Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Adames
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 121
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Re: Korg stílusok, hangszínek - Feltöltések II

Hozzászólás: # 9231Hozzászólás Adames
2012.11.23. 06:19

Közben rájöttem, hogy ez egy sampler hangszín, amit nagy nehezen sikerült megnéznem, /már ha remélhetőleg jól csináltam/ ugyanis eddig csak a dobokkal foglalkoztam külsőleg. :)

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 9235Hozzászólás Attila
2012.11.23. 10:14

Nem tudom még hány alkalommal kell megismételjem, hogy én ezeket szépen leírtam, mármint a korg hangszinekkel szemplerekkel kapcsolatos tudnivalókat (többek között), csak éppen rá kellene keresni. Most pár napja ugyanígy történt a PAD-témával. Legközelebb le sem reagálom az efajta témákat, ha nem tetszett az ötlet, hogy az egyes témákat tegyük egy bizonyos topikba.
Adames, ezek KSF minták, ill. KMP szempler. Hogy hogyan kell bevinni a korgba és hogyan kell editálni azokat, annak a leírását megtalálod a Korg technikai kérdések topikban (ha nem tévedek). Nem egyszerű, de nem is lehetetlen megcsinálni.
Annak idején Apellata kérésére írtam le.
Ha a számitógépen szeretnéd kibontani, meghallgatni őket, a Wave Xtractor progi kell hozzá. Azt is felraktam ide a forumra (meg a linket is, ahonnan le lehet tőlteni).
Jó munkát !

Atti

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 9241Hozzászólás Adames
2012.11.23. 11:37

Ok. Köszönöm az eligazítást, csak eddig én még nem használtam, meg egyáltalán nem is foglalkoztam ezzel a dologgal. Szemplerben egyedül csak egy-két dob van nekem, de hangszínek nincsenek. Egyébként érdemes vele foglalkozni? Van olyan szempler, ami nagyon jó? Mondjuk szaxi, vagy hegedű esetleg? Ugyanis ez a két hangszín jön be nekem e legkevésbé a KORG-ba, meg talán a harmonika még.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 464
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 9282Hozzászólás Apelláta
2012.11.24. 22:38

Sziasztok!

Bubának vettem ki a mai nap a Pa80-amból a vokál kártya vezetéket, mert nekem már úgy sem lesz bővítő kártyám, hisz a Pa3-ban ott a TC Helikon, neki meg van kártyája, csak a kábel hiányzik a hangszeréből, és sehol sem tud beszerezni. A vezeték kiszerelése közben történt az alábbi eset, amit érdekesség kép leírok:

Egy éve történt velem, hogy valami zörgött a hangszeremben amikor mozgattam. Ezt ide a fórumra is megírtam akkor. A hangja alapján nem egy csavar méretű, hanem annál valamivel nagyobb dologra gyanítottam. Gondoltam, hogy talán egyik szabadon lévő vezeték rögzítő ragasztószalagja engedett el, és az annak a végén lévő csatlakozó kóricál a hangszerben. Aztán pár hónap múlva elhallgatott. El is felejtettem mondani, mikor május környékén volt a hangszerem a Korg szervizbe, hogy nézzenek körül benne, hogy mi okozhatta a zörejt. De azóta sem zörgött.

Aztán ma, hogy szét szedtem a hangszert, mikor csavaroztam le a vokál kábelen lévő ferrit gyűrű rögzítő csavarját, feltűnt, hogy valami van a ferritgyűrűn. Egy kb. 20 mm átmérőjű, és 7 mm magas tömör mágnes volt hozzá tapadva. Miután leszedtem, első tippem a dóm magas hangszórókra esett. És valóban! A bal oldali dóm hangszórónak kiesett a mágnese, és ez kolbászolt korábban a hangszerbe, majd feltapadt a ferritgyűrűre. Még oltári nagy mázli, hogy nem okozott zárlatot valahol! Szépen visszapattintottam a helyére, majd hőre lágyuló ragasztóval pár helyen megpöttyöztem, mint ahogy a másik oldali is rögzítve volt, és vissza csavaroztam a hangsugárzót a helyére. Majd összeraktam a hangszert. A hangszóró gyönyörűen szól. Bár szerintem a mágnes nélkül is szólhatott, mert ugyan én nem használom a saját hangszóróját, de pont a napokban hallgattam a Buba által próbára elküldött Real Drum CF kártyát rajta, és akkor nem tűnt fel, hogy a bal oldali magas nem szólt volna.

