Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 464
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 2246Hozzászólás Apelláta
2012.01.20. 00:30

Egy Kurzweil-t használó ismerősöm mondta minap, hogy a Kurzweil-nél, ha a gyári oldalra beírsz egy olyan kívánságot, hogy az X zenekar Y számában megszólaló PAD hangszín nagyon tetszik neked, a fejlesztő csapat kikeveri és letölthetővé teszi az oldalon. A Korg is csinálhatna egy ötletládát, ahova a felhasználók beírhatnák észrevételeiket. Így célorientáltabb szoft. frissítések jelenhetnének meg.

Üdv.: Apelláta

taxi80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 12
Adott köszönetek: : 40 alkalommal
Kapott köszönetek: : 31 alkalommal

Hozzászólás: # 2247Hozzászólás taxi80
2012.01.20. 03:02

Idézet törölve. buba

hmmm...ez nekem is tetszene.. :dance: ;)

"Nem vagyok zenész,csak muzsikus..a muzsikus szívből zenél"

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 2255Hozzászólás Zeneboy
2012.01.20. 13:05

Apelláta írta:Pa3 Tulajok!
Találkoztatok e az alábbi problémákkal?
Többször előfordult már, hogy egy Pa3-on már egyszer behangszerelt midit ismét behívok a seq-ba módosításra, és betöltés után bizonyos sávoknak (nem mindegyiknek) elállítódnak a korábbi hangerő, mute, panoráma, effekt intenzitás beállításai.
Ne idézd a teljes hozzászólást

Én azt tapasztaltam, hogy az Addictivnél beállított sávonkénti cucc, az nem jelenik meg! Ha SEQ-be hívom be akkor viszont látni! 1 nótánál transzponálással nálam is volt baj! 1 nótát képtelenség megcsinálnom! Valószínűleg a gyáriban van valami értelmetlen "adat" /Sultans of swing.../

Tegnapi buliban csinátl egy érdekességet:
-Egy edda nótát akartam songbookból betölteni! Select, és a select felirat inaktívvá vált, nem engedett kijelölni más nótát, de nem fagyott meg minden gomb működött, sőt név vagy sorszám alapján is szelektálhattam! Filter működött! Át kellett lépnem, styl playre és vissza! Ekkor írta, hogy SONG fast load error.. Szóval van mit nézni!

1 jó dolog viszont van amit maximális pozitívumnak könyvelek el! Csinálom apránként a TXT fájlokat a dalokhoz! Kb 3-4 csárdás egyveleg van kész, és 30-40 dal lementve! Múlt hétvégén Svájci bálban már próbáltam, igaz füzet is kint volt a biztonság kedvéért! Hiba nélkül mire betölt és lyrichet nyomok ott a szöveg! Szépen léptethető! Olvasható a kijelezőről! Nincs lassulás fagyás! SZépen dolgozik songbookból MIDI és Mp3-al is!

Üdv: Zeneboy

ui: Apielláta !
A pa1 csinált hasonló hibát, hogy bekapcsolás után nem volt hang, ezt rögtön a vásárlás után, új szoft megoldotta a problémát! Itt furcsa, ha ilyen hamar cserélni kellene...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 2283Hozzászólás Asterix
2012.01.23. 16:11

Vannak még mindenfelé hibák. Azon nem csodálkozom, hogy a TXT szövegeket gyorsan kezeli, mivel pár kB adat max. Dolgozhatna komolyabb szöveggel is, amiben ki lehetne emelni harmóniákat, stb, az már valószínűleg jobban megfogná.
A múlt heti buliban cdg közben fagyott le a rendszer. Gimmi hope Johanna már egy csomószor ment, soha nem volt gond, de az utolsó buliban lefagyott. Még az a szerencse, hogy ilyenkor maga a dal szól tovább, csak a szöveg és a kilépés lehetősége hal meg. Nem vártam meg, hogy a dalnak vége legyen, lehet, hogy akkor engedett volna másfelé nyomkodni a gombokat, így reset oldotta meg a problémát.
De attól függetlenül még mindig ezt tartom összességében eddigi legjobb hangszeremnek.

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 2297Hozzászólás Asterix
2012.01.25. 16:01

Vettem fel a Korg Pa3x benső felvevőjével 2 dalt. Az első dal egy Performance beállítás, a második dal egy Songbook beállítás. Kíváncsi vagyok hogyan értékelnétek a stílusok és hangszínek megszólalását.

Első dal
Második dal

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 2298Hozzászólás Asterix
2012.01.25. 17:14

Új cuccot tettek fel a Pa3x-hez. Egyenlőre a Korgpa.com-on még nem látom, de a német oldalról már letölthető. Letöltöttem a "fekete" változatot is.
Íme

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 2309Hozzászólás Apelláta
2012.01.26. 09:00

Asterix írta:Vettem fel a Korg Pa3x benső felvevőjével 2 dalt. ...

Szia Asterix!

Most melóba vagyok, de este otthon meghallgatom, oszt jelentkezem.
Amúgy köszönöm a feltöltésed! Ezt is este lesz módom kipróbálni.
;)

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 2310Hozzászólás Zeneboy
2012.01.26. 12:10

Asterix írta:Vettem fel a Korg Pa3x benső felvevőjével 2 dalt....

Szia!

A take 1-ben semmi extrát nem hallok, persze ez lehet azért, mert ilyen hangszerem van...:) Vagy azért mert ilyen stílussal kb a Roland E28-on játszottam hasonló dalt:)

A take 2-ben maga az alap stílus jó, a bekiabálás is szuper! Erre tökéletes és stílus specifikus!

Tegnap egy zenészkolléga kért meg, csináljam meg a saját midijét hogy szól pa3-on! Valamint stílusokkal vegyek fel mp3-at!

Utóbbit belinkelem, hátha valakit érdekel!
A felvétel rögtönzött, gyári beállítás javarészt, ami nem, azt hallani az arányokban is, hogy megpiszkált! olyan is van ami külső style és még nincs beállítva!
http://www.4shared.com/mp3/yfIhi25r/csepinek_sty.html

Sok a munka vele meg ami vár még rám!

Üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Apelláta
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 2311Hozzászólás Apelláta
2012.01.26. 17:23

Asterix írta:Vettem fel a Korg Pa3x benső felvevőjével 2 dalt. ...

Szia Asterix!

Számomra is a második felvétel sokkal minőségibb. A hangszínek, az arányok mind jól el vannak találva. Én abba nem tudnék belekötni.
Az elsőnél szerintem a dob nagyon előtérbe van, mellette vérszegénynek tűnik a kíséret. A basszus nagyon halk. Viszont ha ezek be lennének állítva, ez egy jó stílus lenne. Nekem a szaxi is vékonynak tűnik.
Úgy, hogy én a másodikra szavazok. :yahoo:

Asterix
Globális Moderátor

Hozzászólás: # 2322Hozzászólás Asterix
2012.01.26. 17:57

Köszönöm a véleményeket. A két felvétel érdekessége: mind a két dalt a Pa3x belső felvevője vette fel, de az első esetben a felvétel a külső bemenetről érkezett jelet vette fel. A külső bemenetre pedig a Roland GW-8E volt kötve. Annak performance memóriájából jött az első felvétel. A második dal a Pa3x songbookja. Arra voltam kíváncsi, hogy látatlanban mennyire jön át az árkülönbség a minőségre a hozzászólásokon. :lol: :lol:

Új hozzászólás