|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Pa 600
Moderátor: Moderátorok
-
ibanezfan
- Újonc
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 29
- Hangszer: korg pa600, korg ps60, ibanez rg1570
- Adott köszönetek: : 14 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 68 alkalommal
Re: Pa 600
Hali!
Lehet, hogy nektek ez nem lesz újdonság de én kellemesen meglepődtem. Összekötöttem a pa600-at a Korg microstationommal: microstation midi out-pa600 midi in, pa600-ban global-menu-preset-master kbd. csak ezt állítottam át és a kicsiről vezérlem a nagyot.
Az lepett meg, hogy nem csak a modulációs kart és a billentyűzetet érzékelte a nagy hanem a dual arpeggiator is működött, tehát a microstation arpeggiói szóltak a 600-as hangjaival és a micro 4 realtime kontrollerével is állítgattam a 600-ast. Az arpeggiókból az szólal meg amit a microstation hangjai között léptetek de a 600-as kiválasztott hangjaival. Állati joó...
Lehet, hogy nektek ez nem lesz újdonság de én kellemesen meglepődtem. Összekötöttem a pa600-at a Korg microstationommal: microstation midi out-pa600 midi in, pa600-ban global-menu-preset-master kbd. csak ezt állítottam át és a kicsiről vezérlem a nagyot.
Az lepett meg, hogy nem csak a modulációs kart és a billentyűzetet érzékelte a nagy hanem a dual arpeggiator is működött, tehát a microstation arpeggiói szóltak a 600-as hangjaival és a micro 4 realtime kontrollerével is állítgattam a 600-ast. Az arpeggiókból az szólal meg amit a microstation hangjai között léptetek de a 600-as kiválasztott hangjaival. Állati joó...
- Attila
- VIP
- Hozzászólások a témában: 14
- Hangszer: Korg + Yamaha
- Adott köszönetek: : 449 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
- Kapcsolat:
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 10
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
- marton1974
- VIP
- Hozzászólások a témában: 10
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
-
vesanyi
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 30
- Hangszer: Korg Pa-600
- Adott köszönetek: : 2 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2 alkalommal
Hát nem tudom de szerintem nem hülyeség mivel ez a 3 cég eredetileg vezetésileg 3 testvéré és ők igy egyeztek meg annó és azóta is igy van de nézz utána szerinted miért hasonlóak ezek a hangszerek sőt most hallottam hogy már tán a Korg csinálja a yamahát is és érdeklődnek miért megy jobban a korg !!!! De persze valószinűleg mindenki mást is hallhat .almatom írta:Ez mekkora hülyeség!vesanyi írta: De az tény gondolom ti is tudjátok a jó hangzás szét lett osztva a 3 nagy gyártó közt (Roland,Yamaha,Korg ) csupán üzlet politika miatt .![]()
![]()
(már bocs, vesanyi)
-
vesanyi
- Újonc
De amugy teljesen mindegy nekünk elég a termékekkel megismerkedni . Tegnap én is leteszteltem az első bulin a 600-as hát rájöttem sok mindent kell még állítgatnom
ugyhogy folytatom az állitgatást a héten .
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 25
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
És akkor mi a helyzet a Nord Stage -el, vagy a Kurzweil-al?vesanyi írta:Hát nem tudom de szerintem nem hülyeség mivel ez a 3 cég eredetileg vezetésileg 3 testvéré és ők igy egyeztek meg annó és azóta is igy van de nézz utána szerinted miért hasonlóak ezek a hangszerek sőt most hallottam hogy már tán a Korg csinálja a yamahát is és érdeklődnek miért megy jobban a korg !!!! De persze valószinűleg mindenki mást is hallhat .
...
Vagy csak a kísérőautomatikás hangszerekre gondoltál?
...
De akkor a roland minek gyárt kísérőautomatikás hangszert, ha tudja hogy nem fogja venni senki ( mert a testvéreké a piac ) ???
Ezzel kapcsolatban sok a megválaszolatlan és érthetetlen kérdés...
- Istvan
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 19
- Hangszer: Korg PA1X Pro, Korg P 4x
- Adott köszönetek: : 168 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 226 alkalommal
- Kapcsolat:
Adatlap
Fajl neve: Misicant
Marka: Korg
Szeria: Pa600
Tartalom: styl,sound,pad......
Stilus:
Leiras: Sziasztok:
A musicant kibontva ha valakinek kell.
Szeretném megkérdezni, mivel már többször is olvastam (Pa600) , hogy írjátok a " gitár mód-ot" , hogy hol kell előhívni vagy mit kell kapcsolni. Sok mindent már én is szerkesztettem a gépen és sok mindenre rájöttem, de ezt a módot nem ismerem.Ha valaki leírni megköszönöm.
Fajl neve: Misicant
Marka: Korg
Szeria: Pa600
Tartalom: styl,sound,pad......
Stilus:
Leiras: Sziasztok:
A musicant kibontva ha valakinek kell.
Szeretném megkérdezni, mivel már többször is olvastam (Pa600) , hogy írjátok a " gitár mód-ot" , hogy hol kell előhívni vagy mit kell kapcsolni. Sok mindent már én is szerkesztettem a gépen és sok mindenre rájöttem, de ezt a módot nem ismerem.Ha valaki leírni megköszönöm.
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Istvan ( melodia)
- Gyuley
- VIP
- Hozzászólások a témában: 3
- Hangszer: Cubese 10 pro Absolute 3.NI k11 Ultimate.Yamaha 3K
- Adott köszönetek: : 752 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 811 alkalommal
Ezt a módot stíluskészítésnél, és szerintem midi készitésénél is lehet használni,egy kis gyakorlás, és tapasztalatszerzés után végtelen egyszerű vele realisztikus ritmusgitár sávot létrehozni!
Itt egy kis tutorial, nem magyar, de a lényeg látszik,ez a gitár mód első verziója, ha jól tudom a Pa600-ban már fejlesztett guitar mod2 van!
Itt egy kis tutorial, nem magyar, de a lényeg látszik,ez a gitár mód első verziója, ha jól tudom a Pa600-ban már fejlesztett guitar mod2 van!
"Zenész vagyok, és ez így jó, a zenétől szebb nekem nincsen,
dallamokból áll életem, általuk létezem"
dallamokból áll életem, általuk létezem"
-
vesanyi
- Újonc
Sziasztok érdeklődnék nem tudja valaki miért kapcsol ki a hangszer magától ha egy fix időpontig nem nyomkodod ( és speciel a midiket szerkeztettem számitógépen keresztől )
és kikapcsolat magától ?
és kikapcsolat magától ?