Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Pa 600

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Zongorista28
Moderátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Roland VA-76, Roland E-5
Adott köszönetek: : 498 alkalommal
Kapott köszönetek: : 709 alkalommal

Re: Pa 600

Hozzászólás: # 16571Hozzászólás Zongorista28
2013.09.07. 08:15

mamfi!

Ezt a mondatodat nem értem ne haragudj!: " Igen,értem én,hogy 300 ezer forintért ezt kapom és Pont. De miért is kell 300e vagy 1millás új hangszert állítgatnom? és Most nem a finomítgatások,Midik áthangszereléséről,stlusok izlésesebbé tételéről beszélek, hanem a komplett hangzásvilágot kell változtatnom. "

Szerinted a gyártó személyre szabottan állítja be a hangszereket? Jóskának,Pistának? ....ja várj dzsong háó ezt ne igy csináld, mert a a Karcsinak ez igy nem fog tetszeni de xiao xing meg ere így felel: a sanyinak meg éppen ez tetszik! :D :D :D :D :D :D :D :D

Hagyjuk már ezt!! Mindenki a saját ízlésére pofozza a kis hangszerét korgtól függetlenül! Itt egy a lényeg: Ebben az árban ez hangszer verhetetlen! És még most sem vagyok Korgos! ;)

Utálsz a hangszered fölött ülni,babrálni? Hát ez a legnagyobb szerelem amikor a MUZSIKUS a hangszerét bűvöli a saját elképzelései alapján!

Nem gondolod komolyan,hogy 3 kilós hangszerbe beleteszik az egy millás hangprocit..... és ez a hangzás igenis kib...ot jóóóó

Vegyél Yamahát az konyha kész..... csak éppen olyan szar is.....

A rögtönzés világa: A Jazz

Oscar Peterson,a Zongoristák mértékegysége

mamfi
VIP
Hozzászólások a témában: 15
Hangszer: fender stratocaster 60s classic player
Adott köszönetek: : 326 alkalommal
Kapott köszönetek: : 350 alkalommal

Hozzászólás: # 16572Hozzászólás mamfi
2013.09.07. 08:48

Nem haragszom. :xx: :D
Nagyon is jól érted, mit szeretem volna érzékeltetni,ebben biztos vagyok. Nem arról van szó, Persze a gyártó nem fog megkérdezni engem, hogy mit is szeretnék látni, hallani. De ha valami szépen kidolgozottan szól az a Japán,az Olasz, és mindegy melyik nemzetiség fülének szép. Talán a gyártónak több energiát kellene a termékébe fektetni, de ez már gazdaság és üzletpolitika.Nem értetlenkedni szeretnék, és ez is azon dolgok közzé tartózik, melyeken változtani nem tudom. De tudok, megveszem és molyolok vele 1/2 évet. üdv mamfi

mamfi

[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]

mamfi
VIP

Hozzászólás: # 16573Hozzászólás mamfi
2013.09.07. 08:57

Ja és nem lehúzni akkarom a korgot, mindig is imádtam, csak véleményem szerint nem jó irányba Halad a korg. és Te SEM gondoltad komolyan, hogy vagyok olyan naiv és azt a hangzást várom egy 300k géptől mint a 1000k-tól vagy Igen?

mamfi

[font=fantasy]"Jobban szeretek zenélni, mint tudok"[/font][dropshadow=blue][/dropshadow]

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 123
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 16574Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.09.07. 09:28

Üdv!

Na ez most aztán jó mélyre nyúló beszélgetés.....

Lássuk akkor beszállok én is egy kicsit... Szóval volt egy Casio CTK-531 - Roland Gaia - Roland JP-8000 - Yamaha Ypt-220 - Yamaha PSR-423 - Yamaha PSR-1500 - Korg PA 50 - Korg PA 3X - És most nyomom a PA 600 -ast.

A jelöltek saját, a többit csak volt szerencsém jó ideig használni és tesztelni. A Casiot meg sem említem. Az minősíthetetlen. A Yamahák és Rolandok, bekapcsolod, és pont úgy szól ahogyan kell. Legalábbis minimális állítgatást igényel. Pik Pakk indul és szól. De mennyire lehet bele nyúlni? Hát nem nagyon.
A KORG mindegyik hangszere amiket leírtam törődést igényel. Mivel minden ember másra szeretné használni, így nem lehet csupán egyféle beállítást eszközölni. Megveszed, és olyanná varázsolod amilyennek hallani akarod. A PA50 zongoráját töltöttem bele én is a PA600 ba és nem szólt úgy mint az 50 -esben. Bár milyen hang elő állítható csak bele kell mászni a gépbe rendesen. Ugye amikor valaki fel telepíti a számítógépét, vagy vesz egy telefont, akkor az mind alap. BE KELL állítgatni személyre szabás. Én elégedett vagyok a képemmel, mivel egy nagyon fontos dologra kellett rájönnöm. Ha valaki nem ért a gépéhez, az lehet akármilyen profi nem fog jó lenni. Meg kell ismerni, ki kell tapasztalni, egy hangba kell vele kerülni.

