|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg stílusok, hangszínek - Kérések
Moderátor: Moderátorok
- Adames
- Kiemelt tag
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 21
- Hangszer: Korg Pa2
- Adott köszönetek: : 751 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 518 alkalommal
Re: Korg stílusok, hangszínek - Kérések
Véleményem a következő:
A KORG Pa szériás hangszereket leginkább vendéglátózáshoz használja mindenki, mert leginkább arra a legmegfelelőbb.
Stílusokat lehet ugyan szerkeszteni, de mondjuk én nem a nulláról indítva szoktam, hanem mindig van egy alap, és azt öltöztetem fel szépen.
A Szatmárihoz, Groovehousehoz hasonló disco, house stílusok nem igazán jellemzők valóban, de hasonlókat elő lehet állítani.
Különböző stílusokból hosszasan keresgélve egy csipetnyit az egyikből a másikból hozzáadva, stb.
A KORG Pa szériás hangszereket leginkább vendéglátózáshoz használja mindenki, mert leginkább arra a legmegfelelőbb.
Stílusokat lehet ugyan szerkeszteni, de mondjuk én nem a nulláról indítva szoktam, hanem mindig van egy alap, és azt öltöztetem fel szépen.
A Szatmárihoz, Groovehousehoz hasonló disco, house stílusok nem igazán jellemzők valóban, de hasonlókat elő lehet állítani.
Különböző stílusokból hosszasan keresgélve egy csipetnyit az egyikből a másikból hozzáadva, stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Adames 2013.03.13. 15:00-kor.
- Mcmiki
- VIP
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: Roland Bk-5
- Adott köszönetek: : 2655 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 712 alkalommal
Én is ugy készitem a stilusokat, hogy darabokból összevágok, innen-onnan más stilusokból,vagy midiböl kivágok egy-egy részecskét!
A Szatmári stilusa azért nem jött össze mivel a lassu részeihez nem találtam megfelelö dobot, a gyórs része Rolandon akár a gyári Dj Technoval is játszható, de a gond ott van,hogy több stilus szólal meg egy szám alatt és igy már nehezebb a helyzet!
A Szatmári stilusa azért nem jött össze mivel a lassu részeihez nem találtam megfelelö dobot, a gyórs része Rolandon akár a gyári Dj Technoval is játszható, de a gond ott van,hogy több stilus szólal meg egy szám alatt és igy már nehezebb a helyzet!
Üdv. Miki!
- Adames
- Kiemelt tag
A legjobbat akkor tudod kihozni, ha elsőnek is szerkeszt az ember egy stílust az előzőekben leírtak szerint mondjuk, majd feljátssza szépen a dalt, elmenti midi-ként, majd aztán ezt a midi-t elkezdi szépen öltöztetni, variálni, szólókat bele játszani, stb. A végén pedig elmondhatja azt, hogy ez az enyém, és ez másnak biztos nincs meg így! És ez k..... jó érzés tud lenni! 
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
Inkább ötvözni kell stílusokból , összemásolgatni először elkezdeni így! Utána lehet lépésről lépésre felpötyögni egy egy sávot.. stb.. De ne teljesen új stylt akarj írni!
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- Adames
- Kiemelt tag
Úgy igaz, ahogy Zeneboy Kolléga is írja! Ne új stílust akarj írni, főleg meg a semmiből.
Legyen mindig egy alap váz, egy stílus, és abból törölj sávokat, valamint másolj más stílusokból hozzá.
Legyen mindig egy alap váz, egy stílus, és abból törölj sávokat, valamint másolj más stílusokból hozzá.
- LiveNetworkTEAM
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 7
- Hangszer: PA-600
- Adott köszönetek: : 203 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 290 alkalommal
- Kapcsolat:
Ne haragudj de nem tudok egyetérteni veled abban, hogy a PA seria Korg -ok inkább mulatós gépek. Amikkel eddig találkoztam: PA 2 - PA 3 - PA 50 - PA 600 - Egyedül az 50-es állta meg valamilyen szinten a helyét a mulatós zenében. Csak valamennyire. A többin szerintem katasztrofális. PA-2 és PA-3 .. Inkább komoly zene és vagy Rock...Adames írta:Véleményem a következő:
PA-50 hát az mindenre jó egy kicsit. Lehet vele bulizni, de ügyes gyerek kell hozzá hogy jó bulit csináljon. PA-600 - Inkább Rock és Trance zenékhez. Disco Pop Rock de mulatós és komoly zene az nagyon nem neki való.
Ez az én véleményem és tapasztalatom de a más véleménye ettől eltérően szintén lehet helyes.
- Adames
- Kiemelt tag
Nem azt írtam, hogy mulatóshoz használják elsősorban, hanem, hogy vendéglátózáshoz! Abba pedig rengeteg stílus van.
Amit a Pa50-esen hallottál azt a tőle fentebbi szériákon csak jobban hallhatod, de visszafele már nem igaz!
Azon kívül bármilyen stílus, még a mulatós is nagyon jól meg tud szólalni a Pa hangszereken, ha valaki ért hozzá, és megcsinálja normálisan!
Amit a Pa50-esen hallottál azt a tőle fentebbi szériákon csak jobban hallhatod, de visszafele már nem igaz!
Azon kívül bármilyen stílus, még a mulatós is nagyon jól meg tud szólalni a Pa hangszereken, ha valaki ért hozzá, és megcsinálja normálisan!
- Zeneboy
- Moderátor
- Hozzászólások a témában: 12
- Hangszer: Korg Pa3 x
- Adott köszönetek: : 1067 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 882 alkalommal
LiveNetworkTEAM !
EZt megcáfolnám amit írtál!
Ha lesz időm megpróbálom bebizonyítani, hogy más stílusban is használható a gép...
EZt megcáfolnám amit írtál!
Ha lesz időm megpróbálom bebizonyítani, hogy más stílusban is használható a gép...
Korg Pa3 X -76, Trevis ta08 aktív top,Trevis Event ta18 sub Eurolite QDF BAR Fényszett, Neumann KMS 105 és Shure beta58 mikrofon,
- ---Qgli---
- VIP
- Blogbejegyzések: 14
- Hozzászólások a témában: 6
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 969 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2453 alkalommal
A korg hangszerek mindenre jók!
( Ami mindenre jó az tökéletesen nem jó semmire, de így van ezzel az összes hangszer )
Stílusok szerkesztése:
Én mindig a nulláról szerkesztem a stílust. Mi értelme annak hogy van egy alap stílus és elkezdem kitörölgetni a sávokat. Fölösleges munka.
( Ami mindenre jó az tökéletesen nem jó semmire, de így van ezzel az összes hangszer )
Stílusok szerkesztése:
Én mindig a nulláról szerkesztem a stílust. Mi értelme annak hogy van egy alap stílus és elkezdem kitörölgetni a sávokat. Fölösleges munka.
- viskib
- VIP
- Hozzászólások a témában: 4
- Hangszer: YAMAHA
- Adott köszönetek: : 855 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 1298 alkalommal
Valakinek nincs meg véletlenül Pa1x/1xpro -ra a Dinamix-Audio valamelyik hangszín vagy dobhangszín nekem van sok csak nem erre 
Ricsike