Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 150
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 1358Hozzászólás marton1974
2011.11.25. 17:03

Szerintem ez a hangszín kérdés is egyéni dolog.De ahhoz azért legalább 120 polifónia kell hogy egy 3 hangszínből álló hangból lenyomsz egy akkordot és megszólaljon minden hang és hangszer...
Az biztos hogy 2 upperből szebb hangot lehet kikeverni de sokszor elég az 1 upper is ha az a sound szerkesztőben patentül be van állítva.De ez csak az én véleményem.
Igen van mp3 alapból is jól meghangszerelt nóta aláírom.Főleg a vokálok miatt is.De midiszerkesztővel is fel lehet játszani vokálokat egy midi sávra..Csak az már időigényesebb mint a kész mp3 alap.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1362Hozzászólás marton1974
2011.11.25. 17:29

Zeneboy,Te hogy szoktad belőni a hangszered hogy jók legyenek az mp3 felvételek?
Gondolok itt arra hogy fülessel szerkesztesz vagy kihangosításon nagy cuccal,hogy lövöd be a stílusokat?
Mert egész más amikor füleshez hangszerelsz vagy kihangosított hangzáshoz... :ugeek:

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 1366Hozzászólás Zeneboy
2011.11.25. 20:20

Az áttekinthetőség érdekében ne idézd a teljes hozzászólást. üdv, buba

SZia!

A songbookot már a kezdetektől érdemes használni! Minden új felhasználónak ezt javaslom! Abba csak telítődni fognak a bejegyzések idővel és akkor nem egyszerre kell betárazni, ha összejön annyi stílus stb.. Lehet kezdetben sok dal ua azzal a stílussal van beállítva vagy más hangszereléssel, de idővel ha találsz hozzá mást ujjat tudod alakítani! Van aki még profibban rakta össze! Pl 1-1000ig pl stílus, 1001-2000ig midibe vannak meg, 2001-3000ig mp3 alapba, és bizony vésztartaléknak ha elmegy a hangod vagy mikrofon vagy más hiba kompletten felvéve playback szinten 3001-4000ig.... Szisztematikus, így tudja az illető, ah olyan a buli eljátszhatja egy nyugdíjas bálon az 50 kódú azért vannak a jó barátokat stílussal, ha fiatalos éneklős buli akkor midi vagy mp3 lásd 2050 vagy 3050-es kód..stb.
Lehetőség adott, ki hogy rakja össze, de ott az egyéni lista összeállítás lehetősége is, vagy menet közben filterezhető!
Az mp3-at én is így tartottam, viszont van sok olyan ami jobb ha úgy szól!A mostani mai mulatós "gyöngyszemek" pl sokkal jobban eladhatóak még a vokális mp3-ról nem is beszélve! A kutyát nem érdekli a női hang, egyébként is lassan megszokják, hisz alapból a gépek is elfogadható vokált nyomnak a saját éneked mellé!
Mp3-at is meglehet csinálni, hogy soronként jelezze a szöveget! A pa3 már viszi a CDG fájlokat, vagyis probléma megoldva:)

Nem volt kevés, igaz volt, hogy egy 16 sávos nótában, ha még kellően mellé szőnyegeztem vagy zongoráztam befúlt, és /vagy kihagyott szólamot, ezt a közönség nem vette észre max én! Emiatt stylus sávot soha nem kellett butítanom! Egyébként az is érdekes, hogy az én pa1 elitem, nem volt annyira lassú sem, pedig a legutolsó szoft futott rajta, ami mint tudjuk a legjobban belassította ezt a gépet! Ezt olyan kolléga jegyezte meg aki pa1-et gyűrt 3 évig...
A csárdás és egyéb ilyen dalokat én a performance-ba szerkesztett hangszínekkel kísértem realtimeban! Mint a felvételen is! Pl a saxi, gitár de a hegedű is-így van a pa3-on is, mert azt fejlesztettem tovább 3upper-ből van keverve! Ezért is vastag! De hallani is amikor a 2 saxi és 1 harmónika van összekeverve... ;)

Sok esetben volt, hogy húztam rá effektet! De pl egy reverb is +10 20nál megállt! Érdekes a pa3-on már nem igénylem hangzásban..+5-6 az átlag...

