Szia, itt vannak az én beállításaimAsterix írta: Nekem csak a gyári beállítások vannak,
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg Pa 900
Moderátor: Moderátorok
-
zenetibi
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 1
- Hangszer: Korg Pa 3X
- Adott köszönetek: : 29 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 84 alkalommal
Re: Korg Pa 900
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
- jegenye
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: M1,T3,01w/fd,Tryniti,i30,Triton,pa1,2,600,900,1000
- Adott köszönetek: : 54 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 22 alkalommal
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 38
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Megvásároltam a KORG PA900-at.Egy pár szó a hangszerről...
Pozitívumok : Nagyon jó hangszínek,stílusok
Nagy,szépen átlátható kijelző,ami jobb minőségű mint a 600-asé
Az 500,600,800-nál jobb billentyűzet
Kis súly
A kapcsolók itt már mikro-kapcsolók,nem úgy mint az 500,600-as típusoknál...
Negatívumok : Ha sampler dolgokkal fel van töltve lassan áll fel a hangszer/de sajnos ez a KORG arrangereknél megszokott
Egyenlőre ezeket tapasztaltam.
Összefoglalva a KORG arrangerek közt egy jól eltalált,könnyen kezelhető kis gép.A 600 vs.900 kb.olyan mint az 500 vs.800.
Tehát a többlet szolgáltatásokon túl a hanggenerátor is komolyabban szól benne!
Megszólalásra a csúcsmodeltől szinte alig tér el./De a zászlóshajó az azért csak zászlóshajó...
Ez a hangszer méltán elfoglalta a második helyet a KORG arrangerek jelenlegi palettáján.
Hangzásban szerintem a régebbi zászlóshajóknál jobb./ 1X,2X /.De ezek komolyabb megjelenésűek,jobb billentyűzettel rendelkező hangszerek.
Pozitívumok : Nagyon jó hangszínek,stílusok
Nagy,szépen átlátható kijelző,ami jobb minőségű mint a 600-asé
Az 500,600,800-nál jobb billentyűzet
Kis súly
A kapcsolók itt már mikro-kapcsolók,nem úgy mint az 500,600-as típusoknál...
Negatívumok : Ha sampler dolgokkal fel van töltve lassan áll fel a hangszer/de sajnos ez a KORG arrangereknél megszokott
Egyenlőre ezeket tapasztaltam.
Összefoglalva a KORG arrangerek közt egy jól eltalált,könnyen kezelhető kis gép.A 600 vs.900 kb.olyan mint az 500 vs.800.
Tehát a többlet szolgáltatásokon túl a hanggenerátor is komolyabban szól benne!
Megszólalásra a csúcsmodeltől szinte alig tér el./De a zászlóshajó az azért csak zászlóshajó...
Ez a hangszer méltán elfoglalta a második helyet a KORG arrangerek jelenlegi palettáján.
Hangzásban szerintem a régebbi zászlóshajóknál jobb./ 1X,2X /.De ezek komolyabb megjelenésűek,jobb billentyűzettel rendelkező hangszerek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2013.10.31. 18:58-kor.
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Gratulálok a leírásodhoz!
Szívesen várunk bővebb infókat, esetleg demókat is a hangszerről!
Szívesen várunk bővebb infókat, esetleg demókat is a hangszerről!
- marton1974
- VIP
" Tc helikon 3 voc sávos... szerkesztési felületről nem láttam vidit, de gyanítom ua.olyan lesz max mint a pa3-...Azért röhögnék ha ebben van low cut kapcsoló! "
Nem ugyan az a vokál van benne mint a 3x-ben.Egyszerűbb,kevesebb állítási lehetőséggel.De low cut tehát mélyvágás van benne./60,80,100./
De csak dinamikus mikrofon kapcsolható a 900-ashoz,mert nincs benne kapcsolható fantom táp,mint a 3x-ben.
Nem ugyan az a vokál van benne mint a 3x-ben.Egyszerűbb,kevesebb állítási lehetőséggel.De low cut tehát mélyvágás van benne./60,80,100./
De csak dinamikus mikrofon kapcsolható a 900-ashoz,mert nincs benne kapcsolható fantom táp,mint a 3x-ben.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2013.10.31. 19:43-kor.
