Igen, vannak full halk stilusok, gondolom nem erre készültek vagy nem tudom....---Qgli--- írta:Szerintem Ő arra gondol, hogy egyik stílus a másikhoz képest halkabb, de ez sajnos így van a korgnál. Ezt én is utálom.almatom írta:Ha a sávok mindegyike fel van húzva a maximum hangerôre, akkor az már régen nem jó!
Kell lennie egy arranger/jobbkéz arányállítási lehetôségnek. Itt kell feljebb hozni a kíséret hangerejét.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Pa 600
Moderátor: Moderátorok
- carlo33
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 15
- Hangszer: Yamaha psr S950
- Adott köszönetek: : 106 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 132 alkalommal
Re: Pa 600
- carlo33
- Kiemelt tag
galambjozsef írta:Nem minden esetben.Apelláta írta:Ezt értem, de erre van a csatornánkénti és variácionkénti volume. Minek még expressiont is belekeverni ebbe?galambjozsef írta:Leginkább arra van szüksége ennek az értéknek, ha egy adott style-n belül egy adott csatornán nem mindig ugyanaz a hangszín szól, és nem mindig kell ugyanaz a hangerő.![]()
Értem én a stílusszerkesztőben a hatását, csak a logikáját nem, hogy miért kell újabb fogalommal bonyolítani.
Példaként:
Mondjuk VAR1-nél az ACC1 csatornán a VOLUME 95, felette az EXPESSION 120
Ha a VOLUME értéket állítod át más értékre, az nem csak a VAR1-nél fog változni, hanem az összes többi elementnél is.
Ha az EXPRESSION értéket változtatod más értékre, az csak azon az elementen lesz más hangerőn, a többin ugyanaz marad (szóval minden elementnél más-más hangerő értéket tudsz beállítani)
Hogy miért lett EXPRESSION a neve, a fene tudja
Köszi, na most értettem meg igazán a különbséget, ez nagyon jól meg lett fogalmazva...köszi
-
jacksony95
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 208 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 238 alkalommal
Sziasztok srácok ! Pa 600 -ra meg volt nekem a pa 900 operaénekes nénije hangszínben.
Esetleg valakinek nem lenne meg KMP formátumban hálás lennék érte
Esetleg valakinek nem lenne meg KMP formátumban hálás lennék érte
A zene szabaddá tesz....
- carlo33
- Kiemelt tag
Sziasztok!
Következő a probléma, ha egy kiválasztott stilusba egy másik stilus dob sávját átmásolom, ez igy nem egy bonyolult dolog, de........ebben az esetben a variation4- be másolt uj dobsáv csak a dur akkordok lefogásakor szól, mol, és hetesnél elhallgat, keresgéltem ehhez a beállítást, de amit találtam a felvétel szekcióban csak a szolo sávoknak állítható csak hogy minor, major, a dobsávnál nem él a lehetőség....ezt esetleg hol tudom állitani hogy minden lefogott akkornál szóljon az átmásolt dobsáv?
Következő a probléma, ha egy kiválasztott stilusba egy másik stilus dob sávját átmásolom, ez igy nem egy bonyolult dolog, de........ebben az esetben a variation4- be másolt uj dobsáv csak a dur akkordok lefogásakor szól, mol, és hetesnél elhallgat, keresgéltem ehhez a beállítást, de amit találtam a felvétel szekcióban csak a szolo sávoknak állítható csak hogy minor, major, a dobsávnál nem él a lehetőség....ezt esetleg hol tudom állitani hogy minden lefogott akkornál szóljon az átmásolt dobsáv?
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia.carlo33 írta:Sziasztok!
Style szerkestés környezetben nézd át a Chord Table-t részt --- MENU > Element Chord Table
Fent említett stylus esetében a VAR 4 gombnál, hogy milyen CV-k vannak.
Minden harmónia tipust külön be tudsz állítani, és meg is tudod hallgatni, hol mi szól. ...vagy épp nem szól
Van egy másik lehetőség is.
Alap szerkesztési nézetben, próbáld végig az összes CV-t (fent említett esetben VAR 4)
Ahol CV "nagy betűvel írt" ott vannak adatok bizonyos csatornákon, ahol cv "kis betűvel írt" ott egyáltanán nincs semmi, ezekkel nem is kell foglalkozni.
A nagy betűs CV-ket hallgasd végig, max 6 darab van, és amelyikből hiányzik a dob sávod, másold oda egy másikból.
MENU > STYLE EDIT > STYLE COPY
From Style: Current
From E/CV: itt kiválasztod azt a CV-t amin van dob (például: V4-CV1)
To E/CV: itt kiválasztod ahova akarod másolni (tehát ahol nem szól) (például: V4-CV2)
From és To Track-nél kiválasztod (jelen esetben: Drum)
Utána lepróbálod, és ha jó, akkor: WRITE STYLE
- herflis
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Rolang G800 Korg PA1000
- Adott köszönetek: : 55 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 29 alkalommal
Sziasztok !
PA600 vásárlás előtt állok, és lenne néhány kérdésem a hangszerrel kapcsolatban.
