Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Asterix
Globális Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 48494Hozzászólás Asterix
2017.02.02. 13:54

Mondjuk a zenésztalálkozón nem sok mindenhez fért volna hozzá. Nagyon kevés volt az idő. Sok idő elment a bemutatókkal. Karesszal és Tibivel legalább 3x annyit kellett volna beszélnem, mint amennyit beszéltem. Sípos Peti is csak kutyafuttában tudta bemutatni az Sd40-et, Bubához pedig oda se jutottam, pedig az Sd7 nagyon fúrta az oldalamat...

forissandor
VIP
Hozzászólások a témában: 22
Hangszer: ?
Adott köszönetek: : 268 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1579 alkalommal

Hozzászólás: # 48503Hozzászólás forissandor
2017.02.02. 14:40

Azért nem váltanak tömegesen a zenészek Ketronra, mert a többi gyártó sem ad ki rosszabb terméket. Akkor minek váltani? Kinek ez kényelmesebb, kinek az. Hallottam már Pa 80-at iszonyúan faszán szólni, meg Pa4-et rettenetesen szarul.
A Ketron fórumban leírtam már azt, nekem mi nem tetszik az SD7ben és az SD40ben, olyan funkciók,a mi számomra elengedhetetlen és egy PSR 1500-ban meg megoldható.

Én mertem 6 éven keresztül úgy járni zenélni, hogy csak Ketron volt az állványon. Anno 2 évig XD9-el, 2,5 évig Audyával, 1,5 évig SD1-el. Ha zenekarral megyünk, csak Ketront viszek.Csak annyira megbízhatatlan, mint a többi gyártó terméke, bár szögezzük le, az Audya kivétel. Az elgondolás egyedülálló, a kivitelezésbe csúsztak olyan hibák, ami miatt nem vállalhatatlan, de kompromisszumokra késztet.

Nincs azzal gond, hogy ki mit választ, a gond ott kezdődik,amikor teljesen felesleges dolgokkal ámítják az embereket akik elhiszik, hogy a drága jobb és jobbak lesznek tőle. Ez srácok nem igaz. Sokszor elmondtam már, most is elmondom: Ha valaki a Hotel President Wilsonban zenélne vacsora alatt Elton Johnnak és barátainak óránként 1000 dollárért, megérteném, hogy az elérhető legjobbat keresné. De Magyarországon 20 havi minimálbért költ valaki egy Tyros 5-re meg 40 havi minimálbért költ hangosításra és elmegy 30-ért bálba. Ha utánaszámoltok, nem túloztam el a számokat. És mi történik? A sok millás hangszeren és hangosításon vagy a 700 forintos midi szól, vagy az 1200-es MP3. Vannak olyan zenészek itt a fórumon is, akik kikérik maguknak, hogy innen onnan megszerzett midikkel hakniznak. Van olyan is, aki hangjegyről hangjegyre saját maga írja a dalait. Érdekes, azoknak a zenészeknek jó a tizenéves Ketron X4, a huszonéves dobgép, vagy egy középkategóriás bármilyen hangszer. Mindenkinek szíve joga megvennie álmai hangszerét, valakinek ez az élete, az álma. Van aki a gyerekére költ, valaki a házára költ, valaki autóra, valaki számítógépre, sorolhatnám. A bemutatókon, a hangszerboltban , fórumokon viszont azt mondják, ha nem Tyros5/Pa4/SD9 hangszered van, akkor az baj, mert ezt meg ezt meg ezt nem tudod megcsinálni. És? A zenészeket sajnos utolérte a fogyasztói társadalom hülyeségének szele.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 48504Hozzászólás Bubamara
2017.02.02. 14:50

Nem nagyon volt idő beszélgetni, így ha programokat is szervezünk egy délután kevés. De most már tudjuk és a következőt másképp formáljuk.

Visszatérve az alaptémához. Lusta disznó vagyok és nem vagyok hajlandó a gyártók helyett dolgozni. Lehet, hogy konzerv, de amit magamnak csináltam korábban az is konzerv volt bizonyos szinten de meg sem közelítette végeredmény szempontjából a jelenlegit. Persze ha valaki mazochista, vagy fanatikus és szeret éveket seggelni a hangszere mögött, akkor oké. Mert az is egyfajta időtöltés. Én is hódoltam neki jó pár éven át.
De nekem már nincs kedvem egy váltáskor éveket tenni egy vasba. Az, hogy hány multieffekt van jelen egy időben, akkor releváns, ha azok nélkül nem szólna jól a hangszerelés. Azonban picit másképp működik a cucc, mint a korábban megszokott hangszerek. Majd teszek fel egy példát erre, a Ketron topicba, vagy a hogyan szól a... Itt egy nyamvadt greges nóta, berakom a cuccba szűzen és jobban szól, mint amit az életemben valaha képes voltam, vagy lennék kihozni egy korábban használt hangszerből. Nem túlzok. Aztán, ha ezt elkezded szerkeszteni....

Bocs, ha eltér a véleményem bárkiétől!
Peace, мир, pokój, mier!

Buba

baobao15
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Yamaha
Adott köszönetek: : 43 alkalommal
Kapott köszönetek: : 96 alkalommal

Hozzászólás: # 48516Hozzászólás baobao15
2017.02.02. 16:58

Kedves Buba!