Aztán mikor bekapcsoltam a hangszert, jöttek a gondok:
- Az első performance-nél, ami bekapcsolást követően megjelenik a képernyőn, az volt kiírva, hogy "No Style". És nem is volt stílus hozzá.
- A saját performance-eimnél többnél is nem találta a hozzá mentett stílust. Pedig gyári, nem is user stílusok voltak hozzárendelve.
- Nem látta a Direct HD-t. Vagyis látta, de minden stílus helyet üresnek látott. Pedig a HD-n meg voltak az adott helyen a könyvtárak, és fel voltak töltve a stílusokkal. Még sem látta őket. Hát égnek állt a hajam. Aztán jött egy OP, egy Backup és egy All.set frissítés, majd egy ki/be kapcsolás, és minden helyre állt.

Hát meg volt a mai szórakozásom is, de legalább megcsináltam a hangszórót, és lett Bubának egy kábele.

Üdv.: Apelláta

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 73
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 9315Hozzászólás viskib
2012.11.26. 15:53

Sziasztok, olyan kérdésem lenne hogy Pcg, Pcm korg fájlokat Pa800-é át lehet konvertálni yamahára? dobhangszinről lenne szó vásárolt samples hangminta

Ricsike

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 9317Hozzászólás Asterix
2012.11.26. 16:41

A LED-eket simán ki lehet cserélni, kapható olyan led sima bolti forgalomban, amit bele tudsz tenni. A Joystick ügyében nem tudok segíteni, de mielőtt szétszednéd a hangszert, azelőtt javaslom, hogy nézesd meg olyannal, akinek már volt Pa2x-e. Nézd meg a sorozatszámát a hangszernek, mert ha első kiadású, akkor ingyen és bérmentve az összes panelt kicserélik, amelyiken dióda található.
A képernyőt pedig hasonlítsd egy másik Pa2x-éhez, mert nekem is nagyon gyengének tűnt a képernyője a Pa3x TFT-je után, de ez ilyen, ezt így kell elviselni, mint ahogy a Tyros 2-é, ugyanúgy ez is csíkos.
A múltkor eladtam egy Tyros2-t, másnap felhívott a srác, hogy átvertem, mert rossz a kijelzője és vegyem vissza a hangszert. Azt tanácsolták, hogy ne vegyem vissza, mivel már többen megjátszották, hogy megvettek egy jó hangszert, kicserélték a kijelzőt és megpróbálták visszaadni a régi gazdájának, hogy rossz. Így közös megegyezéssel, letárgyaltuk a pesti Yamaha szervíznél Petivel, hogy soron kívül megnézi. Megnézte és kiderült, hogy a kijelzőnek semmi baja, csak az újabb sorozatú S valami Yamahának jobb minőségű volt a kijelzője és azt hitte, hogy a régebbi Tyros 2-nek is olyan van. Hátha csak itt is ilyen a gond, mert a függőleges csíkok a képernyőn a Tyrosnak és a Pa2x-nek is sajnos sajátságai...

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 9331Hozzászólás Attila
2012.11.27. 08:16

Viskib,
- át lehet konvertálni. Kell az Awave Studio és az Extrem Sample Converter hozzá. Én viszont azt tanácsolom, hogy vedd fel a kapcsolatot valakivel akinek van Jó Yamaha dobszettje, mert minden maga helyett való, vagyis próbálkozni lehet, de az a PCM konvertálás után nem fog úgy szólni mint az eredeti. Eféle tapasztalata van pl. Slyer-nek innen a forumról (ketten csináltunk már ilyesmit), ha gondolod írj neki PÜ-ben.

Atti

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 9332Hozzászólás Attila
2012.11.27. 08:30

Kasajani,
- a kijelzőn a kontűrökkel ne foglalkozz, ha egyébként rendbe van. Próbálj állítani a kontraszton, a szineken és ennyi.
- a ledeket valóban ki lehet cserélni, nem nagy kunst, én mégis azt ajánlom, vidd el valakihez aki érti, aki csinált már ilyet. Vagy ha értesz az elektronikához, akkor hát jó munkát !
A másik 2-eskémen nálam is volt kiégve pár db. én viszont nem láttam érdemesnek ezért kibontani. Minden parancsot a kijelzőről adtam, így hát nem zavart engem.
Valójában az a probléma, hogy ezek a ledek nagyobb feszűltséget kapnak a kelleténél, és ha kettő-három kiég, aztán megy a többi is.

Atti

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 328
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 9425Hozzászólás ---Qgli---
2012.12.03. 09:38

No Korg szakértők!
Van egy szép kérdésem, amire nem jöttem rá:
Elindítok az egyik oldalon egy midi file-t - hozzáindítok egy pl a disco padot - közben betöltök egy másik dalt - a másik dal elindításánál a pad megáll!
Hogy lehetne azt megoldani, hogy ne álljon meg a disco pad, hanem simán tudjam indítani és áthúzni a egyik nótából a másikba?

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 9426Hozzászólás Adames
2012.12.03. 10:07

Ez jó kérdés, én passzolok. De fontos áthuzigálni egyik dalt a másikba? Mi vagy Te, Dj? :o

Új hozzászólás