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1367Hozzászólás marton1974
2011.11.25. 20:40

Zeneboy még egy kérdés a feltett mp3 as csárdásodról.
Ezt a csárdás stílust te csináltad?Úgy hallom hogy a dobot te vetted fel és direkt nem pontosítottad ki és így természetesebben hallatszik,mint amikor ki van pontosítva az ütem.Nem olyan automatikus hangzás és pontosság jellemzi a stílust...Jól látom? :ugeek:
Szerintem nem olyan automata íze van ha úgy vannak saját kézzel beledobolva a dobok és nincsennek mértanilag pontosítva a hangszerek már ütemileg gondoltam.Azért egészséges kereteken belül :) ...De lehet csak az én véleményem ez... :ugeek:
Mp3 soronként viszi a szöveget???????Ezt mivel csinálod? :ugeek:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2011.11.25. 20:50-kor.

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 1368Hozzászólás Zeneboy
2011.11.25. 20:49

marton1974 írta:Zeneboy,Te hogy szoktad belőni a hangszered hogy jók legyenek az mp3 felvételek?
Gondolok itt arra hogy fülessel szerkesztesz vagy kihangosításon nagy cuccal,hogy lövöd be a stílusokat?
Mert egész más amikor füleshez hangszerelsz vagy kihangosított hangzáshoz... :ugeek:

Pa1-en 3/4-en a master hangerő az éneket arányaiban hozzá állítottam és legmagasabb minőségen mp3 rec...

Jelenleg csak fülessel szerkesztek, de a hangtechnikán megvolt, hogy mennyire kell belenyúlni, hogy úgy szóljon ahogy kell! Az új aktív hangtechnikával már más a helyzet a pa3-ról meg nem is beszélve! Sikerült a max master audiójában a 8 sáos eq-t + magas mély sztereó kimenet dB értéket egy viszonylag elfogadható beállításra kikevernem, de ráment hangtechnikával 4-5 órám, hogy füllel 3-4 alappal hallgattam milyen hangszer hogy szólal meg milyen freki van háttérbe stb..milyen a hangképp!
A csalóka az, főleg alap szerkesztésnél, hogy szerkesztőben a max audió-t gyakorlatilag lekapcsolja, vagy inaktívvá teszi! Így arányaiban alá kell állítani, pl egy cinnél a magas eq-t mert kint seqvencerben már más hangképet adhat...

A pa1nél már fülre tudtam annyira benne voltam, pa3-nól még egy hónap után kezdem csak meghallani, nagyjából minek kellene majd megszólalnia!
Viszont ha nincs egy jó hangtechnika, akkor lehet akármilyen jó hangszered semmit sem ér!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 1371Hozzászólás Zeneboy
2011.11.25. 21:50

marton1974 írta:Zeneboy még egy kérdés a feltett mp3 as csárdásodról....
Az áttekinthetőség érdekében ne idézd a teljes hozzászólást. üdv, buba

A csárdást egy Rolandos kolléga követte el! A hála neki jár! Én Korgra optimalizáltam amennyire lehet! Így van ezért nem pontos, nincs kvantálva! De szerintem is így jó, ettől hat természetesnek

A CDG egy létező formátum

A program nevét, majd Asterix kolléga talán jobban vágja, én nem vagyok otthona számítógépes progikban!

Üdv: Zeneboy
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bubamara 2013.03.07. 12:59-kor.
Ok: Teljes idézet

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1372Hozzászólás marton1974
2011.11.25. 22:08

Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS!

A CDG fájl típust a 2X viszi? :ugeek:

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 1373Hozzászólás Zeneboy
2011.11.25. 22:10

Nem! :cry:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 471
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 1377Hozzászólás Asterix
2011.11.26. 08:58

CDG : semmi sem viszi tudtommal csak a számítógép és a Pa3x. Ez olyan formátum, amiben grafikákat, és szöveges információkat lehet megjelenítani ugyanúgy, mint a midiben, tehát ez nem soronként viszi, hanem akár betűnként, vagy szótagonként.
Előnye, hogy a külföldi torrent oldalakon tízezrével lehet az ismert külföldi nótákat így megtalálni. Komplett Boney'M, ABBA, stb. albumok vannak fent, de a legújabb előadók is elérhetők így.
A Pa2x csak a sima mp3 at viszi, viszont abba is be lehet tenni a szöveget és vinni fogja, de csak soronként! Kell egy számítógépes program: Lyrics to MP3. Ezzel a progival megcsinált dalokat minden olyan hangszerem, amiben volt mp3 lejátszásra lehetőség felismerte és pontos szöveggel lejátszotta.
A Ketron MidJay ezt a szövegbevitelt megcsinálja számítógép nélkül.

marton1974
VIP

Hozzászólás: # 1385Hozzászólás marton1974
2011.11.26. 17:21

Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS!

Üdv Asterix!
Dobd már fel légyszi ezt az mp3 szövegező progit....Érdekelne. :ugeek:
Köszi.

Új hozzászólás