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Márton én is ilyen hangszer vásárlásában gondolkozok így minden használat közbeni tapasztalatodra kíváncsi lennék. Előtte mit használtál?
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A
- marton1974
- VIP
Az arranger palettán szinte mindent... 
Feltettem rá az új OP.rendszert.Ha 1x-ed van akkor símán megéri lecserélni erre a hangszerre./Modernebb hangszínek,DNC,DNC 2 hangok,jobb megszólalás,master EQ,Limiter...ezek mind mind a 900-as felé billentik a mérleget.Nem beszélve a súlyról 11 Kg...
Ami még nagyon fontos szerintem,hogy nincs benne vinyó, micro SD kártya helyettesíti.Tehát egy hibaforrást kiiktattak.
Hátul a kis ablak lecsavarozása után férhetünk hozzá a micro SD kártyához.Felette pedig a beépített óra gomb eleme található,a 3x-ben sajnos ha ez lemerül akkor le kell szedni a takaró burkolatot hogy ki lehessen cserélni/volt benne részem/.
Amit még észrevettem hogy a tekerő potik nagyon érzékenyek tehát gyorsan reagálnak.A billentése egész kellemes játékérzetet biztosít,nem olyan kemény mint a 3x-é.
Ja és kapható már a 900-ashoz is a musikant bővítő micro SD kártya...csak egy kicsit húzós még az ára.
http://www.korg.de/nc/news/news-uebersi ... erung.html
http://www.thomann.de/gb/korg_pa_900_mu ... dongle.htm
Feltettem rá az új OP.rendszert.Ha 1x-ed van akkor símán megéri lecserélni erre a hangszerre./Modernebb hangszínek,DNC,DNC 2 hangok,jobb megszólalás,master EQ,Limiter...ezek mind mind a 900-as felé billentik a mérleget.Nem beszélve a súlyról 11 Kg...
Ami még nagyon fontos szerintem,hogy nincs benne vinyó, micro SD kártya helyettesíti.Tehát egy hibaforrást kiiktattak.
Hátul a kis ablak lecsavarozása után férhetünk hozzá a micro SD kártyához.Felette pedig a beépített óra gomb eleme található,a 3x-ben sajnos ha ez lemerül akkor le kell szedni a takaró burkolatot hogy ki lehessen cserélni/volt benne részem/.
Amit még észrevettem hogy a tekerő potik nagyon érzékenyek tehát gyorsan reagálnak.A billentése egész kellemes játékérzetet biztosít,nem olyan kemény mint a 3x-é.
Ja és kapható már a 900-ashoz is a musikant bővítő micro SD kártya...csak egy kicsit húzós még az ára.
http://www.korg.de/nc/news/news-uebersi ... erung.html
http://www.thomann.de/gb/korg_pa_900_mu ... dongle.htm
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2013.10.31. 19:54-kor.
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Komolyan vicces cég ez a Korg...
marton1974 írta:"...Azért röhögnék ha ebben van low cut kapcsoló! " [/i]
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 34
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Nem is igen lesz olcsóbb a musikant bővítés. De azért ez kicsit messze van a teljes musikant bővítéstől, mivel itt minden hangszín a user memóriából fogyaszt, míg ugye a gyári musikantnál nem.marton1974 írta:Ja és kapható már a 900-ashoz is a musikant bővítő micro SD kártya...csak egy kicsit húzós még az ára.
De ha valaki ráér dolgozni a hangszerrel, akkor itt az oldalon megtalálhatóak már a Pa3xM stílusai, amiket csak át kell esetenként hangszínezni, azért nem biztos, hogy megéri ennyi pénzt kiadni.
- vigo01
- VIP
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: Ketron Audya 5 - Korg Pa1000
- Adott köszönetek: : 243 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 418 alkalommal
Sztem a legtöbb boltban hamarosan megoldható a bővítés okosban, csak vegyed a hangszert 
Ketron Audya 5 - KORG Pa1X - Hill-Audio Andante 1520 - Allen & Heath Zed-10 - Beta 58A