vesanyi
Újonc
Hozzászólások a témában: 30
Hangszer: Korg Pa-600
Adott köszönetek: : 2 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2 alkalommal

Hozzászólás: # 16575Hozzászólás vesanyi
2013.09.07. 09:53

Ne adjátok fel gyerekek lesznek még itt áttörések és jól emlegettétek ez csak üzlet politika meg van sajnos mindennek az oka . Most a hangszerről persze lehet mondani jót és rossza de legyetek kreatívak és kilehet alakitani sok mindent belőle . Ha nem tetszek egy x hang cseréld ki mint az egyik kolléga tette ennyi .
Az biztos a Korgnak meg van az a tulajdonsága hogy alakithatod a dolgokat ugy ahogy neked tetszik és millió lehetőséged van rá.
Csak utána nehogy ugy sikerűljön beállítani hogy végűl rosszabb lesz .(EQ...stb..)
De az tény gondolom ti is tudjátok a jó hangzás szét lett osztva a 3 nagy gyártó közt (Roland,Yamaha,Korg ) csupán üzlet politika miatt .
Megosztották a zongorát pl a roland kapta stb.... lehetne sorolni de mamár meglehet oldani ezek a hiányosságokat ha valakit épp ez zavar .
Ugy hogy gépre fel lehet buherálni állítgatni saját arculatodra állitani a hangzás a minőséget.
Persze azért reménykedünk egy frissétésben amiben több mindent kapunk még .

mamfi
VIP

Hozzászólás: # 16576Hozzászólás mamfi
2013.09.07. 10:04

LiveNetworkTEAM írta:Üdv!

Na ez most aztán jó mélyre nyúló beszélgetés....
A Yamahák és Rolandok, bekapcsolod, és pont úgy szól ahogyan kell. Legalábbis minimális állítgatást igényel. Pik Pakk indul és szól.
Ezért vagyunk itt, nemde!? :D
Igen,Igen,Igen erről beszélek. A korábbi korgok is így müködtek, bekapcsolod aztán go... és Pontosan a mélyreható szerkesztési lehetőség emelte a többi márka fölé.

mamfi

Attila
VIP
Hozzászólások a témában: 14
Hangszer: Korg + Yamaha
Adott köszönetek: : 449 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1053 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 16577Hozzászólás Attila
2013.09.07. 10:20

Vita, vita s csak vita :(

Már akárhány alkalommal leírtam és most is fenntartom: - hülyét csinálnak belőlünk a gyártók, de főleg mi magunkból. És ez érvényes más területen is, nemcsak a hangszerek világában. A gyártónak az a lényeg, hogy eladja a termékeit, de minél többet és többet. Namost ha egy termék tartana 3o-35 évet, mint annak idején (jó pár dolgot fel tudnék sorolni csak itthon a háztartásból, amit még a szüleim, söt a nagyszüleim vettek és még mindig jó), miből pénzelne annyi ember ? Ha nézzük a pa sorozatot, 9 év alatt legalább 7 model jelent meg, annak pedig vagy 12 változata. És ha beleolvas az ember az ismertetőkbe, az derül ki, hogy mindig a legújabb a legjobb, a ........., a leg-leg. Szerintük (pedig ők tudják a legjobban, hogy nem így van).
A mostani helyzetben (kevés fizetés, gyenge fizetőeszköz) itt nálunk sokan a pa 6oo-at veszik meg, mert ezzel már meg lehet élni, nem mert a legjobb. Ezzel legtöbben tisztába is vannak. Kézi fürésszel is ki lehet vágni a fát (- csak egy példa) de ha van egy láncfürész, sokkal könnyebb. Van aki (itt a faluban si) mai napig pa 5o-essel jár muzsikálni (van bulija si) és nem is akar másikat. Na őneki nem a hangszer iránti szeretet dominál, hanem a gázsi amit szerez.
Én soha nem a vendégek kedvéért vagy a zenésztársakért veszek hangszert. Nekem az a jó, ami mellett jól érzem magam, és ki tudom aknázni a lehetőségeimet. Nekem hobbi. A hobbi pedig nem a jövedelemről szól.
Szóval kár vitázni ezen. Egy dologban azért hadd eggyezzünk meg: - egy 1ooo Euros kinában gyártott hangszert nem lehet összevetni egy 3ooo-es olasz termékkel. Fölösleges.

