|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
A mai hangszereket hélium gázzal töltik fel, ezért könnyebbek, mint a régiek. 
Üdv.: Apelláta
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Gyártó szerint 95-ben jelent meg, egyidőben az i4S, i5S, i5M hangszerekkel.
http://www.korgpa.com/support/arrangers-history.html
http://www.korgpa.com/support/arrangers-history.html
Buba
- voyager
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa50 sd, Korg Pa 600
- Adott köszönetek: : 27 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 71 alkalommal
Köszönöm a válaszokat
Amúgy találtam, csak az a gond hogy 15 Eurót kérnek 1 oktávért, és 5 oktáv kellene
Amúgy találtam, csak az a gond hogy 15 Eurót kérnek 1 oktávért, és 5 oktáv kellene
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
ha még aktuális, a Korg szervízt próbáld meg. Én kábé 2-3éve a pa60 billentőmhöz rendeltem, meg is kaptam a teljes sorra. 2-3hete pedig kíváncsiságból a pa1xpro után érdeklődtem, az is volt nekik és ki is postázták volna, ha megrendelem. Ja, és kevesebb, mint 15euro/oktáv.voyager írta:Sziasztok!
iS 50-hez keresek gumiharangsort
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Ez örömteli hír, ha manapság már így áll hozzá a szerviz, de nekem kb. 8-éve nem adtak, pedig telefonon beszéltem velük. Már pontos számokra nem emlékszem, de a rács kétezer valahány-száz Ft volt, a munkadíjnak meg felszámoltak 1 órát, ami úgy 4-6 eFt volt. Akkor azért kellett a baloldali rács, mert berozsgásodott, mivel a tolópotik közelében volt, és nem bírta a nem éppen 5,5 pH értékű izzadt kezem nyomait.
Basszús, most, hogy írom ezeket, most ugrik be
, hogy ezután pár évre a másik oldalit is cserélnem kellett, mert azon is kezdett kijönni a rozsda. És akkor megint próbálkoztam, és küldtek is. Igaz, hivatkoztam a komáromi Fikner Ernőre, aki az Atec akkori külsős szervizese volt. Hogy ennek köszönhetően e, vagy sem, de akkor küldtek postán. És azt én raktam be. Akkor szedtem szét először a Pa80-amat. Hogy ez miért csak most ugrott be nekem.
Egyébként az első alkalommal fél marék konfettit (hogy, hogy került bele?), és egy adag beleszáradt rovarállományt (pók, katica, szúnyog stb.) szedtem ki a hangszerből. És a Pa80 belűről egy "fröccsöntött játékvár" benyomását kelti. Az iX-300-am igazi fémházas cucc volt, a belseje spéci, a hangszer teljes hosszában végigfutó aluprofil merevítéssel, olyan ízlésesen megtervezve belül is, mint kívül. A Pa80-at meg ha életembe először csak szétborítva, belülről láttam volna, el sem hiszem, hogy az egy spéci Korg hangszer. Sorjás, elnagyolt műanyag felületek.
A Pa3-at még nem volt szerencsém szétszedni, csak a videokártya behelyezése szintjéig. Pedig nagyon hajt a kíváncsiság. De ahhoz drága hangszer, hogy csak szórakozásból szétborítsam.
Basszús, most, hogy írom ezeket, most ugrik be
Egyébként az első alkalommal fél marék konfettit (hogy, hogy került bele?), és egy adag beleszáradt rovarállományt (pók, katica, szúnyog stb.) szedtem ki a hangszerből. És a Pa80 belűről egy "fröccsöntött játékvár" benyomását kelti. Az iX-300-am igazi fémházas cucc volt, a belseje spéci, a hangszer teljes hosszában végigfutó aluprofil merevítéssel, olyan ízlésesen megtervezve belül is, mint kívül. A Pa80-at meg ha életembe először csak szétborítva, belülről láttam volna, el sem hiszem, hogy az egy spéci Korg hangszer. Sorjás, elnagyolt műanyag felületek.
A Pa3-at még nem volt szerencsém szétszedni, csak a videokártya behelyezése szintjéig. Pedig nagyon hajt a kíváncsiság. De ahhoz drága hangszer, hogy csak szórakozásból szétborítsam.
Üdv.: Apelláta
-
berki attila
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: magyar
-
berki attila
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: magyar
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 325
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
Ilyen szürke, jó nagy tévé van rajta és ez azért jó hangszer, mert a billentyűk kétszínűek: feketék és fehérek. Ha világos van lehet játszani mindkét színű billentyűn, amikor sötét van, akkor sajnos a feketék nem látszódnak.berki attila írta:Sziasztok korg pa80 milyen?
Vannak nagyon jók és vannak mégjobbak!!!berki attila írta:a korgok milyenek?
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
berki attila írta:a korgok milyenek?
Kinek a Pap Kinek a Papné...
Az asszonyt is van aki dicséri
Nem lehet kijelenteni egy adott típusról és márkáról, hogy az a tuti az az isten.
Viszont kategóriákon belül lehet különbségeket tesztelni. Mondjuk azért ne egy T5-öt hasonlítsunk össze egy PA-50 -el. És ne egy PA3 -ast egy RX-3 -al. De sorolhatnám.
Szóval a kérdésre hogy milyenek? Hát az függ az ártól, az amire kitalálták, és hogy ki hogyan tudja használni, mit tud kihozni belőle, vagy mennyire tud vigyázni rá.