|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- voyager
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa50 sd, Korg Pa 600
- Adott köszönetek: : 27 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 71 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Sziasztok! Pa 600- on hogyan lehet azt, hogy hangszínkeverésnél pl. csak az upper 2-őt szeretném, hogy 1 oktávval magasabban szóljon mert mind hármat emeli mikor változtatom
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
doxaa írta: ↑2020.01.15. 20:20Üdv srácok,
érdeklődnék, mitől lehet az, hogy ugyanazon a hangfalon, ugyanazon a keverőn, ugyanazon szobában, ugyanazon stílus egy pa1000-n és 3x-en nagyjából hasonlóan szól, kivéve a mély tartományt, mert az a 3x esetében mosottabb. Tisztább, jobban kivehetőbb a bass az 1000es esetén. Úgy emlékszem, a stílusban lévő hangszínek is ugyanazok voltak mindkét billentőnél ( bár ebben nem vagyok 100% biztos ).
A lényegi kérdés, mitől lesz egy mély tartomány mosott és mivel lehet korrigálni? Hangszín? Effektezés? Ha ez, milyet érdemes használni? EQ? Ha ez, milyen freki tartományokra érdemes odafigyelni?
Kinek mi a tapasztalata, tudnátok nekem ebben segíteni?
Előre is köszi![]()
Pa3x tartalmaz egy MAXXAudio plugint, ennek a beállítása sokat segíthet, de ronthat is!
Pa1000-ben ez egy sokkal egyszerűbb EQ beállítást tartalmaz, valamint van egy Limiter/Compressor plugin (szintén sokat javíthat, de ronthat is a hangképen!
Én speciel a basszus gitár sávra egy Insert Effektet szoktam alkalmazni (Bass Amp+Cabinet) Ennek némi csavargatásával lehet jó hatást elérni
Én itt a Cabinet Type-t szoktam átállítani UK - 4x15-re, a többit nem igazán csavargatom, legalábbis a Pa4x-nél nekem így tetszik!
- galambjozsef
- VIP
- Kapcsolat:
1. Lemented SET-be, majd visszatöltöd, ahova szeretnéd helyezni az adott style-tvili2105 írta: ↑2020.01.20. 12:08Ez engem is érdekelne, mert pa600-ban simán oda mentettem ahova akartam, de itt nem ajánlja fel, csak menti ugyan oda.zeneszerető írta: ↑2019.11.29. 17:54Jó estèt! Azt szeretném kérdezni, hogy Korg Pa 2x-en hogyan lehet egyszerűen változtatni a stílusok helyèt egy szetten belül, úgy, hogy közben semmi ne sèrüljön?
Talán media módban kellene copy-zni, ezt még nem néztem, gondoltam van egyszerűbb megoldása!
2. Record módba behívod, majd mented ahova szeretnéd. Ebben az esetben át is tudod nevezni!
- galambjozsef
- VIP
- Kapcsolat:
1. MENU - Mixer Tuning - Tuning fül
2. SHIFT + egyik oktáv váltó gomb!
-
gery.bobak
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Roland BK3
Sziasztok, új vagyok még ezen az oldalon, ami engem igazán érdekelne, hogy akinek van tapasztalata Korg Pa300 kapcsán szívesen venném, mert hangszer vásárlás előtt vagyok, és érdekelne hogy ki mit gondol róla, jelenleg csak egy BK3-as Rolandom van, ami alapvetően nem egy rossz hangszer de mivel már elég sok fellépésem van, úgy gondoltam Korg-ra váltanék.
- zajcsinalo
- VIP
- Hozzászólások a témában: 5
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 230 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 782 alkalommal
Cseberből vederbe.
Allen & Heath Qu-16, DBX DriveRack PA2, KV2 Audio KX1.5, Trevis Audio TA12P
-
gery.bobak
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: Roland BK3
Akkor ezek szerint a középkategóriáról érdemesebb esetleg BK5 vagy PA600 felé kacsintgatni?
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 54
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
Köszönöm Szépen!
A menüben/mixer tuning/tuning fül, ott van oct. transpose
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
-
Verklis
- Újonc
- Hangszer: Korg Pa50sd, Korg Pa600
- Adott köszönetek: : 37 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 38 alkalommal
Mielőtt Korg Pa600-ra váltanál, azt tanácsolom, hogy érdeklődj a lakhelyed környékén, hogy van-e valakinek, aki hajlandó megmutatni a kezelésével kapcsolatos dolgokat. Szerintem BK3 után biztos fog kelleni segítség. Nagyon sok mindent tud a gép, de a magyar nyelvű használati útmutató valószínűleg kevés annak, aki előtte nem használt Korgot.gery.bobak írta: ↑2020.01.31. 08:19Akkor ezek szerint a középkategóriáról érdemesebb esetleg BK5 vagy PA600 felé kacsintgatni?
-
Verklis
- Újonc
- Hangszer: Korg Pa50sd, Korg Pa600
- Adott köszönetek: : 37 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 38 alkalommal
Performance
Szervusztok!
Kérem, aki tudja, írja meg! Pa600-on nem tudom, mit kapcsoljak ki, vagy be, de gondolom más Pa hangszeren is hasonló lehet.
1.Stílus mellett (vagy midire) jobb kézzel a dallamot játszom. Az egészet eltranszponálom az ének hangmagassága miatt.
2. Közben a Performance sorból más hármas hangszerösszetételt szeretnék a dallamhoz. Kiválasztom, de ekkor a transzponálás visszaugrik 0-ra. Tehát nem marad az a hangnem, amiben énekelnék.
Kérem, aki tudja, írja meg! Pa600-on nem tudom, mit kapcsoljak ki, vagy be, de gondolom más Pa hangszeren is hasonló lehet.
1.Stílus mellett (vagy midire) jobb kézzel a dallamot játszom. Az egészet eltranszponálom az ének hangmagassága miatt.
2. Közben a Performance sorból más hármas hangszerösszetételt szeretnék a dallamhoz. Kiválasztom, de ekkor a transzponálás visszaugrik 0-ra. Tehát nem marad az a hangnem, amiben énekelnék.