|
Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról |
Korg - Technikai kérdések/válaszok
Moderátor: Moderátorok
- marton1974
- VIP
- Blogbejegyzések: 0
- Hozzászólások a témában: 150
- Hangszer: -
- Adott köszönetek: : 380 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 870 alkalommal
Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok
Üdv Asterix!
Neked volt KORG M3-ad.Mondaná pár dolgot róla...Milyenek a hangszínek,mennyire használható?...Van e benne valami kíséret jellegű funkció,vokál proci...azt tudom hogy szekvenszer van benne.Txt fájlokat jelenít e meg?
Mire lehet használni?
Neked volt KORG M3-ad.Mondaná pár dolgot róla...Milyenek a hangszínek,mennyire használható?...Van e benne valami kíséret jellegű funkció,vokál proci...azt tudom hogy szekvenszer van benne.Txt fájlokat jelenít e meg?
Mire lehet használni?
- Asterix
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 469
- Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
- Adott köszönetek: : 1920 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 2917 alkalommal
Idézet törölve. buba
Az előző hozzászóláshoz: Pa1x - Pa1x pro: nekem Pa1x volt. Minőségileg ugyanaz a kettő, a billentyűzete gyengébb, az igaz, viszont a pro a maga nagy "batár" méreteivel vagy befér az autóba, vagy nem. A Pa1x hangszórói olyan minőségűek, hogy éttermi aláfestő zenét csináltam csak a hangszórókkal, erősítés nélkül, de erősítés mellé kontrollnak mindenképpen jó. És a legnagyobb előnye: a sliderek a kijelző alatt vannak, magyarán rögtön látod, hogy mit állítasz, nem kell számolgatnod, hogy melyik potihoz nyúlj hozzá!!!!
M3: nem beszélnék hangszínekről, inkább hangzásokról. Ha alapból egy szaxi hangot megnézel pl az nem fog hasba ütni, az biztos, de több rétegből összetett szintetikus hangzás az nagyon vastagon, szépen fog szólni. (Csak én nem tudtam semmire használni. Hagyományos értelembe vett arranger nincs benne, hanem különböző, a karma által generált futamok futamok, komplett dob "ütemek" futhatnak a hangzás alatt. Vokál az enyémben nem volt, nem hiszem hogy bővítményként lehetne bele venni, mert ahonnan én ideiglenesen átvettem, ott minden bővítést beleraktak. Volt 76 billentyűn M3 modul, Radias modul, és az M3-ban még belül is volt egy radias modul. Midi lejátszásra nem igazán alkalmas. Lejátsza, de nem kell hasra esni a minősége előtt. Természetesen a saját hangzásaira átírhatod őket, de szerintem akkora munka, amit nem ér meg. TXT szövegkijelzés, ha arra gondolsz nincs rajta.
Én nem tudtam használni nyugodt lélekkel. Az ilyen szintik közül még legjobban a Triton Le vagy a Karma jött be.
Az előző hozzászóláshoz: Pa1x - Pa1x pro: nekem Pa1x volt. Minőségileg ugyanaz a kettő, a billentyűzete gyengébb, az igaz, viszont a pro a maga nagy "batár" méreteivel vagy befér az autóba, vagy nem. A Pa1x hangszórói olyan minőségűek, hogy éttermi aláfestő zenét csináltam csak a hangszórókkal, erősítés nélkül, de erősítés mellé kontrollnak mindenképpen jó. És a legnagyobb előnye: a sliderek a kijelző alatt vannak, magyarán rögtön látod, hogy mit állítasz, nem kell számolgatnod, hogy melyik potihoz nyúlj hozzá!!!!
M3: nem beszélnék hangszínekről, inkább hangzásokról. Ha alapból egy szaxi hangot megnézel pl az nem fog hasba ütni, az biztos, de több rétegből összetett szintetikus hangzás az nagyon vastagon, szépen fog szólni. (Csak én nem tudtam semmire használni. Hagyományos értelembe vett arranger nincs benne, hanem különböző, a karma által generált futamok futamok, komplett dob "ütemek" futhatnak a hangzás alatt. Vokál az enyémben nem volt, nem hiszem hogy bővítményként lehetne bele venni, mert ahonnan én ideiglenesen átvettem, ott minden bővítést beleraktak. Volt 76 billentyűn M3 modul, Radias modul, és az M3-ban még belül is volt egy radias modul. Midi lejátszásra nem igazán alkalmas. Lejátsza, de nem kell hasra esni a minősége előtt. Természetesen a saját hangzásaira átírhatod őket, de szerintem akkora munka, amit nem ér meg. TXT szövegkijelzés, ha arra gondolsz nincs rajta.
Én nem tudtam használni nyugodt lélekkel. Az ilyen szintik közül még legjobban a Triton Le vagy a Karma jött be.
- Asterix
- Globális Moderátor
Heves megyében árulnak Pa1x pro-t. Azt be akarták hozni a hangszerboltba. Egy Pa500 és 100e kp kell neki. A Pa500- at Pityu árulja az hiszem 200e-ért, akkor 300e forintból meg is lenne. 
- Asterix
- Globális Moderátor
Érdemes lenne egy zártkörű fórumrészt csinálni, ahol mindenki fel tudná tenni egyes kikísérletezett hangszínbeállításait. Nagyjából ezek e Korg hangszerek hasonló hangszínparkra épülnek. Egy basszushangnál is mire bepróbálsz egy csomó hangot, ráadásul effektezel, hangszínezel, a variációk tárháza. Egyszerűbb lenne a tapasztalatok megosztása, mintha mindenki egyesével próbál meg rájönni dolgokra.
