|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
- Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Ha profi zenész vagy ÉS időmilliomos is egyben, VAGY csak és kizárólag stílusokkal akarsz játszani, akkor mindenképpen AUDYA. Ha nem tartozol ebbe a két kategóriába, akkor Korg Pa3x. Ha azt akarod, hogy azért legyen egy kis Audyás beütés a hangszeredben azért, akkor KORG PA3x MUSIKANT.

- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 150
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Üdv.
Azt mondod hogy az Audya inkább a stílus játékra van kihegyezve?
Azt hallottam hogy a midiket is jobban játsza mint bármelyik...persze itt is meg kell csinálni őket,de már alapból jól lejátsza.
Mennyivel kezelhetőbb mint az SD1?Mert ott azért elég nehézkes volt megcsinálni egy midi fájlt.
Technikailag azt mondják sokkal jobb a KORG,de hangzásilag meg lemarad az Audyától.
Mondj már pár lényeges dolgot az Audyáról légyszíves...
Azt mondod hogy az Audya inkább a stílus játékra van kihegyezve?
Azt hallottam hogy a midiket is jobban játsza mint bármelyik...persze itt is meg kell csinálni őket,de már alapból jól lejátsza.
Mennyivel kezelhetőbb mint az SD1?Mert ott azért elég nehézkes volt megcsinálni egy midi fájlt.
Technikailag azt mondják sokkal jobb a KORG,de hangzásilag meg lemarad az Audyától.
Mondj már pár lényeges dolgot az Audyáról légyszíves...
- Asterix
- Globális Moderátor
Leírtad a lényeget...marton1974 írta:Technikailag azt mondják sokkal jobb a KORG,de hangzásilag meg lemarad az Audyától.![]()
Egyébként szerintem alapból az SD-1 jobban játszotta a midiket. Nekem az SD-1 kemény hangzása nagyon bejött. Az Audya ehhez képest sokkal lágyabban szólalt meg, így nekem az SD-1 megszólalása jobban bejött, kivéve az audió stílusokat, mert azok nagyon ütnek...
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 328
- Adott köszönetek: : 979 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal
Hogy érted azt, hogy technikailag?marton1974 írta:Technikailag azt mondják sokkal jobb a KORG
A gombok elhelyezése, vagy a billentyűzete, vagy nem értem ezzel mire céloztál?
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 150
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Technikailag a kezelhetőséget értettem.A KORG-nál nagyon jól megoldották a kezelhetőséget,mindjárt bele tudsz nyúlni menet közben is pl.egy midi számba a sliderek,és az érintőképernyő segítségével.
Tehát nem bonyolult a menürendszere.Míg a KETRON SD1-ben elég bonyolult kilépni,belépni menürendszereken át.
Ezért kérdeztem hogy az AUDYA technikalilag mennyit fejlődött az SD-1 -hez képest.
Asterix azt mondta hogy a hangja lágyabb,nem olyan "kemény" mint az SD-1 -é.De technikailag,kezelhetőségileg,megbízhatóságilag nem ismerem.
Tehát nem bonyolult a menürendszere.Míg a KETRON SD1-ben elég bonyolult kilépni,belépni menürendszereken át.
Ezért kérdeztem hogy az AUDYA technikalilag mennyit fejlődött az SD-1 -hez képest.
Asterix azt mondta hogy a hangja lágyabb,nem olyan "kemény" mint az SD-1 -é.De technikailag,kezelhetőségileg,megbízhatóságilag nem ismerem.
- Asterix
- Globális Moderátor
Javaslom, töltsd le az Audya gépkönyvét és nézd át. A kezelhetőség milyensége teljesen kiolvasható belőle. De messze elmarad a Korgtól,pa3x-től meg főleg.marton1974 írta:Ezért kérdeztem hogy az AUDYA technikalilag mennyit fejlődött az SD-1 -hez képest.![]()
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Az biztos, hogy szoftveresen több lehetőséget nyújtanak a Korgok, illetve jobban előtérben vannak a szolgáltatások.
Azonban az SD-ben is rengeteg okos dolog van amit pl a korg nem tud, csak meg kell ismerni és használni.
A dalszerkeszője szzerintem pl sokkal jobb mint a Korg hangszereké. A songplay funkció is sokkal több lehetőséget nyújt, csak esetleg nem ismeritek még a hangszert.
