Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Zeneboy
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 194
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 2160Hozzászólás Zeneboy
2012.01.11. 12:37

Idézet törölve. buba
Sajnos egyet kell értenem!
A közönséget csak az érdekli jól szórakozzon, ehhez kell egy igényes megszólalás, kellemes énekhang, esetleg vicces beszólások, megjelenés...stb.
Persze abban van igazság, hogy egy pa500 is tud úgy szólni, hogy a pa3 mellette elbújhat! De ez csak abban az esetben ha valaki nem foglalkozik a pa3-al! Ileltve ha a pa500nak jó hangtechnikája a p3-asmeg egy rosszabb hangtechnikával, akkor is érhetik az embert meglepetések!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 2161Hozzászólás Zeneboy
2012.01.11. 13:02

taxi80 írta:Hali!

A songbok elméletileg olyan mint egy dalra csinált stl.??Vagy mi a különbség?

1.Ha stl-t csinálok(pa2)akkor mit kell beállítani,hogy ne csak dúrban játsza le amit felütöttem rá?
2.Ha egy helyre több dolgot ütök fel pl.dob..akkor hol tudom beállítani,hogy melyik legyen az "elsőrangú"?
3.padba tudok berakni wavot??(ha igen,akkor ha gyorsítom a stl.,akkor a wav is megy velke??)

Ha valaki segítene..thx!! ;)
Taxi !
Itt válaszolnék ha nem baj!

A songbook a nevéből kiindulva egy daloskönyv! A Te saját daloskönyvedet csinálhatod meg! Ebbe bele tartozik pl:
-egy stílussal a nóta 4 sts hangszínnel /Benne lower User 1-2-3 hangszínekkel/ mentve tempó ,szinkro start/stop, vokálhoz harmónia, esetleg vocál preset beállítással, +TXT szöveggel kiegészítve a kereséshez később szerző/előadó és a szám stílusára címezve megszerkeszted!
- Alappal szintén, Itt beállíthatod, hogy melyik sávról -midi- szedje a harmóniát!
-mp3-ra szintén! -Transzponálás tempó beállítással...

1. Emlékeim szerint a CV/Chord Var/ -t kell átállítani
2. ezt nem igazán értem..
3. igen de wawból samplerben készítesz hangot, adott esetben megvágod szerkeszted a lényeg kiosztod hangra! Pl. egy "Zsamó" bekiabálást! és mented pl. userba!
Majd pad szerkesztő, oott felütöd, groovot csinálsz belőle! /Loop és egyéb funkciókra figyelni!/ Majd mented és akkor vlaóban együtt mozog tempóban bármihez indítod, legyen az stilus, midi, mp3!

üdv: Zeneboy

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

taxi80
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 12
Adott köszönetek: : 40 alkalommal
Kapott köszönetek: : 31 alkalommal

Hozzászólás: # 2212Hozzászólás taxi80
2012.01.16. 02:52

Idézet törölve. buba

Hali!

Köszi a válaszokat!
A 2.kérdést úgy értettem,pl. : dobot ütök fel ,minden nyolcadra rövid cint és minden negyedre hosszú(rendes)cint,akkor a hosszú nem szól(vagy legalább is furcsán)és a rövid cint lehet inkább hallani.

Húúúhaaa.amit írtáa a harmadik kérdésemre az jó,hogy meglehet csinálni,csak az a bej,hogy nem nekem... :?

Ha pl.küldenék neked 2-3 ilyesmit(wavot),akkor lenne időd megcsinálni úgy,hogy én csak berakom userba és működik????(szivesen megcsinálnám,csak amit írtál az nekem "kínaiul"van még egyenlőre... :D

Köszi még1szer!!

Üdv. Taxi

"Nem vagyok zenész,csak muzsikus..a muzsikus szívből zenél"

taxi80
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 2213Hozzászólás taxi80
2012.01.16. 14:44

Üdv.

Hogy kell menteni padot külön minden stl.-hez(pa2x)??Mert nem sikerül külön-külön mindeggyiknél ugyan az marad.

