Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 8772Hozzászólás Asterix
2012.10.24. 20:54

Én nem tapasztaltam lényegi változást...

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 8774Hozzászólás Zeneboy
2012.10.24. 21:00

Alapvetően nincs!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 464
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 8775Hozzászólás Apelláta
2012.10.24. 22:08

wildbear írta:Kedves Fórum Tagok!

Hangszer cseréhez szeretném a tanácsotokat kérni. 56 éves vagyok, nem vagyok zenész, évtizedek óta csak saját és családom örömére játszom. Jelenleg Yamaha S 550-es szintim van, nagyon szeretem, jó hangszer, de kinőttem. Szeretnék továbblépni KORG irányba, de nem ismerem igazán a KORG modelleket. Azt a Korg Pa modellt keresem, amelyik jelentős továbblépés lenne a jelenlegi Yamaha hangszeremhez képest, fejleszthető (pl. a gyári stílusok bővítésével) és jópár évig örömömet lelném benne, de nem kellene túl sokat ráfizetnem. (pl. pa500 ? vagy pa 800?vagy ?)

Várom szíves tanácsaitokat üdvözlettel: Fleischer Tibor
Kedves Tibor!

Ahogy a többiek is mondták, Pa500, Pa600 jöhet szóba.

Pa800-al csak akkor foglalkozz, ha nem elég a dinamikus billentyűzet, hanem aftertouch-osra van igényed, illetve szeretnél vocal processzort is a hangszerbe. Esetleg video kimenetet is. Viszont ezért dupla annyit elkérnek mint egy Pa500-ért. (Ha jól sejtem, neked ez nem éri meg.)
Pa50-el meg nem érdemes foglalkozni (bár a legolcsóbb), mert már egy több mint 11 éves konstrukció, és megszólalásban is elmarad a többi Pa-tól
A PaX széria meg a csúcsgépei a Korgnak.

Pa500-at használtan kapsz 180-200 eFt-ért, újonnan 250-270 eFt-ért. A Pa600 még egy friss széria, még nem mindenhol kapható. Az ára 300 eFt. Ha használtban gondolkodsz, akkor Pa500, ha újban, és megteheted, akkor én a Pa600-at választanám. A Pa600 előnye a Pa500 hoz képest:
-48 polifóniával több
-4 sávos Master EQ, minden sávja parametrikus (Pa500 csak 3 sávos, és csak a közép parametrikus)
-Auto Fill funkció (Pa500 csak Manual Fill)
-Mp3 lejátszó
-Színes, nagyobb érintőképernyő
-Ha megörökölte a Pa3X csúcsgép dobhangjait, akkor még jobb dob hangok

De mindenképp próbáld ki őket, vagy legalább az egyiket, hogy legyen fogalmad a Korg hangzásról, kezelhetőségről. A kezelhetőségtől ne ijedj meg, mert lényegesen összetettebb mind a Yamahádé, de hát egy sokkal összetettebb, komolyabb hangszerek is. Valamit, valamiért. Úgy is meg fogod tanulni. A billentyűzettől se félj. Ugyan a Korg egyik legegyszerűbb billentyűzete, de még mindig sokkal jobb, mint bármelyik Yamaha PSR szériáé. Az élettartamáról meg nem is beszélve. Korg billentyűzethibáról még nem nagyon hallottam.

Üdv.: Apelláta

wildbear
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
Adott köszönetek: : 358 alkalommal
Kapott köszönetek: : 216 alkalommal

Hozzászólás: # 8776Hozzászólás wildbear
2012.10.24. 22:36

Kedves Fórum Társak!

Köszönöm mindenkinek a gyors vélemény nyilvánítást és segítséget! Megfogadom a jó tanácsaitokat, Pa 500-ra, vagy ha összejön Pa 600-ra fogok váltani. További jó munkát és sok boldog percet kívánok mindenkinek.

Fleischer Tibor

Üdvözlettel: wildbear

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 8777Hozzászólás Bubamara
2012.10.25. 04:50

Kis segítséget szeretnék kérni a Songbook kompatibilitással, vagy konverzióval kapcsolatban.
Ideális állapot: A pa1xpro songbook adatbázis fájlt behúzni egy konvertáló programba és a másik oldalon kidobja egy mappába mint pa2x, pa800, pa3x.
Létezik erre megoldás?
A Tyros/Tyros2, majd Tyros2/Tyros3 átállás a custom hangok, és dobszettek konverziójával és a regisztrációs bank adatbázis fájl konvertálásával nem vett igénybe több időt, mint 30-30 perc. a feltöltésekkel együtt. Majd a T2-ből szépen megszólalt a Tyros adatbázis tartalma, csak az új helyen lévő stílusokkal.
Van a Korgnak konvertálója? Vagy a pa2/800 helyre tudja tenni a songbookban lévő sty állományt az új kiosztás szerintire?
Várom válaszaitokat, tapasztalaiktokat a kérdésben.
üdv, buba

Buba

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 328
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 8779Hozzászólás ---Qgli---
2012.10.25. 07:25

Adames írta:Hangsúlyozom, hogy én elsőnek a stíluson belül még nem akarok szám címeket látni, hanem csak előadókat elsőnek!
Stíluson belül előadókat???
Kovács Katit melyik stílushoz teszed?
Énekelt gyorsat, lassút, Discot, Shuffle-t.

Vagy stílusonként kell szétválogatni, vagy előadónként.
Vagy mindkettőféleképpen, de akkor minden midi kétszer fog szerepelni.

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 8780Hozzászólás Apelláta
2012.10.25. 07:31

És ezért jó a Songbook, mert ott egy listád van, amit szűrhetsz stílusokra és előadókra is. :)

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 328
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 8782Hozzászólás ---Qgli---
2012.10.25. 07:34

Apelláta írta:És ezért jó a Songbook, mert ott egy listád van, amit szűrhetsz stílusokra és előadókra is
vagy midikre, vagy hangnemekre sőt még ütemmutatóra is...

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 8784Hozzászólás Apelláta
2012.10.25. 07:38

Qgli!

Már akartam kérdezni. Mikor készült ez a kép rólad? (az avatarod) :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Apelláta 2012.10.25. 07:39-kor.

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 121
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 8785Hozzászólás Adames
2012.10.25. 07:38

---Qgli---!

Amennyiben egy előadó több stílusban is énekel, úgy annyi felé teszem a számait külön mappákba. Ezért van az, hogy mondjuk míg esznek a vendégek, és csak aláfestő zene kell valami, akkor csak szinte a Lassú mappába vagyok végig, és ott látom aztán az Előadókat is, hogy kiktől vannak lassú dalok. Aztán már csak belemegyek a kiválasztott előadó mappájába, és választok onnan egy dalt a sok közül.
Amikor már bulis a hangulat, akkor pedig ott a többi stílusú mappa, azon belül az előadók, majd a hozzájuk tartozó dalok. Ennyi....
Keresőre pedig azért nincs szükségem, (ami van a Songbookban Filter), mert már bőven megjegyeztem és tudom, hogy egy adott dalt melyik stílus, valamint előadó alatt találom.
Pedig tényleg egyszerű és áttekinthető az egész, és nem vesz el sokkal több időt, mint a Songbookban való keresés. Én ezt szoktam már meg.
Minek szűrjek másra??? Nekem bőven elég mikor zenélek, hogy éppen milyen stílusban fogok, és azon belül meg már ott vannak az előadók, és csak választanom kell!

Új hozzászólás