Biztos vagy ebben, amit ide leírtál???Vangelix írta:- a 900-as javára pedig ... Ugyanazok a hangszínek és ritmusok tisztábban szolnak.
|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Asterix
- Globális Moderátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
De Pa900 helyett még jobban jár egy Pa3X LE-vel. Ekkora összegnél már azon az 50-ezer árkülönbözeten nem múlik.Vangelix írta:...Szerintem aki nem engedhet meg magának egy 3x-est, ne kenődjön el, a pa 900 is jó választás, nem sok mindenről marad le.
Üdv.: Apelláta
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Vangelix, kicsit mélyebben kellene belemenni és tanulmányozni azt a "Muzsikust"
. A Copy,- Paste nem minden. És nem is erre van kitalálva az a pa3x.
- Miért mész bele a Sty-Record funkcióba ha nem azért hogy szerkeszd tetszés szerint azt a ritmust ? - Csak azért, hogy másolatot készíts róla ? Bocsánat, de nem értem. Miért kell két példány ugyan azon stílusból ?
- Mert akár milyen változtatást eszközölsz, azt Sty-Record módban kell csinálni.
- törlés, másolás, hangerő, kompresszió, új sáv írás, hangszerelés........, bármit módosítasz.
Szóval mire is jó az a Másolás-Beillesztés funkció ?
Ez nagyon gyenge érv vagy ellenérv.
- Miért mész bele a Sty-Record funkcióba ha nem azért hogy szerkeszd tetszés szerint azt a ritmust ? - Csak azért, hogy másolatot készíts róla ? Bocsánat, de nem értem. Miért kell két példány ugyan azon stílusból ?
- Mert akár milyen változtatást eszközölsz, azt Sty-Record módban kell csinálni.
- törlés, másolás, hangerő, kompresszió, új sáv írás, hangszerelés........, bármit módosítasz.
Szóval mire is jó az a Másolás-Beillesztés funkció ?
Ez nagyon gyenge érv vagy ellenérv.
Atti
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Nem tudom melyik Copy-Paste szerkesztésre gondol, de szerintem a korgoknál a szerkesztés menü mindegyiknél tök egyforma.
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 299
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
Qgli, a Copy-Paste funkció ott van a kijelző legördülő menüjében, ami a pa3x-nél hiányzik. Erről beszélünk. A Sty-Record menü persze hogy egyforma.
Atti
- Apelláta
- Adminisztrátor
A mindig elérhető legördülő copy, paste funkció utólagos stílus rendezgetésnél (sorrend módosításoknál, például mikor egyszerre sok stílus helyét akarod megváltoztatni a Favorite-ok közül) tud hasznos lenni. Nem kell egyenként behívni a stílust a stílusszerkesztőbe ezért. Már én is bosszankodtam a hiányán, …persze azért nem fogok eret vágni magamon.
Ami viszont ennél jobban zavar, hogy midi szerkesztéskor a sequencer-en belül miért csak tekerni lehet a midit, miért nem lehet beírni az ütemszámot manuálisan, és indításkor kapásból onnan menne. Ha módosítok valamit a midi közepén-végén, órákig kell nyomni a tekerés gombot, mire a megfelelő ütemhez érek, és indíthatom a visszahallgatást. Furcsa, hogy rajtam kívül ezt még senki sem tette szóvá. Lehet, hogy senki sem használja a belső sequ-t, még kisebb módosításoknál sem, mindenki PC-n szerkeszt? Amúgy ezt már megírtam egyszer a Korgnak is, de süket fülekre talált. Eddig ez minden Korg arranger-ből hiányzott, gondolom a Pa4-ben sem tették lehetővé.
Ami viszont ennél jobban zavar, hogy midi szerkesztéskor a sequencer-en belül miért csak tekerni lehet a midit, miért nem lehet beírni az ütemszámot manuálisan, és indításkor kapásból onnan menne. Ha módosítok valamit a midi közepén-végén, órákig kell nyomni a tekerés gombot, mire a megfelelő ütemhez érek, és indíthatom a visszahallgatást. Furcsa, hogy rajtam kívül ezt még senki sem tette szóvá. Lehet, hogy senki sem használja a belső sequ-t, még kisebb módosításoknál sem, mindenki PC-n szerkeszt? Amúgy ezt már megírtam egyszer a Korgnak is, de süket fülekre talált. Eddig ez minden Korg arranger-ből hiányzott, gondolom a Pa4-ben sem tették lehetővé.
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Én már ezt szóvá tettem, mert már a pa800-nál is idegesített, főleg az, amikor a 1111. ütembe be akarok játszani egy ütemet mind a 16 sávba és mind a 16-szor oda kell tekernem a felvételnél. Ha esetleg valamit pontatlanul játszok fel, akkor meg még többször.
Ezt kérdeztem én egy pár évvel ezelőtt, de senki sem tudott rá válaszolni, hogy erre mikyen megoldás létezik?
Ezt kérdeztem én egy pár évvel ezelőtt, de senki sem tudott rá válaszolni, hogy erre mikyen megoldás létezik?
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
Szia. Minek tekernéd oda???---Qgli--- írta:Én már ezt szóvá tettem, mert már a pa800-nál is idegesített, főleg az, amikor a 1111. ütembe be akarok játszani egy ütemet mind a 16 sávba és mind a 16-szor oda kell tekernem a felvételnél. Ha esetleg valamit pontatlanul játszok fel, akkor meg még többször.
Record módban a főoldalon: START FROM MEASURE:
pipa elé, és beirod honnan induljon
mikor lemented a pipát vedd ki
- Rolandbk5
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 42
- Hangszer: Yamaha Genos
- Adott köszönetek: : 1063 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1090 alkalommal
- Kapcsolat:
A Korg az tudja, a Yamaha szériánál csak a Tyros és ott is négy. Az E-A7 is tudja a marker pontok kijelölését és használatát.powersparc írta:A Korgok miért nem tudnak markereket a dalban mint a Roland vagy a Yamaha???
- Apelláta
- Adminisztrátor
A marker pontokat a Pa80 és az i szériás Korgok még nem tudták, a Pa3 tudja. A kettő köztieket nem tudom.