Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Pa 600

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Re: Pa 600

Hozzászólás: # 18235Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.10.23. 06:43

vesanyi írta:Sziasztok !
Érdeklődnék valaki vett már fel midit a pa-600 -on lejátszva ? Én próbáltam igaz egy laptoppal vettem fel de hát elég fura lett olyan uszkálós .
Heló vettem fel MIDI -t saját stílust is. Mindegyik szépen szól. A keverőn érdemes a hangkiemeléseket középre állítani. A hangszeren én ki szoktam kapcsolni az EQ..
Szóval minden nullán legyen, és miután kész a felvétel azután a programban kezdem el a hangszínezést. Az éneket is érdemes külön felvenni. Egyben nehéz variálni hogy mindkettő szépen szóljon.

Használt eszközök: Sound Forge PC szoftver, 802-UD keverő USB hangkártyával.
A belső hangkártyák, vagy Laptopoknál is, zajosak lesznek vonal bemenetről. Hallani ahogyan dolgozik a CD Vinyó ketyek a proci minden gönc bele hallatszik. A külső kártyákban van zaj szűrő.

vesanyi
Újonc
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Korg Pa-600
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2 alkalommal

Hozzászólás: # 18236Hozzászólás vesanyi
2013.10.23. 07:56

Értem . Én is soundforgéval vettem fel mint régen is és azt is tudom hogy laptoppal hát borasztó a felvétel csak aztali gépen lehet normális felvétel késziteni csak ez a hülye uszkálás zavart de nagyon de valószinűleg nem a hangszer csinálja mert a hangszorón normális szólt és szépen csak annyi hülyeség van a hangszerbe hogy azt gondoltam a kimenete másképpen szól. Akkor ez nekem most rejtély marad mert sajna nem tudok máshogyan felvételt késziten basszus :(. Na majd kipróbálom valahogy . Köszönöm a véleményeket és a tapasztalataitokat. :)

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18240Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.10.23. 08:36

Ha a laptopban nincs LINE IN bemenet, azaz csak zöld és rózsa csatik vannak, akkor nagy eséllyel a Mikrofon bemenetet használod. Na az zajos mint a bánat lova.
Mindenképp külső hangkártyát javaslok vagy digitális bemenetet.

Kuly1
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg pa 600
Kapott köszönetek: : 1 alkalom

Hozzászólás: # 18283Hozzászólás Kuly1
2013.10.24. 14:01

Sziasztok!

Én is egy Korg Pa 600 boldog tulajdonosa vagyok! :-)

Összességében nagyon szeretem ezt a hangszert. Viszont van két dolog, amit észrevettem. Ha meg tudjátok mondani,hogy mi okozza, áruljátok már el! :-)

1. Style szerkesztőben munka közben, ha netalántán a step recordingot találom kiválasztani véletlenül a legördülő menüben mondjuk a Delete current track helyett, akkor onnan kilépve meglepődve tapasztalom, hogy a szerkesztett stílus szétesik. Mintha a dobot vagy valamelyik csatornákat külön indítaná el, még előbb, mint a beszámolás végére érne.
Ilyenkor mentés, kilép-belép és újra jó, csak zavaró. Érdekes, hogy egy másik menüpontban, ahol ki lehet próbálni az adott stílus viselkedését, mondjuk style edit-ben ott egyben van. Visszalépve a recordhoz újra szétesik. Jó a ritmusérzékem, de ezt nem tudom fejben visszaszámolni, így nem igazán tudok rájátszani már más tracket, amíg az imént említett "szerkesztőből kilép, belép" mókát végre nem hajtom.
2. ha a lejátszó épp egy mp3- lejátszásával van elfoglalva és véletlen az utolsó tizedmásodpercekben rátöltök stop nélkül egy másikat, kifagy és kikapcs bekapcs nélkül nem játszik le többé mp3-at, csak midit.

Remélem érthetően hadováltam!

Üdv:
Kuly1

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18284Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.10.24. 15:40

Nos az első problémával én is találkoztam már, a másodikról pedig hallottam..

Az első esetben STEP RECORDING teljesen természetesen viselkedik.
Szerkesztő módban válaszd a Record 2 CUE fület. Amikor megcsinálod Step Recording, kattints egy olyan hangszerre ami nem szól,.. Akkor a többi nem esik szét.
De amint lemented a stílust szépen szinkronban fog szólni minden. Csak a szerkesztőben esik szét, pontosabban nem szét esik, hanem Nex mesure lép az egész egyet a Mtronom elé...