1. Megoldható-e valahogy, hogy a dalszövegeket külső kijelzőn is megjelenítsük?
2. Van-e a hangszerben valami-féle intelligens kíséret mód? Itt arra gondolok, hogyha én játszom a bal kézzel a basszust, akkor a hangszer hozza az egyéb stíluskíséreteket. Valamint beállítható-e, hogy játék közben a bal kéz dinamikája a dob és a többi kíséret dinamikájára is hasson?
3. Mire való pontosan a hátsó (rejtett) Micro SD kártya foglalat? Ez csak a gyártó által kiadott SD kártyával használható?
4. Mennyire jellemző a hangszerre a fagyás?
Kérem, aki használ ilyen hangszert válaszoljon.
Köszönöm
PA600 vásárlás előtt állok, és lenne néhány kérdésem a hangszerrel kapcsolatban.
2. Van-e a hangszerben valami-féle intelligens kíséret mód? Itt arra gondolok, hogyha én játszom a bal kézzel a basszust, akkor a hangszer hozza az egyéb stíluskíséreteket. Valamint beállítható-e, hogy játék közben a bal kéz dinamikája a dob és a többi kíséret dinamikájára is hasson?
3. Mire való pontosan a hátsó (rejtett) Micro SD kártya foglalat? Ez csak a gyártó által kiadott SD kártyával használható?
Köszönöm
Nincs rossz hang, az a lényeg, hogy mit játszunk utána. /Miles Davis/
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 973 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2460 alkalommal
Persze, hogy megoldható! Csak ebben az esetben át kell állítani az akkordfelismerést a jobb kézre és ott kell fogni az akkordot!herflis írta:Van-e a hangszerben valami-féle intelligens kíséret mód? Itt arra gondolok, hogyha én játszom a bal kézzel a basszust, akkor a hangszer hozza az egyéb stíluskíséreteket.
Ez szinte biztos, hogy nem állítható be.herflis írta: Valamint beállítható-e, hogy játék közben a bal kéz dinamikája a dob és a többi kíséret dinamikájára is hasson?
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 9
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1112 alkalommal
- Kapcsolat:
herflis írta:Sziasztok !
Köszönöm
1 - Külső nem oldható meg, nincs videó kimenet
2 - *** Qgli válaszolt már rá
3 - A hátsó MicroSD kártya egy Hardware kulcs, külön megvásárolható Musikant bővítőkhöz, adattárolásra nem használható
4 - Nem tudok fagyásról
-
vili2105
- VIP
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
- Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 442 alkalommal
3. az sd csak szervíz beavatkozásokhoz használható! Adattárolásra nem, arra az usb csatlakozó való!
4. Én cirka 4 éve hajtom, sokat megy, de eddig fagyásom nem volt. kétszer hülyítette meg a fatar billentyűm, de az nem 100-as sajnos. De egy shift+start rendbetette.
A pitch karom sajnos tönkrement, de azt szerintem a gyerekek rángatták szét
, még nem volt időm szétszedni sajnos hogy mi a hiba.
4 év használat után is azt mondanám, hogy ajánlott kategória ennyi pénzért.
4. Én cirka 4 éve hajtom, sokat megy, de eddig fagyásom nem volt. kétszer hülyítette meg a fatar billentyűm, de az nem 100-as sajnos. De egy shift+start rendbetette.
A pitch karom sajnos tönkrement, de azt szerintem a gyerekek rángatták szét
4 év használat után is azt mondanám, hogy ajánlott kategória ennyi pénzért.
Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp
- herflis
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: Rolang G800 Korg PA1000
- Adott köszönetek: : 55 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 29 alkalommal
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
A video kimenetről tudtam, hogy nincs rajta, csak arra gondoltam hátha van valami megoldás, hogy usb-n keresztül pl. egy tablettel és valamilyen szofttal meg lehetne jeleníteni a display tartalmát.
3 fős felállásban zenélünk, és arra keresek megoldást, hogy az éppen játszott zenék szövegei egyszerre 3 megjelenítőn láthatók legyenek. Nem feltétlen karaoke jellegű megjelenítésre gondoltam (mivel sok számnál csak a dobot használjuk kíséretnek a többi élő), hanem pl. egy doc vagy pdf fájlban lévő szöveg megjeleníthető lenne. A papír-alapú technikát mellőzni szeretnénk és egy személy által irányíthatóvá tenni az egész műsort.
A video kimenetről tudtam, hogy nincs rajta, csak arra gondoltam hátha van valami megoldás, hogy usb-n keresztül pl. egy tablettel és valamilyen szofttal meg lehetne jeleníteni a display tartalmát.
3 fős felállásban zenélünk, és arra keresek megoldást, hogy az éppen játszott zenék szövegei egyszerre 3 megjelenítőn láthatók legyenek. Nem feltétlen karaoke jellegű megjelenítésre gondoltam (mivel sok számnál csak a dobot használjuk kíséretnek a többi élő), hanem pl. egy doc vagy pdf fájlban lévő szöveg megjeleníthető lenne. A papír-alapú technikát mellőzni szeretnénk és egy személy által irányíthatóvá tenni az egész műsort.
Nincs rossz hang, az a lényeg, hogy mit játszunk utána. /Miles Davis/