Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 328
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 8754Hozzászólás ---Qgli---
2012.10.24. 17:24

wildbear írta:Azt a Korg Pa modellt keresem, amelyik jelentős továbblépés lenne a jelenlegi Yamaha hangszeremhez képest, fejleszthető (pl. a gyári stílusok bővítésével) és jópár évig örömömet lelném benne, de nem kellene túl sokat ráfizetnem
Pa 500, vagy Pa 600. ( A pa 800 neked fölösleges sztem ).
Hallgasd meg mindkettőt és te döntsd el!

Medve
Újonc
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg pa-500
Kapott köszönetek: : 1 alkalom

Hozzászólás: # 8755Hozzászólás Medve
2012.10.24. 17:32

wildbear írta:Kedves Fórum Tagok!

Hangszer cseréhez szeretném a tanácsotokat kérni. ....
Moderálva: Az adatlapot csak feltöltéskor használd. Bubamara

Szia Tibi!
Szerintem a Pa-500 a te hangszered.Bővíthető stílusokkal,viszonylag nagy,jól látható kijelzője van,funkciókban nagyon jó, még otthoni zenélésen kívül,buliba is vihető,(ha egyszer rászánod magad)
Hátránya a gyenge minőságű billentyűzet.Használtan már 180000ft-ért tudsz venni.
Ennyi pénzért egy hangszert sem kapsz,amiben ilyen jók a dobok,és a funkciók.

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 8758Hozzászólás Asterix
2012.10.24. 18:29

A Pa3x előtt én sem használtam a Songbookot, többek között azért sem, mert sosem volt meg annyi ideig egy tipusú hangszer, hogy megérte volna vele ennyit dolgozni. A Pa3x Musikantnál kezdtem el először megcsinálni és tényleg fantasztikus dolog. Igaz, hogy én egyenlőre csak stílusokhoz használom és ott sem kompletten beállított dalokra, hanem stílus irányzatokra. Ugyanis egyszer ezzel, egyszer azzal a stílussal játszom ugyanazt a dalt, attól függ, hogy épp milyen hangulatom, vagy épp mi az ami tetszik. De a templomi kórushoz a dalok teljesen le vannak programozva. Nem nagyon örülne a kórus, ha más szólalna meg a fellépésen, mint amire gyakoroltak a próbán.
A szöveghez én egy 16"-os full hd-s tv-t használok. Egyik bemenetén a Korg van, a másikon a laptop. Így nincs előttem számítógép, de a távirányítóval válthatok a számítógépre. Így karaoke műsorokat is könnyebb csinálni.
Adames: igaz, hogy almappákat nem tudsz csinálni, de egy-egy dalt akár 15 almappába is betehetsz, az pedig már hasonló eredményt hoz.. :lol:

Medve
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg pa-500
Kapott köszönetek: : 1 alkalom

Hozzászólás: # 8759Hozzászólás Medve
2012.10.24. 18:36

zajcsinalo írta:Engedjétek meg,hogy bemutatkozzam.Szalay Csaba vagyok..............Mil lehet a megoldás?Talán egyesével kell újra mentenem az összes midit a sequencerba a transpose all funkcióval?

Szervusz Csabi, üdvözöllek!

Saját magadnak megválaszoltad a kérdést, és így többet az életben nem lesz gondod rá! ;)
Moderálva: Az adatlapot csak feltöltéskor használd. Bubamara

Szia Bandi!
Köszi a választ.Ettől féltem,bár azt hittem valami Global vagy songbookbeállítással orvosolhatom a dolgot.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4464 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 8760Hozzászólás Bubamara
2012.10.24. 18:56

wildbear írta:Kedves Fórum Tagok!

Hangszer cseréhez szeretném a tanácsotokat kérni.......
Kedves Tibor!
Először is üdvözöllek a fedélzeten!
Keress a közeledben lakó KORG felhasználókat és próbáld ki a pa500 hangszert, ( a pa600-at még nem tudod kipróbálni), vagy más pa sorozatot (pa1, pa800, pa2) lehetőleg gyári beállításokkal. A hangkép közel hasonló lesz. Nézz bele a kezelésébe, barátkozz vele, aztán még néhány alkalommal mielőtt döntést hoznál.
Ha még soha nem volt KORG-od és Yamahához vagy szokva, valamint nem vagy otthon a hangszerekben ezt mindenképpen célszerű minimum bejárni az s550 eladása előtt. Nehogy meglepetéseket okozzon a KORG. Nagyon különböző hangzásvilágról van szó. Nem minőségi értelemben.
Ha borsodi vagy nálam tudsz KORG hangszert meghallgatni.
Esetleg érdemes meghallgatni egy KETRON X1 vagy XD9 modellt is.
Üdvözlettel,
buba

Buba

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 121
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 8766Hozzászólás Adames
2012.10.24. 20:11

Asterix!

Megnéztem jobban már azóta ezt a Songbookot, és stílusoknál valóban sokkal praktikusabb használni, de midiknél már nem. Legalábbis nekem nem jön be annyira. A listát ha az ember megnyitja már egyből a fájlok jönnek elő, és így ömlesztve van az egész. Ha lista neveknek a zenei stílusokat adom, akkor azon belül még külön szeretném látni az előadókat is, és nem úgy, hogy mondjuk látok egy előadót, és attól "620" dal, és utána jön sorba a következő előadó, és attól szintúgy "620"dal, és csak tekerem a kereket, és tekerem a lista alja felé.... Nekem ez így nem tetszik. Hangsúlyozom, hogy én elsőnek a stíluson belül még nem akarok szám címeket látni, hanem csak előadókat elsőnek! Ha látom az énekesek, együttesek neveit szépen sorba, akkor számomra egyből beugrik, hogy milyen dalaik vannak, így nincs szükségem külön keresőre soha. Hát ennyi. Nekem a jól bevált és átlátható könyvtár struktúra jobban bejön. Kinek ez, kinek az! ;) Lehet, hogy ezzel tovább tart egy pár másodperccel a dolog élőben, de számomra akkor is jobban áttekinthetőbb.

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 8767Hozzászólás Adames
2012.10.24. 20:15

Valamint ha transzponálok egy stílust, vagy dalt, és a Songbookban meg ezt külön elfelejtem megtenni, akkor jól jártam. :PPP Én pedig sajnos feledékeny vagyok. :PPP

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 8768Hozzászólás Zeneboy
2012.10.24. 20:17

:dash2:

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 8769Hozzászólás Asterix
2012.10.24. 20:17

Adames írta:Nekem a jól bevált és átlátható könyvtár struktúra jobban bejön. Kinek ez, kinek az! ;) Lehet, hogy ezzel tovább tart egy pár másodperccel a dolog élőben, de számomra akkor is jobban áttekinthetőbb.
A Yamahák működnek így emlékeim szerint a Regisztrációs Bankjaikkal... :lol: :lol:

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 8770Hozzászólás Adames
2012.10.24. 20:29

Azon gondolkodok, hogy mivel nem ismerem a Pa3-mat, de kérdezem én, hogy olyan nem lehet, hogy van eltérés a Pa2 és a Pa3 közt ebben is? Esetleg részletesebb a Pa3 Songbookja már. Nem tudom.

Új hozzászólás