zenésztársaim fikázták le, ami engem mindig nagyon elkeserített
a Pa2 xpro egy markáns megjelenésű, jó billentésű hangszer, mindig azt érzem, hogy ettől markánsak a hangjai is,, a pa 600 már olyan mint Korgosnak a Roland hangzás, azt mondták rá a társaim, hogy nagyon vendéglátós a hangja, és az első nap amikor buliba vittem, a kollégák erős unszolására a kiséretemet rendesen ki kellett " herélni" amiért nagyon zabos voltam,, de be kell vallani, hogy a zenekarban tényleg az működik // még a pa 900-ba is be van téve, és sokszor használom is//,, pedig ez a hangzás önmagában úgy szól mint egy 8000 forintos valami
... de, a 600-as számomra nagyon kedves hangszer, mert kompakt. mindig sajnáltam a Pa2-t bulikba hurcolni, mert nagyon porosodott, koszolódot + dohányfüst ...., ja meg egyre nehezebb lett a súlya,,
.. ehhez képest a 600-as könnyű, minden megvan benne ami egy jó haknihez kell, sőtt számomra a ram ami nagyon fontos,, engem a billentése sem zavar, mivel ettől ennyi várható el.
A Pa 900,, tényleg a kedvencem lett, elég RAM-al van elltáva, sd kártyáról USB-ről betölt, minden benne van ami a Pa2-ben, sőtt modernebb, ráncfelvarrott .... Ha nem kellene a RAM akkor elég lenne a 600-is nekem.
Itt a fórumon olvastam valakitől, hogy még egy rendező sem kérdezte meg, hogy milyen hangszerrel megyünk .... Telitalálat,,,, ez a lényeg ...
Ami nekem tetszik, lehet, hogy neked nem ... és így tovább ...
Vehetnék Pa 3-at, vagy Kronost, de a 900-as olyan mint egy jó autó, gyors - kényelmes - és minden ígényt kielégít... // bár Kínai //
.... Szerintem most már nem a hangszer nem tud valamit, hanem mi vagyunk a gépben a leggyengébb láncszem ...
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 19
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
A pa3x nem kínai?jegenye írta:Vehetnék Pa 3-at, vagy Kronost, de a 900-as olyan mint egy jó autó, gyors - kényelmes - és minden ígényt kielégít... // bár Kínai //
Azt még Japánban gyártják?
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 20
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Az olaszok gyártják.
- a 2x pro, a pa 3x Olasz
- meg a pa 8oo.......
- a 2x pro, a pa 3x Olasz
- meg a pa 8oo.......
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Attila 2013.12.27. 10:19-kor.
Atti
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 19
- Adott köszönetek: : 980 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2477 alkalommal
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Így van. A KORG 97-98 magasságában helyezte ki az arranger gyártást Olaszországba. Az utolsó Japán arranger az i30, az első olasz pedig az iS40 iS50. i40M. iS35 majd pa80, pa60 pa1xpro, pa1x pa800, pa2xpro, pa3x mind ott készültek. Kínában a pa50 volt az első, majd pa600.
Buba
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal
Igen, 98-ban. Az ebben az évben megjelent i30 még japán, a szintén 98-as iS szériák viszont már olaszok.
Üdv.: Apelláta
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Az én billencsem is Japán technika 
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"