Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 49
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 32672Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2015.05.01. 11:37

berki attila írta:Sziasztok korg pa80 milyen?
előre is köszönöm...
Korg pa 80 ..
Tök ugyan úgy néz ki mint a PA50-60 csupán van benne Vokál proci is. A billentyűzete nem egy világklasszis, mivel tudtommal ezt az 50-60-80 szériát szinte ugyan azzal gyártották végig. Kapacitásra is közel hasonlóan egyformák, és a gyári szettek között sincs nagy különbség. Hangzása viszont jó, szép zongora hangja van. Kezelése egyszerű, bár van aki az érintőpanelra esküszik. Yamahásoknak nem áll messze a kijelző alatt és körben tapogatni. Kasznia szokványos műanyag, így csak addig stabil míg nincs szétszedve. Viszont elődjéhez hasonlóan, ez is jól paraméterezhető gép.

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 32674Hozzászólás Apelláta
2015.05.01. 13:16

Bocsi, de helyesbítenék:
- A Pa80-ban nincs gyárilag vokálproci. Az csak bővítési lehetőség, mint a winchester és a CF kártya is. A Pa50 ezen bővítési lehetőségekkel nem rendelkezik. A Pa60-ba vocal és CF nem, viszont winyó tehető, csak kicsit komplikáltabban, mint a Pa80-ba.
- A hátsó csatlakozási lehetőségekben is a Pa80-tól elmaradnak a kistesók.
- Ezen felül a Pa80 CF kártya használatával samlerezésre is képes. Igaz max. 8 Mbyte CF RAM-ig.
- A billentyűzetük is eltér mindháromnak. A Pa50-é ratyi, olyan Yamaha PSR szint. A Pa60-é már valamivel jobb (bár az sem nagy eresztés), és az már azt hiszem Fatar. A Pa80-é meg már after-touch-os, és az biztosan Fatar. Tehát a leghasználhatóbb billentyűzete a Pa80-nak van, bár ez sem súlyozott.
- A stílus és hangszínkészletei majdnem megegyeznek, de ha a Pa80/60-ba winyót teszünk, arra telepíthetünk gyári direct HD stílusokat. Ezek a Pa50-re is feltölthetők, a saját User helyek kárára.
- Megszólalásra kierősítve én a Pa80 és Pa60 között nem hallottam különbséget. A Pa50-et csak saját hangszóróján hallottam, ezért arról nem tudok nyilatkozni. Buba szerint a gyengébb áramköri komponensek végett vannak eltérések hangzásban is.
Röviden ennyit a különbségekről.

A zongorahangja szerintem is jobb, mint a Pa3X/300/600/900 szériának. Bár nem tartalmaz olyan finomságot, mint a kalapácsok felengedésének hangja, amit a Pa3X zongorája viszont igen. Én ezért ötvöztem a két hangszínt.
A kezelhetősége olyan Korgos. Valakinek tetszik, valakinek bonyolult. Na de ez viszonyítási kérdés. Mivel a Korgok a legparaméterezhetőbb hangszerek, ezzel arányos a kezelésük bonyolultsága is. Az biztos, hogy az érintőképernyő a későbbi szériák esetében csak előnyükre váltak.
Szerintem a Pa80/60/50 annyira eltalált széria, hogy még ma is megállják a helyüket. Nem véletlenül húzott le a Korg több mint tíz éven keresztül annyi bőrt róluk.

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Hozzászólás: # 32676Hozzászólás Apelláta
2015.05.01. 15:49

powersparc írta: Az tuti hogy én nem adnék 2x annyit ezért a Korgért mint a Yamaha amibe kerül!
Viszont nem csak árban, hanem füllel is hallható a különbség ...a Korg javára. És mint minden Korgban, szinte tuti ebben is benne van a hangszínek teljes editálhatósága, a teljes értékű seq. és stílusszerkesztő, ami a Yami DGX szériájában biztosra veszem, hogy nincs. Bár nem néztem utána.

Üdv.: Apelláta

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 299
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 32693Hozzászólás Attila
2015.05.02. 12:04

Érdemes megtekinteni !

Megint csak megerősíti a tényt hogy Korg = kimeríthetetlen lehetőség.
Sokan már kérdezgetnek a pa4x felől :) , pedig még 1/3-dát sem ismerjük a pa3 kínálta lehetőségeknek !

Atti

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 32699Hozzászólás Attila
2015.05.02. 14:21

......... "jöhet a Pa4Xpro de ne ilyen ócska hangzással……..! :P"
- pedig az sem lesz más Tomi, az a sejtésem
Beletesznek egy picivel több sample-memoryt, esetleg egy nagyobb kijelzőt, pár színes gombot és csókolom. A helyzet az, hogy a sok "rossz" közül ez (már mint a Korg) a kevésbé rossz. A statisztika ezt mutatja. Én sem a hangja miatt vagyok oda :!:

Atti

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 32702Hozzászólás Attila
2015.05.02. 16:11

Önmagában nagyon nyers, száraz, kopogós, ütős. Persze sokan pont ezért szeretik. Amiért mégis nálam is alap, az pontosan az alakíthatósága, szelídíthetősége, és hogy szinte mindent meg lehet csinálni rajta ha az ember elég türelmes vele.

Kérdezd csak meg Tomot, ő miért nem szereti ?

Atti

jacksony95
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 26
Hangszer: Yamaha Genos
Adott köszönetek: : 208 alkalommal
Kapott köszönetek: : 238 alkalommal

Hozzászólás: # 32796Hozzászólás jacksony95
2015.05.05. 22:05

Sziasztok ! Egy kis segítség kellene pa 600 hoz.
Lehetséges-e? A sampler memória,növelése ? Gyárilag 96mb....Nos nekem jelenleg pár kbyte maradt...Global settingsben kivettem a pipát a gyári dolgok védelméről.De hiába másolom át a faktoryba a nagyméretű hangot,vagy bármi mást és törlöm az userből.Akkor sem szabadul fel hely :( De akkor mi értelme az egésznek ?
Ha valaki tud megoldást,kérem ossza meg velem! Előre is köszönöm !!!

A zene szabaddá tesz....

Attila
VIP
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 32799Hozzászólás Attila
2015.05.06. 08:19

Szépen le van írva minden itt a fórumon ebben a topikban. Ha visszaolvasol, megérted. Az hogy rendszertelenül van, az már más tál tészta.
Sok sikert.

Atti

jacksony95
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 32802Hozzászólás jacksony95
2015.05.06. 09:23

Ez a 295. oldal legalább egy oldalszám jó lett volna ,mert mindet végigolvasgatni elég időigényes.De azért köszi a segítséget.

A zene szabaddá tesz....

jacksony95
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 32803Hozzászólás jacksony95
2015.05.06. 09:28

voyager írta:
iS 50-hez keresek gumiharangsort, de nem találtam sehol.
Szia! Ha még aktuális,akkor keresd a Tajti Music-ot egész pontosan Tajti Zoltánt biztosan készséggel segíteni fog ebben :)

A zene szabaddá tesz....

Új hozzászólás