Dalt választhatsz mappából a dal címének a billentyűzeten történő begépelésével, vagy számbillentyűkön történő sorszám behívással, vagy egyszerűen rágördítve és ENTER, VAGY JUKE BOX menü alatt listában gördítéssel, vagy realtime gyorslistakészítéssel, vagy előre megírt és elmentett listákból, vagy reisztrációból is. Ezen kívül a DEMO & HIT mappába is beteheted kedvenc dalaidat a gyári demók áthelyezését követően és ez esetben nem listát látsz hanem a kijelzőn oldalanként 10 dalt a funkciógombok mellett és kb 100 oldalon helyezheted el őket. Ezeket a gomb megnyomásának pillanatától azonnal játssza a hangszer várakozási idő 0 secundum. Songplay módban pl JUKE BOX alatt ha egy dalt játszik a player és a keresőt rágördíted a következő dalra, majd engedélyezed neki, akkor az ütemérték függvényében kezdi a következő dalt, intelligens módon, tehát nem hagy félbe ütemet, hanem összefűzi a két nótát. Így aztán nem is hiányzik a dual player.
Egy kedves ismerősöm, aki hosszú ideje KETRON mellett tette le a voksot ezt mondta nekem egyszer " A KETRON-t a hangja miatt vesszük meg, nem a körítés kedvéért" és ebben nagy igazság van.
AUDIA vs pa3x fronton nincs érdemi tapasztalatom, azonban SD1 plus felhasználóként folyamatosan lehetőségem van összehasonlításra a hangzást illetően.
Lehet, hogy sokaknak nem fog tetszeni amit leírok.
Az SD1+ pa1x, pa1xpro, pa800, Tyros1, Tyros2, Tyros3 összehasonlításokból, a letisztult hangzása és markáns tiszta dobjai miatt minden esetben a KETRON jött ki "győztesen", ha lehet ezt a kifejezést használni egyáltalán, hiszen ez nem verseny.
kb úgy néz ki, hogy amikor már úgy érzem, hogy a Tyrosban (1-2 v 3), vagy pa-ban valamivel végeztem és nagyon jól szól, elégedett mosollyal hátradőlök és élvezem a munka gyümölcsét. Aztán bekapcsolom az SD1 plust és lefagy a mosoly az arcomról. A hangkeltéséből adódóan, lényegesen JOBBAN SZÓL az összes egyéb szintitől. Fejemet vehetitek, megkövezhettek, de ez attól még tény marad. Elfogultsággal azonban nem vádolhattok 16 év KORG felhasználói múltammal. Egyszerűen megtaláltam benne a saját hangzásomat.
Összegezvén, van a KETRON SD1 PLUS éS vannak az egyéb szintik. Amelyek szintén nagyon jók, de a Ketron-hoz képest kompromisszumot kötsz a hangzásban a szolgáltatások miatt.
közel egy éves KETRON használói tapasztalatokat osztottam meg e fent leírtakban. Hozzátéve, hogy NEKEM JÓ A HANGZÁS. Lehet, hogy másnak túl élő, vagy tolakodó a túl életszerű dob és megszólalás. Én a mákostésztát szeretem, de lehet hogy Te a diósat.
Szép napot mindenkinek.
Azonban az SD-ben is rengeteg okos dolog van amit pl a korg nem tud, csak meg kell ismerni és használni.
A dalszerkeszője szzerintem pl sokkal jobb mint a Korg hangszereké. A songplay funkció is sokkal több lehetőséget nyújt, csak esetleg nem ismeritek még a hangszert.
Dalt választhatsz mappából a dal címének a billentyűzeten történő begépelésével, vagy számbillentyűkön történő sorszám behívással, vagy egyszerűen rágördítve és ENTER, VAGY JUKE BOX menü alatt listában gördítéssel, vagy realtime gyorslistakészítéssel, vagy előre megírt és elmentett listákból, vagy reisztrációból is. Ezen kívül a DEMO & HIT mappába is beteheted kedvenc dalaidat a gyári demók áthelyezését követően és ez esetben nem listát látsz hanem a kijelzőn oldalanként 10 dalt a funkciógombok mellett és kb 100 oldalon helyezheted el őket. Ezeket a gomb megnyomásának pillanatától azonnal játssza a hangszer várakozási idő 0 secundum. Songplay módban pl JUKE BOX alatt ha egy dalt játszik a player és a keresőt rágördíted a következő dalra, majd engedélyezed neki, akkor az ütemérték függvényében kezdi a következő dalt, intelligens módon, tehát nem hagy félbe ütemet, hanem összefűzi a két nótát. Így aztán nem is hiányzik a dual player.
