|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 150
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Szerintem ez a hangszín kérdés is egyéni dolog.De ahhoz azért legalább 120 polifónia kell hogy egy 3 hangszínből álló hangból lenyomsz egy akkordot és megszólaljon minden hang és hangszer...
Az biztos hogy 2 upperből szebb hangot lehet kikeverni de sokszor elég az 1 upper is ha az a sound szerkesztőben patentül be van állítva.De ez csak az én véleményem.
Igen van mp3 alapból is jól meghangszerelt nóta aláírom.Főleg a vokálok miatt is.De midiszerkesztővel is fel lehet játszani vokálokat egy midi sávra..Csak az már időigényesebb mint a kész mp3 alap.
Az biztos hogy 2 upperből szebb hangot lehet kikeverni de sokszor elég az 1 upper is ha az a sound szerkesztőben patentül be van állítva.De ez csak az én véleményem.
Igen van mp3 alapból is jól meghangszerelt nóta aláírom.Főleg a vokálok miatt is.De midiszerkesztővel is fel lehet játszani vokálokat egy midi sávra..Csak az már időigényesebb mint a kész mp3 alap.
- marton1974
- VIP
Zeneboy,Te hogy szoktad belőni a hangszered hogy jók legyenek az mp3 felvételek?
Gondolok itt arra hogy fülessel szerkesztesz vagy kihangosításon nagy cuccal,hogy lövöd be a stílusokat?
Mert egész más amikor füleshez hangszerelsz vagy kihangosított hangzáshoz...
Gondolok itt arra hogy fülessel szerkesztesz vagy kihangosításon nagy cuccal,hogy lövöd be a stílusokat?
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Az áttekinthetőség érdekében ne idézd a teljes hozzászólást. üdv, buba
SZia!
A songbookot már a kezdetektől érdemes használni! Minden új felhasználónak ezt javaslom! Abba csak telítődni fognak a bejegyzések idővel és akkor nem egyszerre kell betárazni, ha összejön annyi stílus stb.. Lehet kezdetben sok dal ua azzal a stílussal van beállítva vagy más hangszereléssel, de idővel ha találsz hozzá mást ujjat tudod alakítani! Van aki még profibban rakta össze! Pl 1-1000ig pl stílus, 1001-2000ig midibe vannak meg, 2001-3000ig mp3 alapba, és bizony vésztartaléknak ha elmegy a hangod vagy mikrofon vagy más hiba kompletten felvéve playback szinten 3001-4000ig.... Szisztematikus, így tudja az illető, ah olyan a buli eljátszhatja egy nyugdíjas bálon az 50 kódú azért vannak a jó barátokat stílussal, ha fiatalos éneklős buli akkor midi vagy mp3 lásd 2050 vagy 3050-es kód..stb.
Lehetőség adott, ki hogy rakja össze, de ott az egyéni lista összeállítás lehetősége is, vagy menet közben filterezhető!
Az mp3-at én is így tartottam, viszont van sok olyan ami jobb ha úgy szól!A mostani mai mulatós "gyöngyszemek" pl sokkal jobban eladhatóak még a vokális mp3-ról nem is beszélve! A kutyát nem érdekli a női hang, egyébként is lassan megszokják, hisz alapból a gépek is elfogadható vokált nyomnak a saját éneked mellé!
Mp3-at is meglehet csinálni, hogy soronként jelezze a szöveget! A pa3 már viszi a CDG fájlokat, vagyis probléma megoldva:)
Nem volt kevés, igaz volt, hogy egy 16 sávos nótában, ha még kellően mellé szőnyegeztem vagy zongoráztam befúlt, és /vagy kihagyott szólamot, ezt a közönség nem vette észre max én! Emiatt stylus sávot soha nem kellett butítanom! Egyébként az is érdekes, hogy az én pa1 elitem, nem volt annyira lassú sem, pedig a legutolsó szoft futott rajta, ami mint tudjuk a legjobban belassította ezt a gépet! Ezt olyan kolléga jegyezte meg aki pa1-et gyűrt 3 évig...
A csárdás és egyéb ilyen dalokat én a performance-ba szerkesztett hangszínekkel kísértem realtimeban! Mint a felvételen is! Pl a saxi, gitár de a hegedű is-így van a pa3-on is, mert azt fejlesztettem tovább 3upper-ből van keverve! Ezért is vastag! De hallani is amikor a 2 saxi és 1 harmónika van összekeverve...
