Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

marton1974
VIP
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 150
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 380 alkalommal
Kapott köszönetek: : 870 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 9477Hozzászólás marton1974
2012.12.06. 17:26

Üdv zenetibi!
Ugyan azon a véleményen vagyok mint Te.
A Musikant Op és Res rendszerét nem lehet feltölteni a nemzetközi Korg pa3X -re!!!
Mert le van védve!Már a feltöltési próbálkozásnál kiírja a gép hogy nem megfelelő formátum!Ez tuti mert kipróbáltam.Tehát már el sem kezdi a feltöltést.
Aki mást mond az hazudik.Nem kell bedölni senkinek!!!
:ugeek:

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 9486Hozzászólás Attila
2012.12.06. 20:33

''Nem kell elhinni minden hozzá nem értő, okoskodó szavát''

Zenetibi, ha nem ismersz egy törvényt, a butaságod nem mentesít a kihágása alol.
Értesz engem ?

Atti

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 9499Hozzászólás Asterix
2012.12.08. 09:48

Fordítva sem működik egyébként. Én sem tudom feltenni a feketének sem az op rendszerét, sem a backupját, hanem csak a .set mappák bizonyos részeit, a többit pedig csak nagyon macerásan.

czaga
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 10
Hangszer: Korg PA 4XPro, Yamaha Tyros 4
Adott köszönetek: : 89 alkalommal
Kapott köszönetek: : 105 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 9506Hozzászólás czaga
2012.12.08. 14:02

---Qgli--- írta:Elindítok az egyik oldalon egy file-t - hozzáindítok egy pl a disco padot - közben a másik dal elindításánál a pad megáll!
Hogy lehetne azt megoldani, hogy ne álljon meg a pad, hanem simán tudjam indítani és áthúzni a egyik nótából a másikba?
Qgli nem könnyű kérdést tettél fel, amit korábban csináltam Laci szerint az még anno 2 hangszerrel értem el. Jelenleg már csak egy géppel dolgozom,és ezt úgy tudom megoldani, hogy mindkét nóta esetében ugyanaz a stílus van van beállítva (aminél a padok is megegyezőek) így mikor elindul a másik seq. is akkor csak ráindítom a padot.
És miért is jó ez? 1 nóta követi a másikat és nem minden esetben pad áthúzással hanem tempóáthúzással is, nekem jobban tetszik és nincs 2 szám között pár perc szünet.

üdv.: Czaga József
Eszközök: Korg PA4, Yamaha T4; SHURE B58A; Soundcraft UI16; QSC K series

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 325
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 9507Hozzászólás ---Qgli---
2012.12.08. 15:24

Nekem a tempoval nincs gondom, mert egy tempoval megy mindegyik nóta ( ami egy csokorba tartozik ) és TEMPO LOCK-al össze van hangolva, tehát nekem csak pontosan kell indítanom a következő file-t és minden megy ugyanabban tempoban és ugyanabban a metrumban.
Így annyi a gond, hogy az új file indításakor rögtön rá kell indítanom a padot is. Valami kis lyuk hallatszik benne, de ettől jobb megoldást még nem tudtam.

Olyan lehetőség nincs a midi file-oknál, hogy X helyre beírom hogy indítsa el az 1-es pad-ot?
Vagy olyan, hogy X helyen indítsa el a másik seqencert?

sipospeti
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Korg pa4
Adott köszönetek: : 93 alkalommal
Kapott köszönetek: : 42 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 9520Hozzászólás sipospeti
2012.12.10. 18:13

Sziasztok!

Eladó egy Korg EC5 pedál 20eFt., és egy Korg VIF4-es videó bővítő 30eFt.
A pedál minden típusú korghoz passzol, a VIF4 pa3, pa2,pa800-hoz jó.
A kettő együtt egyszerre 45eFt.

érd: 70-330-5804

sipospeti
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 9
Hangszer: Korg pa4
Adott köszönetek: : 93 alkalommal
Kapott köszönetek: : 42 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 9521Hozzászólás sipospeti
2012.12.10. 18:24

---Qgli--- írta:No Korg szakértők!
Van egy szép kérdésem, amire nem jöttem rá:
Elindítok az egyik oldalon egy midi file-t - hozzáindítok egy pl a disco padot - közben betöltök egy másik dalt - a másik dal elindításánál a pad megáll!
Hogy lehetne azt megoldani, hogy ne álljon meg a disco pad, hanem simán tudjam indítani és áthúzni a egyik nótából a másikba?
Qgli!