Köszi!! :)

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 328
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 979 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2473 alkalommal

Hozzászólás: # 2217Hozzászólás ---Qgli---
2012.01.17. 05:05

taxi80 írta:A 2.kérdést úgy értettem,pl. : dobot ütök fel ,minden nyolcadra rövid cint és minden negyedre hosszú(rendes)cint,akkor a hosszú nem szól(vagy legalább is furcsán)és a rövid cint lehet inkább hallani.
Ha a lábcint felengedve megütöd és utána közvetlenül a zárt lábcint, akkor nyitott elhallgat! Tehát a nyitott lábcin ( A#2 ) addig szól, amíg meg nem ütöd vagy a zárt lábcint ( F#2 ) vagy a lábbal lenyomást ( G#2 ). Remélem erre gondoltál...

taxi80
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 2218Hozzászólás taxi80
2012.01.17. 11:49

Idézet törölve. buba

Hali.
Köszi,megpróbálom majd így!! :yahoo:

Zeneboy
Moderátor

Hozzászólás: # 2219Hozzászólás Zeneboy
2012.01.17. 13:38

taxi80 írta:Köszi a válaszokat!
A 2.kérdést úgy értettem,pl. : dobot ütök fel ,minden nyolcadra rövid cint és minden negyedre hosszú(rendes)cint,akkor a hosszú nem szól(vagy legalább is furcsán)és a rövid cint lehet inkább hallani. ...
Ne idézd a teljes hozzászólást

Szia Taxi80!

Ez leírva így volt a legegyszerűbb, hogy értsd folyamatában! Sajnos mikor ilyen "ZSámó hopp" és társait csináltam Sampler hangokból, nulla sampler szerkesztési ismerettel, akkor 2 napomba fájt mire rájöttem hogy kell, -és azt is nagyon egyszerűen !
pa-3al még a sampler részét nem is néztem!
Küldhetsz, de ezzel még a Te saját elképzeléseidet nem tudom a felütéssel hangzással kapcoslatosan!...

Üdv: zeneboy

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron Event
Adott köszönetek: : 1926 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2919 alkalommal

Hozzászólás: # 2220Hozzászólás Asterix
2012.01.17. 15:38

Bocs, hogy időnként belepiszkálok a hozzászólásaitokba, de a sok idézet egymás hegyén-hátán néha az olvashatóság rovására megy. :oops: :D

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 464
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 2244Hozzászólás Apelláta
2012.01.20. 00:09

Pa3 Tulajok!

Találkoztatok e az alábbi problémákkal?

Többször előfordult már, hogy egy Pa3-on már egyszer behangszerelt midit ismét behívok a seq-ba módosításra, és betöltés után bizonyos sávoknak (nem mindegyiknek) elállítódnak a korábbi hangerő, mute, panoráma, effekt intenzitás beállításai. Ha ezt nem veszem észre, mert mondjuk csak egy olyan sávon végzek egy hangerő módosítást, ami nem állítódott el, és a módosítás után mentés előtt nem hallgatom vissza a számot, akkor ezekkel a rossz paraméterekkel fogom visszamenteni, írom felül a korábbi midit. Ezért most már mindig figyelek erre, és ha betöltés után ezt tapasztalom, ismét behívom a midit, mielőtt elkezdeném a módosítást.

Ma úgy jártam, hogy az egyik szám seq-ba történő behívásakor még bármilyen szerkesztés előtt, az egyik sávot egy fél hanggal automatikusan eltranszponálta. Hiába hívtam be többször is, mindig ezt csinálta. Ha az eredetit elindítottam a lejátszóba, ott rendesen lejátszotta.

Ezt követően kikapcsoltam a hangszert, majd vissza. A hangszer nem adott ki hangot. A keverőn nem volt bemenő jel. Megnéztem a Maxx Audiot, aminek a kimeneti jelszint kivezérlésjelzője ki volt akadva. Állandó full jelszintet mutatott. A hangszer meg néma volt. Ismét kikapcs. (most már hátul), majd vissza, és láss csodát minden megjavult. Szólt a hangszer, és a seq-ba behívott midi sávját sem transzponálta el.

Csak én vagyok ilyen "szerencsés", vagy ti is? :unknown:

Üdv.: Apelláta

Apelláta
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 464
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4587 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2497 alkalommal

Hozzászólás: # 2245Hozzászólás Apelláta
2012.01.20. 00:20

Az se lenne hátrány, ha a seq-ban a szám belehallgatásakor nem csak az előre tekerő gombbal lehetne az adott ütemhez jutni, hanem numerikusan is meg lehetne adni. Így ha mondjuk a 125. ütemben csinálok egy módosítást, amit vissza szeretnék hallgatni, nem kellene a tekerő gombot egy órán át nyomva tartani, mire oda tekerek, hanem pillanatok alatt odaugrana a beírt ütemhez. De ha a Pa-80 óta ez nem jutott az eszükbe, szerintem a szoft frissítésben sem lesz benne. :(

Üdv.: Apelláta

Új hozzászólás