A második problémát megoldja a V1.10 oprendszer. Bár sosem értettem, minek kell addig betölteni másik zenét, amíg az előző még szól. STOP és SEEKT. Ez nem egy PA2 vagy PA3 nincs mixere.

Kuly1
Újonc

Hozzászólás: # 18285Hozzászólás Kuly1
2013.10.24. 16:06

Köszi a választ!

Természetesen mentés után minden rendben van. És tényleg a visszatöltött alap már szépen szól. És akkor sem esik szét, ha egy olyan csatornát választok, ahol nincs senki. Ettől független zavar.

Én sem tudom, miért nem lehet megvárni, míg leáll a szám! :-)
Mondjuk talán azért, mert a buli hevében nem mindig gondolja végig az ember tökéletesen a tetteit. És nem látja előre, hogy lehet hogy kifagy egy kitolatott lejátszó úgy, hogy 300 ember ott várja a másfél perces rebootot. Igen nagy hibát követtem el, de sajnos ettől még ez is egy óriási BUG. Akárcsak a rongybatekert dubstepping rekorder...

:777
Kuly1

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18306Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.10.24. 19:01

Megnyugtatlak még maga a KORG Support sem tud mit kezdeni a problémával. Pár hónapja zaklattam őket énis, videót kellett küldenem a jelenségről, mert el nem tudták képzelni miről beszélek. Végül is kiderült hogy a Guitar mod az ami miatt össze zavarodik minden. És ezt sajnos kikapcsolni nem lehet. Csupán annyi, hogy stepp recordingban, a nem nex mesure hanem first mesure kell hogy legyen a gép. Én szerencsére nem használok MP3 alapokat. Bár van bőven de még ha kisérő automatikát is használok, azért legalább részben én irányítok. Az MP3 irányíthatatlan. Még a MIDI is jobb, ha be van merkerekkel támasztva.

Kuly1
Újonc

Hozzászólás: # 18311Hozzászólás Kuly1
2013.10.24. 19:56

ÉN évekig iS50 et használtam. Játszottam élőben rajta (stylelal) De sajnos nem egy pa kategória volt. Eléggé zárt rendszerű. Egyetértek a mp3 irányíthatatlanságával. Sokkal jobb élőben. Meg ráadásul nem ugyanúgy indul az "Egy száll harangvirág" mint mindenkinél! :-). De most marhára élvezem a kísérőautomatikás bulizást! A kolégámmal egymásra szoktuk indítani két stílust. Ő a teknixel én meg a korggal. Olyan ütemek jönnek elő, ami egy szintiben sincs! :-) Mókás mutatvány!

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18320Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.10.25. 07:33

Akkor érdemesebb össze midizni a két gépet.

A pa 600 is beállítható úgy, hogy csak tempo jel menjen ki rajta. De képes fogadni is.
És akkor a két stílus teljesen szinkronba fog menni, sőt még a fillek is bevárják egymást.

Viszont a SysEx-eket ki kell kapcsolni olyankor. MIDI IN CH1-16 OFF MIDI OUT CH1 -16 OFF Filter ALLCH OFF
Mi is játszottunk így még tavaly . A PA 2 -esen ment a MIDI én meg a stílust toltam élőben. Jó kis buli de a PA 600 képes bele fagyni ha rossz SysEx et kap.

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 18321Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.10.25. 07:43

Tegnap kaptam a következő kérdést és szeretnék itt is válaszolni rá:

Kérdés: Mennyivel van lejjebb a 600as? Én pl a gombokkal nem vagyok megelégedve nagyon. A 4. variáció már kezdi is megadni magát. Pedig élő játékohoz sokat kell az, mivel a fill is azon van....

Válasz: A PA600 lényegesen lejjebb van mint egy PA 600 és ez az árán is látszik. Mint alkatrész minőségileg, mint tudásra. Azért a PA 3 még mindig több mint a háromszorosa a 600 -nak. Csak pár semmiséget említve a PA-3 ban PL van Vocal CPU TC Helikon effekt, 4.0 Audio Out, HDD, Minden CH ki van vezetve potira, fémházas kaszni, EC5 pedál - vesz fel MP3 ban, Video Out - No és a billentyűzet. Azért kerül mindkettő annyiba amennyibe, mert azért a pénzért pont azt kapjuk amennyit el is várhatunk tőle.

A PA 600 alkalmas minden olyan dologra, amit halandóként csinálni szeretnénk. Minden másra ott a Master Card.

Új hozzászólás