Egy kedves ismerősöm, aki hosszú ideje KETRON mellett tette le a voksot ezt mondta nekem egyszer " A KETRON-t a hangja miatt vesszük meg, nem a körítés kedvéért" és ebben nagy igazság van.
AUDIA vs pa3x fronton nincs érdemi tapasztalatom, azonban SD1 plus felhasználóként folyamatosan lehetőségem van összehasonlításra a hangzást illetően.
Lehet, hogy sokaknak nem fog tetszeni amit leírok.
Az SD1+ pa1x, pa1xpro, pa800, Tyros1, Tyros2, Tyros3 összehasonlításokból, a letisztult hangzása és markáns tiszta dobjai miatt minden esetben a KETRON jött ki "győztesen", ha lehet ezt a kifejezést használni egyáltalán, hiszen ez nem verseny.
kb úgy néz ki, hogy amikor már úgy érzem, hogy a Tyrosban (1-2 v 3), vagy pa-ban valamivel végeztem és nagyon jól szól, elégedett mosollyal hátradőlök és élvezem a munka gyümölcsét. Aztán bekapcsolom az SD1 plust és lefagy a mosoly az arcomról. A hangkeltéséből adódóan, lényegesen JOBBAN SZÓL az összes egyéb szintitől. Fejemet vehetitek, megkövezhettek, de ez attól még tény marad. Elfogultsággal azonban nem vádolhattok 16 év KORG felhasználói múltammal. Egyszerűen megtaláltam benne a saját hangzásomat.
Összegezvén, van a KETRON SD1 PLUS éS vannak az egyéb szintik. Amelyek szintén nagyon jók, de a Ketron-hoz képest kompromisszumot kötsz a hangzásban a szolgáltatások miatt.
közel egy éves KETRON használói tapasztalatokat osztottam meg e fent leírtakban. Hozzátéve, hogy NEKEM JÓ A HANGZÁS. Lehet, hogy másnak túl élő, vagy tolakodó a túl életszerű dob és megszólalás. Én a mákostésztát szeretem, de lehet hogy Te a diósat.
Szép napot mindenkinek.
Buba
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Csak egy megjegyzés, felejtsétek el a gyári demók kagylózgatását vagy a youtube demókat.
Dugjatok be egy azonos cuccba két billegetőt és ott az eredmény tisztán jól halhatóan. Mindenkinek vannak barátai ismerősei akik más hangszert használnak,
Engedjétek össze őket azonos rendszeren.
A zene elsősorban a hangokról és a hangzásról szól az én megítélésem szerint, a többi csak maszlag, vagy hab a tortán. Ja esetleg parsztvakító gyártói marketing.

Dugjatok be egy azonos cuccba két billegetőt és ott az eredmény tisztán jól halhatóan. Mindenkinek vannak barátai ismerősei akik más hangszert használnak,
Engedjétek össze őket azonos rendszeren.
A zene elsősorban a hangokról és a hangzásról szól az én megítélésem szerint, a többi csak maszlag, vagy hab a tortán. Ja esetleg parsztvakító gyártói marketing.
Buba
- Asterix
- Globális Moderátor
A Pa2x pro-t is beírhattad volna a sorba. Sokkal jobban szólt az SD-1. Érzésem szerint a Pa3x-nél billent a mérleg a Korg felé. Ez már jobban szólt, mint az SD-1. De az tényleg nagyon jó billentyű. Én a következő generációt várom, ami az új MidJay érintőkijelzőjével párosítva talán mindent ütni fog már használhatóságban is... 
- Adames
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 121
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Asterix!
Te már talán tudsz valamit, amit mi még nem?
Vajon milyen lesz a Pa4-es majd? 
Te már talán tudsz valamit, amit mi még nem?