|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Pa 600
Moderátor: Moderátorok
- sax.sax
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 8
- Hangszer: Roland BK9 Roland BK5 Korg Pa600
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 30 alkalommal
Re: Pa 600
Köszi!
Tehát külsőleg, nem tudok szerkeszteni, illetve "wav-mp3" formátum teljesen kizárt, padok esetében...??
Tehát külsőleg, nem tudok szerkeszteni, illetve "wav-mp3" formátum teljesen kizárt, padok esetében...??
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Sajnos a PA600 nem tudja kezelni az MP3 mint pad vagy stílus.
Külsőleg lehet szerkeszteni. Csak SMF -be kell menteni a midi filét.
Külsőleg lehet szerkeszteni. Csak SMF -be kell menteni a midi filét.
- wildbear
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
- Adott köszönetek: : 358 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 216 alkalommal
Kedves Fórumlakók!
Nem jöttem rá, hogy a szekvenszerbe behívott midi master hangerejét hogyan lehet állítani.
Amikor már megválasztottam a sávok hangszíneit, a megfelelő hangerőarányok is be vannak állítva, szükség lehet egy végső master volume beállításra. Ezt csak sávonként, hangszínenként lehet ? Az event edit-ben (contr. 7), vagy valamelyik midi szerkesztő szoftverben ajánlatos?
Az effekt beállításoknál sem értem egyértelműen, hogy az Fx A és B beállításoknál mi mire vonatkozik? ( Mi az A, mi a B, mi vonatkozik a kíséretre, upperekre, stb..)
Természetesen füllel érzékelem a beállításokat, de szeretném tudatosan használni ezeket az effekt beállításokat.
Inf: Nincs erősítő, keverő, a hangszert csak a saját hangszóróin, vagy studio fejhallgatóval használom
Az előző hozzászólásokban nem találtam ezekre választ, ha valaki vállalkozna egy rövid okításra előre is köszönöm a segítségét
:
Nem jöttem rá, hogy a szekvenszerbe behívott midi master hangerejét hogyan lehet állítani.
Amikor már megválasztottam a sávok hangszíneit, a megfelelő hangerőarányok is be vannak állítva, szükség lehet egy végső master volume beállításra. Ezt csak sávonként, hangszínenként lehet ? Az event edit-ben (contr. 7), vagy valamelyik midi szerkesztő szoftverben ajánlatos?
Az effekt beállításoknál sem értem egyértelműen, hogy az Fx A és B beállításoknál mi mire vonatkozik? ( Mi az A, mi a B, mi vonatkozik a kíséretre, upperekre, stb..)
Természetesen füllel érzékelem a beállításokat, de szeretném tudatosan használni ezeket az effekt beállításokat.
Inf: Nincs erősítő, keverő, a hangszert csak a saját hangszóróin, vagy studio fejhallgatóval használom
Az előző hozzászólásokban nem találtam ezekre választ, ha valaki vállalkozna egy rövid okításra előre is köszönöm a segítségét
Üdvözlettel: wildbear
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 123
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Nem nagyon szoktam midizni de a végső hangzást nem a főmenüben lehet beállítani?
Song Play Mod -ban a tekerő alatt lévő MENÜ gomb. Aztán ott lesznek az Effektek, a ballanszok meg minden.
Song Play Mod -ban a tekerő alatt lévő MENÜ gomb. Aztán ott lesznek az Effektek, a ballanszok meg minden.
-
ibanezfan
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: korg pa600, korg ps60, ibanez rg1570
- Adott köszönetek: : 14 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 68 alkalommal
Hali Wildbear!
Fx A a stilusra es a padokra adott efekteket allitja, fx b pedig a billentyuzetre, tehat a soundokat effektezi.
Fx A a stilusra es a padokra adott efekteket allitja, fx b pedig a billentyuzetre, tehat a soundokat effektezi.
-
ibanezfan
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: korg pa600, korg ps60, ibanez rg1570
- Adott köszönetek: : 14 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 68 alkalommal
Dry -effekt nelkuli hang, wet -effektezett hang. Send -kuldes. Ha kevesnek talalod a ket effektet amit a hangokhoz allithatsz (pa3x-nel 3-at lehet egyszerre) akkor a hangszint sound editben megnyitva nyomsz egy menut, majd basic fulnel hozzaadsz meg oszcillatort es az osc basic fulon hozza allitasz multisamplet, 24 oszcillatort lehet pakolni egymasra, egyesevel erdemes hozzaadogatni es beallitgatni. Hihetetlen hangzasokat lehet kihozni, de persze ronthatsz is az eredetin, rengeteg parameter allithato.
