|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- mandolin
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Korg Pa 600
- Adott köszönetek: : 16 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 71 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Köszönöm mindenkinek a gratulációkat !
A mai napom arra ment rá,hogy megtaláljam a megfelelő ,kimeneti " equ " beállítást , a gyári beállítások csak a saját hangszóra jók , a grafikus megjelenítés nagyon jó , így hogy már rá jöttem a logikájára (ami nemvolt egyszerű ) sikerült szuper hangzást varázsolni !
Apelláta" igazad van hiányzanak a Musikant egyedi hang színei de az 500-hoz képest jól szol !
Szép és jó a kijelzője, de szerintem nem lehet ülve igazán jol látni , mivel nincs úgy kiemelve és meg döntve mint az előző modelleknél .
A mai napom arra ment rá,hogy megtaláljam a megfelelő ,kimeneti " equ " beállítást , a gyári beállítások csak a saját hangszóra jók , a grafikus megjelenítés nagyon jó , így hogy már rá jöttem a logikájára (ami nemvolt egyszerű ) sikerült szuper hangzást varázsolni !
Apelláta" igazad van hiányzanak a Musikant egyedi hang színei de az 500-hoz képest jól szol !
Szép és jó a kijelzője, de szerintem nem lehet ülve igazán jol látni , mivel nincs úgy kiemelve és meg döntve mint az előző modelleknél .
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 73
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Szia mandolin gratulálok a hangszeredhez, és ezzel egy időben szeretném meg kérdezni milyen újdonságokat tartalmaz a hangszer hangszinileg és tudásilag
esetleg sampler-t is kapott?
Ricsike
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 18
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Szia Ricsi!
Korg forumokrol tudom,hogy van 96 mega szempler benne,de nem tudja szerkeszteni a szemplereket mint az elözö modellek,csak betölti és használja.
Mandolin gratulálok az uj hangszerhez,hozzon nagyon sok örömet neked!
Korg forumokrol tudom,hogy van 96 mega szempler benne,de nem tudja szerkeszteni a szemplereket mint az elözö modellek,csak betölti és használja.
Mandolin gratulálok az uj hangszerhez,hozzon nagyon sok örömet neked!
Üdv. Miki!
-
okamoto
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: KORG PA3X LE
- Adott köszönetek: : 152 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 148 alkalommal
- Kapcsolat:
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet midi-ből stílust készíteni. Lehet, hogy már fent van a fórumon, de nem találtam meg, pedig végignéztem 1 hét alatt az összes topic-ot. PA800-ra szeretnék egypár kacoros stílust készíteni. Ez az alapgondolat, amit karácsony előtt egy nappal kijött a fejemből.
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket. Amennyiben nem jutok gép közelbe akkor, most kívánok mindenkinek Marry Christmas-t!. 
okamoto / A zene mindenek felett!
- viskib
- VIP
Köszi mcmiki az infót, egyébként a sampler része milyen fájlokat fogad olyat mint a pa500 és pa800?
Ricsike
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
A pa500-ban nincs sampler, ahogyan sok egyéb szolgáltatás is kimaradt az olcsóbb ár érdekében.
Buba
- viskib
- VIP
Én arra lennék kíváncsi hogy nekem van Dinamix-audios-s Dob mintám pa800-ra vinné azt a pa600? vagy meg lehet oldani hogy vigye?
PCM, PCG, KMP - formátumok találhatók benne
PCM, PCG, KMP - formátumok találhatók benne
Ricsike
- mandolin
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Korg Pa 600
- Adott köszönetek: : 16 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 71 alkalommal
szia "viskib" !
Igen a 600-as ,viszi a PCM, PCG, KMP , kiterjesztésű fájlokat !
de még a p3x - nek a teljes gobál mentését ,zökkenő mentesen kezeli !
Igen a 600-as ,viszi a PCM, PCG, KMP , kiterjesztésű fájlokat !
de még a p3x - nek a teljes gobál mentését ,zökkenő mentesen kezeli !
- CSL Studio
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: Roland VA76
- Adott köszönetek: : 7 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 61 alkalommal
Hello mindenkinek!Újj vagyok nálatok,ez az első hozzászolásom!kőszőnet Mcmikinek a javaslatot!valojában szuper forum habar meg picit bonyolult itt nekem minden, de lassan megbarátkozom a dolgokkal!
Nagyon erdekel engem is a Korg ujjonca...."the prince" -ahogy becezik- amit a demokbol hallotam,szerintem szuperűl be lehet állitani,sokkal tőbb lehetoseget nyujt mint pl. egy 1xpro...mp3, 96mb sempler, eq stb stb...eleg sokminden belemegy...most az a kérdesem ami kijőn belőle az mi lesz....? vajon milyen ennek az ujj csodagépnek a hangkartyaja??? mert szerintem ez egy NAGYON fontos tenyezo(mivel gondolom senki sem annak veszi h otthon a szobaba,salyat hangfalaiba muzsikaljon vele) még eloben nem hallotam/lattam a hangszert de nagyon kivancsi vagyok.Akik már megvettek ha esetleg megosztanák velem is ezt azt infot,hálás lennék!Kőszőnőm szépen!