Sok esetben volt, hogy húztam rá effektet! De pl egy reverb is +10 20nál megállt! Érdekes a pa3-on már nem igénylem hangzásban..+5-6 az átlag...
Üdv: Zeneboy
SZia!
A songbookot már a kezdetektől érdemes használni! Minden új felhasználónak ezt javaslom! Abba csak telítődni fognak a bejegyzések idővel és akkor nem egyszerre kell betárazni, ha összejön annyi stílus stb.. Lehet kezdetben sok dal ua azzal a stílussal van beállítva vagy más hangszereléssel, de idővel ha találsz hozzá mást ujjat tudod alakítani! Van aki még profibban rakta össze! Pl 1-1000ig pl stílus, 1001-2000ig midibe vannak meg, 2001-3000ig mp3 alapba, és bizony vésztartaléknak ha elmegy a hangod vagy mikrofon vagy más hiba kompletten felvéve playback szinten 3001-4000ig.... Szisztematikus, így tudja az illető, ah olyan a buli eljátszhatja egy nyugdíjas bálon az 50 kódú azért vannak a jó barátokat stílussal, ha fiatalos éneklős buli akkor midi vagy mp3 lásd 2050 vagy 3050-es kód..stb.
Lehetőség adott, ki hogy rakja össze, de ott az egyéni lista összeállítás lehetősége is, vagy menet közben filterezhető!
Az mp3-at én is így tartottam, viszont van sok olyan ami jobb ha úgy szól!A mostani mai mulatós "gyöngyszemek" pl sokkal jobban eladhatóak még a vokális mp3-ról nem is beszélve! A kutyát nem érdekli a női hang, egyébként is lassan megszokják, hisz alapból a gépek is elfogadható vokált nyomnak a saját éneked mellé!
Mp3-at is meglehet csinálni, hogy soronként jelezze a szöveget! A pa3 már viszi a CDG fájlokat, vagyis probléma megoldva:)
Nem volt kevés, igaz volt, hogy egy 16 sávos nótában, ha még kellően mellé szőnyegeztem vagy zongoráztam befúlt, és /vagy kihagyott szólamot, ezt a közönség nem vette észre max én! Emiatt stylus sávot soha nem kellett butítanom! Egyébként az is érdekes, hogy az én pa1 elitem, nem volt annyira lassú sem, pedig a legutolsó szoft futott rajta, ami mint tudjuk a legjobban belassította ezt a gépet! Ezt olyan kolléga jegyezte meg aki pa1-et gyűrt 3 évig...
A csárdás és egyéb ilyen dalokat én a performance-ba szerkesztett hangszínekkel kísértem realtimeban! Mint a felvételen is! Pl a saxi, gitár de a hegedű is-így van a pa3-on is, mert azt fejlesztettem tovább 3upper-ből van keverve! Ezért is vastag! De hallani is amikor a 2 saxi és 1 harmónika van összekeverve...
Sok esetben volt, hogy húztam rá effektet! De pl egy reverb is +10 20nál megállt! Érdekes a pa3-on már nem igénylem hangzásban..+5-6 az átlag...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- marton1974
- VIP
Zeneboy még egy kérdés a feltett mp3 as csárdásodról.
Ezt a csárdás stílust te csináltad?Úgy hallom hogy a dobot te vetted fel és direkt nem pontosítottad ki és így természetesebben hallatszik,mint amikor ki van pontosítva az ütem.Nem olyan automatikus hangzás és pontosság jellemzi a stílust...Jól látom?
Szerintem nem olyan automata íze van ha úgy vannak saját kézzel beledobolva a dobok és nincsennek mértanilag pontosítva a hangszerek már ütemileg gondoltam.Azért egészséges kereteken belül
...De lehet csak az én véleményem ez... 
Mp3 soronként viszi a szöveget???????Ezt mivel csinálod?
Ezt a csárdás stílust te csináltad?Úgy hallom hogy a dobot te vetted fel és direkt nem pontosítottad ki és így természetesebben hallatszik,mint amikor ki van pontosítva az ütem.Nem olyan automatikus hangzás és pontosság jellemzi a stílust...Jól látom?
Szerintem nem olyan automata íze van ha úgy vannak saját kézzel beledobolva a dobok és nincsennek mértanilag pontosítva a hangszerek már ütemileg gondoltam.Azért egészséges kereteken belül
Mp3 soronként viszi a szöveget???????Ezt mivel csinálod?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marton1974 2011.11.25. 20:50-kor.
