viskib írta: PA1x- ét cserébe az s900-amért meg éri-e a csere? miben különbözik az 1x és a pro-s változat meddig lehet rammal bővíteni az 1x-et és a pro-t mivel tetszik a hangszer de ha sok különbség van a sima és a pros változat közt akkor inkább pro
Szia,
A pa1x és a pa1x pro között két alapvető különbség van 61/76 billentyű a pro javára és a beépített hangrendszer a pa1x javára. No meg a fém ház a pro esetében.
Ha 76 billentyűre van szükséged, pro a jó választás, ha szereted a beépített hangszórókat akkor pa1x . A pa 1x ben olyan hangrendszer van, ami állítom, egyedülálló minőség és teljesítmény a hangszerek között. Nyugodtan rá lehet bízni a hangszereléseket, mert nem csap be, nem színez, nem dobozhang. Nagyon nagy teljesítményű és dinamikus, ha bekapcsolva hagyod, nincs szükséged kontrollra a színpadon. Mindkét hangszer azonos bővítményeket használ (HDD, CDRW, MP3 board, piano board, latin dance board, VIF3 video interface, a sampler 2x16MB RAM-ot kezel. gyárilag 1x16-tal jött ki. A HDD a pro esetében alapfelszereltség volt, míg az 1x-ben opció.
De a hangszerben minden ki van építve, az összes lehetséges bővítő számára, csak bele kell dugni a használni kívánt alkatrészt. Mindkét szinti profi súlyozott billentyűzettel készült, nagyon jó játékérzetet ad.
Neked mi éri meg, azt csak Te tudod, a pa1x és a pro zászlóshajók, az ennek megfelelő felszereltséggel és minőséggel. Az s900 középkategória. Számomra nem lenne kérdés, hogy oda adjam e a 900-at egy pa1x-ért. De én nem Te vagyok.

a 900 200-250 között helyezkedik el árban, a pa1x 250-320. Mindig állapot és felszereltség kérdése is természetesen. az S900 típushibás mint tudjuk az LCD sajnálatos gyenge konstrukciója miatt a két KORG elnyűhetetlen.
Természetesen ez az én véleményemet tükrözi, azonban mindhárom hangszer volt illetve van az állványaimon. Tehát nem másodkézből vett infókat közlök.
Remélem tudtam segíteni.