Megjelent a WaveXtractor 4.o Nagyon hasznos progi, csak ajánlani tudom.
http://www.wavextractor.com/
Nemsokára elérhetőek lesznek újabb funkciók, itt lehet megtekinteni:
http://www.korgpamanager.com/Features/
Jelenleg újdonságok:
*Fixed NOISE Problem
*Improved KORG PA File Support
*Improved KORG PCM Support
*Improved Yamaha Tyros Support
+New Yamaha Tyros 3 .UVD Drum Voice File support
+New Supports Yamaha UVN Stereo
*Improved Yamaha TVN Support
*Improved Yamaha UVN Support
+New Pitch/Key Detection
+New Style Manager shows loaded .SET Version
*Style Manager Updated
+New Audio Editor - Added 'Add Distortion' Button
*Audio Editor - Fixed correct Sample Size
*Audio Editor - Fixed Wav Update Issue
*Remembers Last Path
*Upgrade option to KORG PA Manager
Current Supported File Formats:
(.PCM) - All KORG PA Series
(.KMP) - All KORG PA Series & Triton Series
(.STY/.PCG/.PRF/.PAD) - All KORG PA Series
(.TVN) - Yamaha TYROS 2 Voice File
(.UVN) - Yamaha TYROS 3 Voice File
(.UVD) - Yamaha TYROS 3 Drum Voice File
(.SF2) - SoundFont 2 Sound Bank
Hogy mire is jó ez ?
- kibontja a Korg SET-et, külön-külön a Sty-eket, az User Sound-okat, a Performance-okat, a PAD-eket
- kibontja a PCM-eket Wav-ba, a KMP-t KSF-ekre, amiket meg tudunk egyenként hallgatni, vagy akár exportálni Wav formátumba
- van Sty managger, itt áttekinthető a Sty-készlet egy SET-en belől, vagyis megjeleníti azokat ugyan úgy, mint a hangszeren belül (Factory,- Favorit és Userekben), amiket aztán tudunk törölni, átnevezni, cserélni, másolni.
Ezenkívül ismeri a Tyros 2,3,4-es hangmintáit, plusz az SF2-öt ami az Extreme Sample Converter alapja.
- Hogy én mire használom ?
- Már leírtam, most újra megteszem: - Mielőtt bármit is betőltenék a szintibe, ezzel a programmal megnézem mit is tartalmaz az a SET, Sound, stb. Ha bármi sántít abban a SET-ben kiszűröm még mielőtt lefagyna tőle a pa1,2,3,5oo,6oo,8oo,9oo,3oo....... ,mert ha hiányos vagy zűrös valami, ezt a program jelzi, illetve egyszerüen nem nyitja meg.
Ha pl. át szeretném rendezni a sty-eket a Favoriton vagy Useren belül, ha törölni szeretnék, vagy másolni egyik bankból a másikba, csak pár kattintás és kész.
Ezenkívül ha van egy jól kivitelezett Tyros szempler hangminta, exportálom Wav-ba, onnan már enyém a pálya, vagyis pici melóval lesz egy Korg mintám abból.
Aztán át tudom nézni a Performanszokat, Pad-eket anélkül, hogy beírnám azokat a hangszerbe. És az újabb fejlesztések még teszt alatt vannak, de ha azok is müködni fognak, szerintem nem 15 fontot ér ez a progi, hanem sokkal többet is. Én pár éve használom, nekem aranyat ér.