- Zeneboy
- Moderátor
marton1974 írta:Zeneboy,Te hogy szoktad belőni a hangszered hogy jók legyenek az mp3 felvételek?
Pa1-en 3/4-en a master hangerő az éneket arányaiban hozzá állítottam és legmagasabb minőségen mp3 rec...
Jelenleg csak fülessel szerkesztek, de a hangtechnikán megvolt, hogy mennyire kell belenyúlni, hogy úgy szóljon ahogy kell! Az új aktív hangtechnikával már más a helyzet a pa3-ról meg nem is beszélve! Sikerült a max master audiójában a 8 sáos eq-t + magas mély sztereó kimenet dB értéket egy viszonylag elfogadható beállításra kikevernem, de ráment hangtechnikával 4-5 órám, hogy füllel 3-4 alappal hallgattam milyen hangszer hogy szólal meg milyen freki van háttérbe stb..milyen a hangképp!
A csalóka az, főleg alap szerkesztésnél, hogy szerkesztőben a max audió-t gyakorlatilag lekapcsolja, vagy inaktívvá teszi! Így arányaiban alá kell állítani, pl egy cinnél a magas eq-t mert kint seqvencerben már más hangképet adhat...
A pa1nél már fülre tudtam annyira benne voltam, pa3-nól még egy hónap után kezdem csak meghallani, nagyjából minek kellene majd megszólalnia!
Viszont ha nincs egy jó hangtechnika, akkor lehet akármilyen jó hangszered semmit sem ér!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Zeneboy
- Moderátor
Az áttekinthetőség érdekében ne idézd a teljes hozzászólást. üdv, bubamarton1974 írta:Zeneboy még egy kérdés a feltett mp3 as csárdásodról....
A csárdást egy Rolandos kolléga követte el! A hála neki jár! Én Korgra optimalizáltam amennyire lehet! Így van ezért nem pontos, nincs kvantálva! De szerintem is így jó, ettől hat természetesnek
A CDG egy létező formátum
A program nevét, majd Asterix kolléga talán jobban vágja, én nem vagyok otthona számítógépes progikban!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bubamara 2013.03.07. 12:59-kor.
Ok: Teljes idézet
Ok: Teljes idézet
- marton1974
- VIP
Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS!
A CDG fájl típust a 2X viszi?
A CDG fájl típust a 2X viszi?
- Zeneboy
- Moderátor
Nem! 
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 471
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1931 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
CDG : semmi sem viszi tudtommal csak a számítógép és a Pa3x. Ez olyan formátum, amiben grafikákat, és szöveges információkat lehet megjelenítani ugyanúgy, mint a midiben, tehát ez nem soronként viszi, hanem akár betűnként, vagy szótagonként.
Előnye, hogy a külföldi torrent oldalakon tízezrével lehet az ismert külföldi nótákat így megtalálni. Komplett Boney'M, ABBA, stb. albumok vannak fent, de a legújabb előadók is elérhetők így.
A Pa2x csak a sima mp3 at viszi, viszont abba is be lehet tenni a szöveget és vinni fogja, de csak soronként! Kell egy számítógépes program: Lyrics to MP3. Ezzel a progival megcsinált dalokat minden olyan hangszerem, amiben volt mp3 lejátszásra lehetőség felismerte és pontos szöveggel lejátszotta.
A Ketron MidJay ezt a szövegbevitelt megcsinálja számítógép nélkül.
Előnye, hogy a külföldi torrent oldalakon tízezrével lehet az ismert külföldi nótákat így megtalálni. Komplett Boney'M, ABBA, stb. albumok vannak fent, de a legújabb előadók is elérhetők így.
A Pa2x csak a sima mp3 at viszi, viszont abba is be lehet tenni a szöveget és vinni fogja, de csak soronként! Kell egy számítógépes program: Lyrics to MP3. Ezzel a progival megcsinált dalokat minden olyan hangszerem, amiben volt mp3 lejátszásra lehetőség felismerte és pontos szöveggel lejátszotta.
A Ketron MidJay ezt a szövegbevitelt megcsinálja számítógép nélkül.
- marton1974
- VIP
Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS!
Üdv Asterix!
Dobd már fel légyszi ezt az mp3 szövegező progit....Érdekelne.
Köszi.
Üdv Asterix!
Dobd már fel légyszi ezt az mp3 szövegező progit....Érdekelne.
Köszi.