- sax.sax
- Újonc
Üdv wildbear!
Üdv!
Midi mastert állítani?
Igen csakis sávonként logikus.
mert ha van is ilyen a pa600-ban.
Akkor a sávok hangerejét húzza fel. (Vagy cc:11 expression)
Na már most képzeljük csak el, "20" értéket akarok emelni.
És ha pl. a Bass vagy dob már 120-as hangerőn van!!
Max. 7-et enged rátenni (127-ig), lehet a többi sávot amit tud tovább emeli, de amit
már nem tud hová azt biztosan csak 127-ig!! Így tuti aránytalan lesz!
Velocity emelésre ugyanez vonatkozik.
Sávonkénti emelést ajánlom!
Üdv!
Midi mastert állítani?
Igen csakis sávonként logikus.
mert ha van is ilyen a pa600-ban.
Akkor a sávok hangerejét húzza fel. (Vagy cc:11 expression)
Na már most képzeljük csak el, "20" értéket akarok emelni.
És ha pl. a Bass vagy dob már 120-as hangerőn van!!
Max. 7-et enged rátenni (127-ig), lehet a többi sávot amit tud tovább emeli, de amit
már nem tud hová azt biztosan csak 127-ig!! Így tuti aránytalan lesz!
Velocity emelésre ugyanez vonatkozik.
Sávonkénti emelést ajánlom!
- Apelláta
- Adminisztrátor
- Hozzászólások a témában: 40
- Hangszer: Korg Pa3X
- Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal
- wildbear
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 25
- Hangszer: Korg Pa 600, Tyros 4
- Adott köszönetek: : 358 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 216 alkalommal
Eddig is sávonként állítottam be a hangerő értékeket. A master hangerő növelés/csökkentés csak azért merült fel bennem, mert a legegyszerűbb midi szerkesztőben, pl. a MIDI Eddie-ben is egy mozdulattal meg lehet csinálni, hogy a sávok ideális hangerő beállításainak meghagyásával, fel-le lehet tolni a master hangerőt. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ha az egyik sáv eléri a max. 127-et, akkor a többit is hozzáemeli, hiszen akkor eltolódnának a hangerőarányok. Általában egyébként is a lefelé húzás kívánkozik, felfelé, különösen a maximumra állításnak nem is volna értelme.
Egyébként a midivel csak most kezdtem foglalkozni, hogy új stílusokat is készíthessek, hiszen a hangszerben lévő stílusok is alapjában midik.
Egyébként a midivel csak most kezdtem foglalkozni, hogy új stílusokat is készíthessek, hiszen a hangszerben lévő stílusok is alapjában midik.
Üdvözlettel: wildbear
- sax.sax
- Újonc
Üdv!
Megnéztem és kipróbáltam az általad említett programot!
Abszolut VIZUÁLISAN is láthatod hogy ebben a programban a "MASTER" a hangerő-volume sávokat emeli.
És bizony bizony MEGÁLL!! Amit már nem tud tovább emelni, míg a többit emeli....
Így a témában általam leírtak " bizonyítást" nyertek"
És igen abban igazad van ha lefelé húzol hangerőt, nagy baj nem lehet, mert van "miből visszavenni".
Felfelé viszont ha nem is olyan nagymértékben aránytalanság várható, ha egy-egy sáv már elérte a maximumot.
Üdv.
Moderálva:
Fórumszabályzat: Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszolsz, az "idézet" beszúrása TILOS!!! A szabály be nem tartása esetén figyelmeztetésben részesülsz.
Üdv. Vladimir
Megnéztem és kipróbáltam az általad említett programot!
Abszolut VIZUÁLISAN is láthatod hogy ebben a programban a "MASTER" a hangerő-volume sávokat emeli.
És bizony bizony MEGÁLL!! Amit már nem tud tovább emelni, míg a többit emeli....
Így a témában általam leírtak " bizonyítást" nyertek"
És igen abban igazad van ha lefelé húzol hangerőt, nagy baj nem lehet, mert van "miből visszavenni".
Felfelé viszont ha nem is olyan nagymértékben aránytalanság várható, ha egy-egy sáv már elérte a maximumot.
Üdv.
Moderálva:
Fórumszabályzat: Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszolsz, az "idézet" beszúrása TILOS!!! A szabály be nem tartása esetén figyelmeztetésben részesülsz.
Üdv. Vladimir