Pont erre szerettem volna megkérni valakit hogy tegyen fel valaki ketron sd7 demot 8-)
Kivàncsian vàrom :D

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 325
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 48533Hozzászólás ---Qgli---
2017.02.02. 19:43

powersparc írta:Qgli, itt laksz 50km-re. Simàn eljöhettèl volna a fòrumtalàlkozò bulira
Nem véletlenül nem jelentkeztem. Fix programom volt.
powersparc írta:szòbeszèdre alapoz.
Ha szóbeszédre alapoznék, akkor már vettem volna, mert mindenki azt mondja, hogy nagyon fajin!
Sokan mondják, hogy nagyon jól szól, de nem ilyet használnak! Ez nem furcsa?

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 325
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 48534Hozzászólás ---Qgli---
2017.02.02. 19:49

Marha érdekes ez a fórum!!!
forissandor írta:Nincs azzal gond, hogy ki mit választ, a gond ott kezdődik,amikor teljesen felesleges dolgokkal ámítják az embereket akik elhiszik, hogy a drága jobb és jobbak lesznek tőle. Ez srácok nem igaz. Sokszor elmondtam már, most is elmondom: Ha valaki a Hotel President Wilsonban zenélne vacsora alatt Elton Johnnak és barátainak óránként 1000 dollárért, megérteném, hogy az elérhető legjobbat keresné. De Magyarországon 20 havi minimálbért költ valaki egy Tyros 5-re meg 40 havi minimálbért költ hangosításra és elmegy 30-ért bálba. Ha utánaszámoltok, nem túloztam el a számokat. És mi történik? A sok millás hangszeren és hangosításon vagy a 700 forintos midi szól, vagy az 1200-es MP3. Vannak olyan zenészek itt a fórumon is, akik kikérik maguknak, hogy innen onnan megszerzett midikkel hakniznak. Van olyan is, aki hangjegyről hangjegyre saját maga írja a dalait. Érdekes, azoknak a zenészeknek jó a tizenéves Ketron X4, a huszonéves dobgép, vagy egy középkategóriás bármilyen hangszer. Mindenkinek szíve joga megvennie álmai hangszerét, valakinek ez az élete, az álma. Van aki a gyerekére költ, valaki a házára költ, valaki autóra, valaki számítógépre, sorolhatnám. A bemutatókon, a hangszerboltban , fórumokon viszont azt mondják, ha nem Tyros5/Pa4/SD9 hangszered van, akkor az baj, mert ezt meg ezt meg ezt nem tudod megcsinálni. És? A zenészeket sajnos utolérte a fogyasztói társadalom hülyeségének szele.
Amikor én ugyanezt leírtam, akkor nekem támadtak olyanok is, akik most belájkolták.... :cry2:
Köszönöm Sanyi!!! :777

herflis
Újonc
Hozzászólások a témában: 5
Hangszer: Rolang G800 Korg PA1000
Adott köszönetek: : 55 alkalommal
Kapott köszönetek: : 29 alkalommal

Hozzászólás: # 48709Hozzászólás herflis
2017.02.06. 13:37

PA600-ast be lehet úgy állítani, hogy egy potméteres Volume/Expression pedállal lehessen egy stílus tempóját változtatni? Rákötöttem egy ilyen pedált, de a hozzárendeléseknél csak egyirányú változtatás lehetséges: Ritardando vagy Accelerando ill. Tempo Up vagy Tempo Down.
Megoldható valahogy, hogy a Tempo gyorsítás-lassítás egyaránt működjön pedállal?

Nincs rossz hang, az a lényeg, hogy mit játszunk utána. /Miles Davis/

Donromeo
Újonc
Hozzászólások a témában: 1
Hangszer: Korg pa50
Kapott köszönetek: : 3 alkalommal

Hozzászólás: # 48715Hozzászólás Donromeo
2017.02.06. 14:58

Üdv mindenkinek.
Van 1 korg pa50 -em de nem találok hozzá sehol magyar használati utasítást.
Esetleg valakinek van és tudna nekem segiteni ??
Előre is köszönöm.
Tisztelettel
Róbert.

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 261
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48716Hozzászólás galambjozsef
2017.02.06. 15:00

herflis írta:PA600-ast be lehet úgy állítani, hogy egy potméteres Volume/Expression pedállal lehessen egy stílus tempóját változtatni? Rákötöttem egy ilyen pedált, de a hozzárendeléseknél csak egyirányú változtatás lehetséges: Ritardando vagy Accelerando ill. Tempo Up vagy Tempo Down.
Megoldható valahogy, hogy a Tempo gyorsítás-lassítás egyaránt működjön pedállal?
Szia. NEM!

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

galambjozsef
VIP
Hozzászólások a témában: 261
Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
Adott köszönetek: : 453 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 48717Hozzászólás galambjozsef
2017.02.06. 15:01

Donromeo írta:Üdv mindenkinek.
Van 1 korg pa50 -em de nem találok hozzá sehol magyar használati utasítást.
Esetleg valakinek van és tudna nekem segiteni ??
Előre is köszönöm.
Tisztelettel
Róbert.
Szia. Itt megtalálod: hasznalati-utmutatok-t33.html

Gray-Dove Zenekar
https://www.graydove.hu

Új hozzászólás