Nekem erre volna egy 5letem.

A pa3 csak akkor állítja le a midi mellett elindított pad-et amikor vége van a nótának. (tehát ha pl van egy üres ütem a nóta végén, a dal már leállt a pad még dolgozik serényen egy ütem erejéig)
Ha szándékosan teszel egy ilyen üres ütemet a dal végére, a másik lejátszóban el van készítve a következő dal, akkor van egy ütemnyi időd, hogy elindítsd a kettes lejátszót, és nincs csend, hiszen a pad még nyomja a kiválasztott groove-t, dobot, perkát, hangszert stb.stb.

Ki kell próbálni. puding

üdv sp

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 325
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 9530Hozzászólás ---Qgli---
2012.12.11. 06:21

Nekem minden midinek a végén van két-három üres ütem, mert ha nem teszek oda üres ütemet, akkor az utolsó cintányér ütést levágja, DE! Az a baj, hogy nekem akkor is leállítja, amikor elindítom az új nótát, pedig TEMPO HOLD-dal egybe van hozva a tempo.

Másrészt én nem várom meg a nóta végét, hanem ráindítom a következő nótát.

Próbálgattam már mindenhogy, de bármit is csinálok leállítja.

Adames
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 121
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Hozzászólás: # 9531Hozzászólás Adames
2012.12.11. 06:47

---Qgli--- írta:Nekem minden midinek a végén van két-három üres ütem, mert ha nem teszek oda üres ütemet, akkor az utolsó cintányér ütést levágja.
Én azért, hogy minden hang teljesen végig szóljon, (mert ez nem csak a dobra vonatkozik sajnos) és ne legyen levágás, a dal végére plusz egy üres ütem után beteszek egy F#3 dob hangot 01 Velocity értékkel.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 9533Hozzászólás Bubamara
2012.12.11. 08:14

viskib írta: PA1x- ét cserébe az s900-amért meg éri-e a csere? miben különbözik az 1x és a pro-s változat meddig lehet rammal bővíteni az 1x-et és a pro-t mivel tetszik a hangszer de ha sok különbség van a sima és a pros változat közt akkor inkább pro
Szia,
A pa1x és a pa1x pro között két alapvető különbség van 61/76 billentyű a pro javára és a beépített hangrendszer a pa1x javára. No meg a fém ház a pro esetében.
Ha 76 billentyűre van szükséged, pro a jó választás, ha szereted a beépített hangszórókat akkor pa1x . A pa 1x ben olyan hangrendszer van, ami állítom, egyedülálló minőség és teljesítmény a hangszerek között. Nyugodtan rá lehet bízni a hangszereléseket, mert nem csap be, nem színez, nem dobozhang. Nagyon nagy teljesítményű és dinamikus, ha bekapcsolva hagyod, nincs szükséged kontrollra a színpadon. Mindkét hangszer azonos bővítményeket használ (HDD, CDRW, MP3 board, piano board, latin dance board, VIF3 video interface, a sampler 2x16MB RAM-ot kezel. gyárilag 1x16-tal jött ki. A HDD a pro esetében alapfelszereltség volt, míg az 1x-ben opció.
De a hangszerben minden ki van építve, az összes lehetséges bővítő számára, csak bele kell dugni a használni kívánt alkatrészt. Mindkét szinti profi súlyozott billentyűzettel készült, nagyon jó játékérzetet ad.
Neked mi éri meg, azt csak Te tudod, a pa1x és a pro zászlóshajók, az ennek megfelelő felszereltséggel és minőséggel. Az s900 középkategória. Számomra nem lenne kérdés, hogy oda adjam e a 900-at egy pa1x-ért. De én nem Te vagyok. :) a 900 200-250 között helyezkedik el árban, a pa1x 250-320. Mindig állapot és felszereltség kérdése is természetesen. az S900 típushibás mint tudjuk az LCD sajnálatos gyenge konstrukciója miatt a két KORG elnyűhetetlen.
Természetesen ez az én véleményemet tükrözi, azonban mindhárom hangszer volt illetve van az állványaimon. Tehát nem másodkézből vett infókat közlök.
Remélem tudtam segíteni.

Buba

Új hozzászólás