Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg stílusok, hangszínek - Kérések

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Adames
Kiemelt tag
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 21
Hangszer: Korg Pa2
Adott köszönetek: : 751 alkalommal
Kapott köszönetek: : 518 alkalommal

Re: Korg stílusok, hangszínek - Kérések

Hozzászólás: # 12349Hozzászólás Adames
2013.03.13. 12:05

Véleményem a következő:

A KORG Pa szériás hangszereket leginkább vendéglátózáshoz használja mindenki, mert leginkább arra a legmegfelelőbb.
Stílusokat lehet ugyan szerkeszteni, de mondjuk én nem a nulláról indítva szoktam, hanem mindig van egy alap, és azt öltöztetem fel szépen.
A Szatmárihoz, Groovehousehoz hasonló disco, house stílusok nem igazán jellemzők valóban, de hasonlókat elő lehet állítani.
Különböző stílusokból hosszasan keresgélve egy csipetnyit az egyikből a másikból hozzáadva, stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Adames 2013.03.13. 15:00-kor.

Mcmiki
VIP
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: Roland Bk-5
Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
Kapott köszönetek: : 712 alkalommal

Hozzászólás: # 12351Hozzászólás Mcmiki
2013.03.13. 13:02

Én is ugy készitem a stilusokat, hogy darabokból összevágok, innen-onnan más stilusokból,vagy midiböl kivágok egy-egy részecskét!
A Szatmári stilusa azért nem jött össze mivel a lassu részeihez nem találtam megfelelö dobot, a gyórs része Rolandon akár a gyári Dj Technoval is játszható, de a gond ott van,hogy több stilus szólal meg egy szám alatt és igy már nehezebb a helyzet!

Üdv. Miki!

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 12354Hozzászólás Adames
2013.03.13. 15:05

A legjobbat akkor tudod kihozni, ha elsőnek is szerkeszt az ember egy stílust az előzőekben leírtak szerint mondjuk, majd feljátssza szépen a dalt, elmenti midi-ként, majd aztán ezt a midi-t elkezdi szépen öltöztetni, variálni, szólókat bele játszani, stb. A végén pedig elmondhatja azt, hogy ez az enyém, és ez másnak biztos nincs meg így! És ez k..... jó érzés tud lenni! ;)

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 12369Hozzászólás Zeneboy
2013.03.13. 22:42

Inkább ötvözni kell stílusokból , összemásolgatni először elkezdeni így! Utána lehet lépésről lépésre felpötyögni egy egy sávot.. stb.. De ne teljesen új stylt akarj írni!

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 12374Hozzászólás Adames
2013.03.14. 07:03

Úgy igaz, ahogy Zeneboy Kolléga is írja! Ne új stílust akarj írni, főleg meg a semmiből.
Legyen mindig egy alap váz, egy stílus, és abból törölj sávokat, valamint másolj más stílusokból hozzá.

LiveNetworkTEAM
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 7
Hangszer: PA-600
Adott köszönetek: : 203 alkalommal
Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
Kapcsolat:

Hozzászólás: # 12497Hozzászólás LiveNetworkTEAM
2013.03.16. 17:01

Adames írta:Véleményem a következő:

A KORG Pa szériás hangszereket leginkább vendéglátózáshoz használja mindenki, mert leginkább arra a legmegfelelőbb.
Stílusokat lehet ugyan szerkeszteni, de mondjuk én nem a nulláról indítva szoktam, hanem mindig van egy alap, és azt öltöztetem fel szépen.
A Szatmárihoz, Groovehousehoz hasonló disco, house stílusok nem igazán jellemzők valóban, de hasonlókat elő lehet állítani.
Különböző stílusokból hosszasan keresgélve egy csipetnyit az egyikből a másikból hozzáadva, stb.
Ne haragudj de nem tudok egyetérteni veled abban, hogy a PA seria Korg -ok inkább mulatós gépek. Amikkel eddig találkoztam: PA 2 - PA 3 - PA 50 - PA 600 - Egyedül az 50-es állta meg valamilyen szinten a helyét a mulatós zenében. Csak valamennyire. A többin szerintem katasztrofális. PA-2 és PA-3 .. Inkább komoly zene és vagy Rock...
PA-50 hát az mindenre jó egy kicsit. Lehet vele bulizni, de ügyes gyerek kell hozzá hogy jó bulit csináljon. PA-600 - Inkább Rock és Trance zenékhez. Disco Pop Rock de mulatós és komoly zene az nagyon nem neki való.

Ez az én véleményem és tapasztalatom de a más véleménye ettől eltérően szintén lehet helyes.

Adames
Kiemelt tag

Hozzászólás: # 12499Hozzászólás Adames
2013.03.16. 17:27

Nem azt írtam, hogy mulatóshoz használják elsősorban, hanem, hogy vendéglátózáshoz! Abba pedig rengeteg stílus van.
Amit a Pa50-esen hallottál azt a tőle fentebbi szériákon csak jobban hallhatod, de visszafele már nem igaz!
Azon kívül bármilyen stílus, még a mulatós is nagyon jól meg tud szólalni a Pa hangszereken, ha valaki ért hozzá, és megcsinálja normálisan!

Zeneboy
Moderátor
Hozzászólások a témában: 12
Hangszer: Korg Pa3 x
Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
Kapott köszönetek: : 882 alkalommal

Hozzászólás: # 12502Hozzászólás Zeneboy
2013.03.16. 21:35

LiveNetworkTEAM !

EZt megcáfolnám amit írtál!

Ha lesz időm megpróbálom bebizonyítani, hogy más stílusban is használható a gép...

Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,

---Qgli---
VIP
Blogbejegyzések: 14
Hozzászólások a témában: 6
Hangszer: -
Adott köszönetek: : 969 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal

Hozzászólás: # 12515Hozzászólás ---Qgli---
2013.03.18. 08:41

A korg hangszerek mindenre jók!

( Ami mindenre jó az tökéletesen nem jó semmire, de így van ezzel az összes hangszer )

Stílusok szerkesztése:
Én mindig a nulláról szerkesztem a stílust. Mi értelme annak hogy van egy alap stílus és elkezdem kitörölgetni a sávokat. Fölösleges munka.

viskib
VIP
Hozzászólások a témában: 4
Hangszer: YAMAHA
Adott köszönetek: : 855 alkalommal
Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal

Hozzászólás: # 13040Hozzászólás viskib
2013.03.29. 12:54

Valakinek nincs meg véletlenül Pa1x/1xpro -ra a Dinamix-Audio valamelyik hangszín vagy dobhangszín nekem van sok csak nem erre :D

Ricsike

Új hozzászólás