|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Van egy-két jó benne, de zömében nekem is így tűnt.
Üdv.: Apelláta
- galambjozsef
- VIP
- Hozzászólások a témában: 261
- Hangszer: KORG Pa5X 61 és KORG Pa4X 61 (MUP v4.1)
- Adott köszönetek: : 453 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1113 alkalommal
- Kapcsolat:
horog írta:Sziasztok lenne egy kérdésem valakinek nincs valami jó be állítása Pa 800 vokál prociához az kérem írja le nekem.
üdv Horog
Szia. Parancsolj!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
-
doxaa
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg
- Adott köszönetek: : 473 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 366 alkalommal
mint alapesetben szinte mindegyik Korg.Zeneboy írta:de nekem bocsássatok meg nem tetszik sok hangzásra..vékonyka erőtlen gyenge..
-----
És engem pont az érdekelne, mit lehet ez ügyben tenni, hogy picit vastagítsunk a hangzáson, hogy picit dögösebbé tegyük? Milyen effekteket, milyen értékeken, milyen sávokon/hangszereken érdemes használni? Tudnátok erről 1-2 tapasztalatot írni? Előre is köszi!
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Üdvözletem!
Lenne egy aprócska problémám aki tud segíteni kérem tegye meg..
Vagy egy PA50 FDD-s gépem. Nos azzal kezdte, hogy be sem kapcsolt. Kontaktos volt a tápkábele belül. Ez most OK.
Aztán kiírta hogy FDC NOT PRESENT --- Kiderült hogy az FDD kábel is megtört. Ez is OK most.
Ezután kiírta hogy Load System OS pár másodpercig, majd eltűnt minden, és csak a háttér fény maradt. De semmi reakció tovább.
Véletlenül egy PA50 SD rendszert tettem be neki, amivel látszólag nem kezdett semmit, de azóta ismét FDD NOT PRESENT hiba van, és semmi több.
IN/OUT és INTRO1 combót már próbáltam Nem segített. Nyomtam én ezen már mindent, de még csak fel sem villan a flopi, és be sem tölt.
Köszi minden infót előre is.
Lenne egy aprócska problémám aki tud segíteni kérem tegye meg..
Vagy egy PA50 FDD-s gépem. Nos azzal kezdte, hogy be sem kapcsolt. Kontaktos volt a tápkábele belül. Ez most OK.
Aztán kiírta hogy FDC NOT PRESENT --- Kiderült hogy az FDD kábel is megtört. Ez is OK most.
Ezután kiírta hogy Load System OS pár másodpercig, majd eltűnt minden, és csak a háttér fény maradt. De semmi reakció tovább.
Véletlenül egy PA50 SD rendszert tettem be neki, amivel látszólag nem kezdett semmit, de azóta ismét FDD NOT PRESENT hiba van, és semmi több.
IN/OUT és INTRO1 combót már próbáltam Nem segített. Nyomtam én ezen már mindent, de még csak fel sem villan a flopi, és be sem tölt.
Köszi minden infót előre is.
- Bubamara
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 292
- Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
- Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal
Az első a 88.as KORG arranger szériából: i1
Az időtájt, s még vagy 10 évig a kis típusszám utalt a legnagyobb felszereltségre, vagy billentyűzetre. (i1 88,i2 76 +2MB piano mintával, i3 61 bill., i4 61 hangszóróval, és gyengébb billentyűzettel, i5 homekeyboard, játékbillentyűzettel, full műanyagból. Majd i30, dx7 bill, iS40 műanyag olasz, is50 home keyboard.
Aztán a pa60 és pa80 ezt megborította kissé, de az 50, 500 még ide utal. De workstation kategóriában is hasonló volt a névadás X2 76, X3 61, N264 76 (a típusban a 64 a polyfonia) N364 61 bill.

Az időtájt, s még vagy 10 évig a kis típusszám utalt a legnagyobb felszereltségre, vagy billentyűzetre. (i1 88,i2 76 +2MB piano mintával, i3 61 bill., i4 61 hangszóróval, és gyengébb billentyűzettel, i5 homekeyboard, játékbillentyűzettel, full műanyagból. Majd i30, dx7 bill, iS40 műanyag olasz, is50 home keyboard.
Aztán a pa60 és pa80 ezt megborította kissé, de az 50, 500 még ide utal. De workstation kategóriában is hasonló volt a névadás X2 76, X3 61, N264 76 (a típusban a 64 a polyfonia) N364 61 bill.
Buba
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 49
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Beszéltem velük. Azt mondták vagy küldjem fel és megoldják, vagy dobjam kipowersparc írta:Korg szervizt hívd fel! (korg.hu-n megtalálod, talán OneWay Electronics?)
Rendesek, lehet hogy telefonon is el tudják mondani mit tudsz még csinálni mielőtt be kéne vinned.
Pedig imádom a PA50 -est. Szerintem jobban szól mint a 600 -as. Na jó nem mindenbe, de van amiben jobban szól.
- voyager
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa50 sd, Korg Pa 600
- Adott köszönetek: : 27 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 71 alkalommal
Sziasztok!
iS 50-hez keresek gumiharangsort, de nem találtam sehol. Amúgy Erdélyből vagyok, de itt a román oldalakon sem találtam, csak külföldön, vagyis ilyen kellene http://www.guitar-parts.com/catalog/key ... 4-and-x5-1 Valakinek van valami ötlete, hogy hogyan lehet beszerezni?
iS 50-hez keresek gumiharangsort, de nem találtam sehol. Amúgy Erdélyből vagyok, de itt a román oldalakon sem találtam, csak külföldön, vagyis ilyen kellene http://www.guitar-parts.com/catalog/key ... 4-and-x5-1 Valakinek van valami ötlete, hogy hogyan lehet beszerezni?
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 463
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
Szerintem nem fog sikerülni, alkatrészt nem adnak ki a kezükből.
Pár éve én már próbálkoztam. A Pa80-amhoz akartam hangszórórácsot, hogy kicseréljem magam. Kénytelen voltam szervizbe vinni, mert közölték, hogy alkatrészt nem adnak ki. Több volt a munkadíj, mint a rács ára. De egyébként mint szervíz, korrektek.
Pár éve én már próbálkoztam. A Pa80-amhoz akartam hangszórórácsot, hogy kicseréljem magam. Kénytelen voltam szervizbe vinni, mert közölték, hogy alkatrészt nem adnak ki. Több volt a munkadíj, mint a rács ára. De egyébként mint szervíz, korrektek.
Üdv.: Apelláta
- Bubamara
- Adminisztrátor
Igen, jellemzően szerződéses partnereknek, (szerviz) adnak ki alkatrészeket, néhány egyszerű kivételtől eltekintve. De ez talán érthető, hiszen javításból élnek, ahogyan a többi szerviz is.
Buba
- Bubamara
- Adminisztrátor
Nem, csak próbáltam bemutatni az elsőt a 88-as KORG arangerek közül, melynek unokája a most megjelenő, általad bemutatott jószág. Nekem i3 van a gyűjteményemben. Most végeztem a műszaki felújításával, még némi esztétikai hibácskát kell a hátsópanel két sarkán korrigálnom és 100.powersparc írta:Csak nem lett egy i1-esed?
http://www.korgpa.com/products/pianos/h ... tions.html
Valóban izgalmas kalampács lehet alatta, ha 15,1 kg a hangszer hangszóróstól, billentyűstől. ez 1,2 kg-mal nehezebb pl egy pa80-tól, melyben 5 oktávos fatar van nem 88-as hammer. Megnézném azt a hammert magamnak .
Buba