-
dddemeter
- Kiemelt tag
- Hozzászólások a témában: 17
- Hangszer: Korg PA50
- Adott köszönetek: : 238 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 15 alkalommal
Üdv én is jártam már hasonloan pa50 el egyik nap ment másnap már nem akart bekapcsolodni csak a pa 50 felirat jelent meg és nem gyultak ki a ledek sem rajta ,ha vannak a gépbeni stylusokrol mentéseid akkor azt kellene csinálni hogy a gépet bekapcsolod és beteszed az operácios rendszert tartalmazo lemezt .ezután pedig a FADE gombot nyomod meg .ekkor ha minden jol megy ujra irodik a szoftwer megvárod amig befejezia müveletet utána már bekapcsol a gép de nem lesz rajta semmi sem ..de ha vannak mentéseid akkor ujra tudod tölteni a a lemezekröl a styleket meg hangszineket én már régebbecske hogy igy jártam és igy sikerült helyrehoznom sok sikert!kovacstamas71 írta:Azt próbáltad már, hogy az OP rendszert töltöd újra, 3 db hajlékonylemez :vladimirmusic írta:Tegnap este még működött. Tudom mire gondoltál.
Az első Backup floppy után kiírja hogy: successfully...de tovább nem kéri a többi 5 floppy-t.
Üdv.
1. OSPa50.LZX
2. BPa50.SYS
3.NBPa50.SYS
- vladimirmusic
- Globális Moderátor
- Hozzászólások a témában: 32
- Hangszer: Korg pa 60
- Adott köszönetek: : 732 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 570 alkalommal
Nagyon szépen köszönöm!
Már segített a @petersen és rendbe jött a hangszerem.
Jól tedted hogy ide írtad a probléma megoldást, mert, könnyen megtörténik ez másnak is és ITT találja a választ.
Üdv.
Már segített a @petersen és rendbe jött a hangszerem.
Jól tedted hogy ide írtad a probléma megoldást, mert, könnyen megtörténik ez másnak is és ITT találja a választ.
Üdv.
Vladimir
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
It´s easy to play any musical instrument:
all you have to do is touch the right key at the right time and the instrument will play itself.
Johann Sebastian Bach
(1685 - 1750)
-
bregyomusic
- Újonc
- Hozzászólások a témában: 2
- Hangszer: tyros 3
- Adott köszönetek: : 3 alkalommal
- Kapott köszönetek: : 7 alkalommal
Re: Korg stílusok, hangszínek - Feltöltések
Sziasztok
lenne egy nagy kérésem felétek,nekem egy korg pa 50 nesem van.és valamit elállitottam rajta vagyis valamit floprol behuztam
és most ha bakapcsolom a korgomat akkor nem jön elő a hangszin meg a stylus csak ha én berakok valamitakkor szolal meg.amugy minden működik rajta csak ez a hibám van vele ha bekapcsolom akkor nem szol ki semmi rajta . ha tudttok segitteni nagyon megköszönném.
előre is köszönöm. ÜDV : Péter
Helló! Kérdésed áthelyeztem a megfelelő topicba!
Üdv
petersen
lenne egy nagy kérésem felétek,nekem egy korg pa 50 nesem van.és valamit elállitottam rajta vagyis valamit floprol behuztam
és most ha bakapcsolom a korgomat akkor nem jön elő a hangszin meg a stylus csak ha én berakok valamitakkor szolal meg.amugy minden működik rajta csak ez a hibám van vele ha bekapcsolom akkor nem szol ki semmi rajta . ha tudttok segitteni nagyon megköszönném.
előre is köszönöm. ÜDV : Péter
Helló! Kérdésed áthelyeztem a megfelelő topicba!
Üdv
petersen
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára petersen 2011.12.05. 15:44-kor.
Ok: Nem megfelelő topic.
Ok: Nem megfelelő topic.
- marton1974
- VIP
Srácok szekvenszer menüben ha egy midi számban halk egy sáv de már a csúcson van a poti és még mindig alig lehet hallani,mi a megoldás?
Hogy lehet a sáv hangerejét feljebb vinni a többi hangszeréhez?
Valahogy lehet csak már elfelejtettem.....
Hogy lehet a sáv hangerejét feljebb vinni a többi hangszeréhez?
Valahogy lehet csak már elfelejtettem.....
- Asterix
- Globális Moderátor
Idézet törölve. buba
Elég régen dolgoztam már midikkel, de ha jól emlékszem, akkor a Control Change üzenetekben a volume és az expression vitte a hangerőt, valamint a hangok dinamikájával is lehetett játszani.
Holnap bemutatkozik a MidJay a Pa3x-el Egerben. Ma rengeteget haladtam a programozással.
Elég régen dolgoztam már midikkel, de ha jól emlékszem, akkor a Control Change üzenetekben a volume és az expression vitte a hangerőt, valamint a hangok dinamikájával is lehetett játszani.
Holnap bemutatkozik a MidJay a Pa3x-el Egerben. Ma rengeteget haladtam a programozással.
- marton1974
- VIP
Ha közvetlenül az utolsó hozzászólásra válaszol, az "idézet" beszúrása TILOS!
Holnap bemutatkozik a MidJay a Pa3x-el Egerben. Ma rengeteget haladtam a programozással.[/quote]
Akkor sok sikert neked.
Figyu,azt mondtad hogy azért használsz midiket...mert ki nem.Azokat hol szoktad szerkeszteni?Hangszerben vagy Pc-n.
Holnap bemutatkozik a MidJay a Pa3x-el Egerben. Ma rengeteget haladtam a programozással.[/quote]
Akkor sok sikert neked.
Figyu,azt mondtad hogy azért használsz midiket...mert ki nem.Azokat hol szoktad szerkeszteni?Hangszerben vagy Pc-n.