Atti

birolevi81
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 2
Hangszer: Korg PA900
Adott köszönetek: : 205 alkalommal
Kapott köszönetek: : 118 alkalommal

Hozzászólás: # 16578Hozzászólás birolevi81
2013.09.07. 10:42

mamfi!
Nekem PA500am van, nagyjából 1 éve van meg, újan vettem, azóta szinte napi szinten állitgatom, kb. 30 %ban tetszik az amit hallok és mégsem vagyok elégedetlen, sőt. Imádom azt a Korgokban hogy nagyon testreszabhatóak, szinte nincs határa az állitgatóságának, komolyan. Az egészben az a legjobb hogy a gyári stilusait egy az egyben átállithatod a te stilusodra, ami nem tetszik, kitörlöd, mást raksz be helyette. Stiluson belül kicseréled trackekként az összes hangot, ha akarod, külön effektezed mindegyiket, ha nem tetszik a dob, állitasz rajta, 8 lehetőséged van + a cutoff, stb beállitások, majd jöhet a 4 STS, mindegyikhez szépen kikeverhetsz 3 hangszint, akár 3at egyben upper1, upper2 lover, majd ezeket is effektezed, stb., szépen ahogy kell, a lehetőségek száma végtelen. Mindegy, a lényeg az egészben az hogy vagy szereted a géped, eggyé válsz vele, alig várod hogy foglalkozhass vele minél többet, mindig jobbat kihozni belőle, vagy nem. Nekem ez egy szerelem, van ugy hogy órákat töltök el azzal hogy egy-egy hangszint keresek s mikor megtalálom effektezem, vastagitom, esetleg hozzákeverek egy másikat. Pl egy szintihangot megkaphatsz a synth hangok között, de ugyanugy a bassban is ha pl 2 oktávot fennebb viszed, ugyanigy egy sinty hangból is lehet egy jó trance basst kapni ha lehozod 2 oktávot.
A lényeg, ha nem vagy az a tipus aki szeret bibelődni a kicsikével, egy sem fog soha tetszeni, lehet az pár százezres vagy millás gép is. Ha lusta vagy beállitani, vagy nincs időd, kérj meg valakit, állitsa be, vegyél egy jó szettet, stb de ugysem fog tetszeni, hidd el nekem, senkinek nincs egyforma izlése hálistennek.
Nem az én 500asomat akarom ezzel dicsérni, tudom hol van a helye nagyjából, messze elmarap a pro-ktol, a KORG hangszerekről beszélek általában.
Tipp. Vegyél G70t 3as verzióval, meg 2-3 kártyával, ami ugy 200 E/db, nincs gond, lehet menni zenélni. Az ára ott van mind a 600nak, a billentése nagyon jó, na meg a Roland egyik zászlósa.

mamfi
VIP

Hozzászólás: # 16579Hozzászólás mamfi
2013.09.07. 11:02

Nem a korggal van nekem bajom, Volt 50-80-2xpro m is. Valahol itt a fórumon olvastam a musikant telepitése során megváltozik a hangszer teljes effekt beállítása, stílusok és a hangok dinamikája,vastagsága. Lehet, hogy ezt keresem a hangszerben? Esetleg valaki tudná ezt demo formájában bemutatni(eza gyári, ez a musikant)? Hálás lennénk érte.

mamfi

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 16581Hozzászólás Zeneboy
2013.09.07. 11:27

Miért nem szól alapból a fülednek? Azért mert azokba a pa-ban volt egy hangkártya kimeneti beállítás amivel eleve ennyit tudott a gép, ezt még vagy ízlelgethetted egy keverővel vagy be a hangfalba és slussz ennyi!Ott volt sávonkénti eq? Volt master? Nem! Ha még belehúztak volna lineáris kimenetbe akkor szép nagy otromba jelet kapott volna a keverő vagy hangfal bemenete! Nem lenne profi cég ha ilyet megengedett volna magának!
Itt tompán bután szól, mert jobbára a gyári beállítások alap helyzetben vannak! És itt ne felejtsük el a master részt és a sávonkéntit! Ha a sávon megemeled és masteren belehúztál az egész hangzásra befolyással lesz az a frekvencia!
Tovább megyek!Ez a pa3-nál hiáőba csavargatod a saját eq részét ha az éneket is viszi a maxx audio!
Na ezért nem szól elsőre úgy! Én mikor leültem és fülesbe néztem a hangszert utána jöttem rá ,hogy hát fülesre is külön lehet MAXX audio kimeneti hangzást állítani! ÉS ez független a normál kimenettől!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Új hozzászólás