Nagyon erdekel engem is a Korg ujjonca...."the prince" -ahogy becezik- amit a demokbol hallotam,szerintem szuperűl be lehet állitani,sokkal tőbb lehetoseget nyujt mint pl. egy 1xpro...mp3, 96mb sempler, eq stb stb...eleg sokminden belemegy...most az a kérdesem ami kijőn belőle az mi lesz....? vajon milyen ennek az ujj csodagépnek a hangkartyaja??? mert szerintem ez egy NAGYON fontos tenyezo(mivel gondolom senki sem annak veszi h otthon a szobaba,salyat hangfalaiba muzsikaljon vele) még eloben nem hallotam/lattam a hangszert de nagyon kivancsi vagyok.Akik már megvettek ha esetleg megosztanák velem is ezt azt infot,hálás lennék!Kőszőnőm szépen!
[font=Arial Black]A zenében az ember néha minden keresgélés nélkül is megtalálja a választ a kérdéseire.[/font]
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 194
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
CSL STudio!
Üdv a körünkben és jó fórumozást!
AZért, én picit másképp látom, mint Te, és engedd meg, hogy kifejtsem:
Korg Arrangers History Talán ez alapján nem igényelne magyarázatot, csak annyit! A Korg pa1 xpro 2003-as fejlesztés! Már korát meghazudtolóan sokat nyújtott az I30-is 1998-ban!
Akkor megalkották egy adott hardver-szoftver rendszerrel amin rengeteg firmware fejlesztés ment végig, egészen 2007-ig amíg gyártották! AZ eq-t már azért nem tették be, mert bizonytalan működést tapasztaltak vele! A 3.0-ás fejlesztés ígérete közt szerepelt, majd csúszott a szoft kiadása, és végül kiadták master és sávonkénti eq nélkül! AZért a teljes értékű sampler az bizony kenterbe veri a 600 adottságait...
Ezen kívül 2012 év végén nem sok mindent nyújt a pa600, de elvárható, hogy már az akkori csúcs gép hangzását és sokoldalúságát hozza! Viszont egyértelmű, hogy nem kapott még TC helikont hisz akkor ki venné meg a pa3-at? ÉS azért biztos, hogy gyengébb hangzásban még! Soha nem követte el ezt a hibát a korg, és igazából egyik cég sem! 2006 óta meg kell nézni mit kapott egy pa800-hoz képest! Persze ahogy telnek az évek, és nem kevés év telt el 2006 óta sem, nyilván fejleszteni kellett!
Mandolin!!
Mit jelent, hogy a teljes globál mentését? Globálban van a tc helikon, a Voice Preset, MAx audio..kétlem,hogy ezeket teljes körűen kezelné, hisz nincs mit betöltenie! Viszont ha nem figyelmeztetett, és csak betöltötte amit ő tud lekezelni az jelentős előrelépés a szoftban hisz eddig minden esetben minden korgnál hibát írt ki, ha full set vagy olyan betöltést szerettél volna amit nem tud értelmezni!
Üdv: Zeneboy
Üdv a körünkben és jó fórumozást!
AZért, én picit másképp látom, mint Te, és engedd meg, hogy kifejtsem:
Ajánlom figyelmedbe ezt a történetet:sokkal tőbb lehetoseget nyujt mint pl. egy 1xpro...mp3, 96mb sempler, eq stb stb...eleg sokminden belemegy...most az a kérdesem ami kijőn belőle az mi lesz....? vajon milyen ennek az ujj csodagépnek a hangkartyaja???
Korg Arrangers History Talán ez alapján nem igényelne magyarázatot, csak annyit! A Korg pa1 xpro 2003-as fejlesztés! Már korát meghazudtolóan sokat nyújtott az I30-is 1998-ban!
Akkor megalkották egy adott hardver-szoftver rendszerrel amin rengeteg firmware fejlesztés ment végig, egészen 2007-ig amíg gyártották! AZ eq-t már azért nem tették be, mert bizonytalan működést tapasztaltak vele! A 3.0-ás fejlesztés ígérete közt szerepelt, majd csúszott a szoft kiadása, és végül kiadták master és sávonkénti eq nélkül! AZért a teljes értékű sampler az bizony kenterbe veri a 600 adottságait...
Ezen kívül 2012 év végén nem sok mindent nyújt a pa600, de elvárható, hogy már az akkori csúcs gép hangzását és sokoldalúságát hozza! Viszont egyértelmű, hogy nem kapott még TC helikont hisz akkor ki venné meg a pa3-at? ÉS azért biztos, hogy gyengébb hangzásban még! Soha nem követte el ezt a hibát a korg, és igazából egyik cég sem! 2006 óta meg kell nézni mit kapott egy pa800-hoz képest! Persze ahogy telnek az évek, és nem kevés év telt el 2006 óta sem, nyilván fejleszteni kellett!
Mandolin!!
Mit jelent, hogy a teljes globál mentését? Globálban van a tc helikon, a Voice Preset, MAx audio..kétlem,hogy ezeket teljes körűen kezelné, hisz nincs mit betöltenie! Viszont ha nem figyelmeztetett, és csak betöltötte amit ő tud lekezelni az jelentős előrelépés a szoftban hisz eddig minden esetben minden korgnál hibát írt ki, ha full set vagy olyan betöltést szerettél volna amit nem tud értelmezni!
Üdv: Zeneboy
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zeneboy 2012.12.25. 20:47-kor.
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,