Kedves új Tagjaink! Ha még nem tettétek meg, kérlek olvassátok el a Fórumszabályzatunk, melyből az is kiderül miért nem látjátok még a csatolmányokat :)

Kedves Tagok! Megújult a Médiatár, elérés: YouTube Médiatár, ill. a kis youtube ikon a menüsorban. Bővebb infók Itt

Kedves Fórumlakók! Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészült a blog 1.0-ás verziója. Aki késztetést érez arra, hogy nagyobb lélegzetvételű bejegyzésekben ossza meg a tapasztalatait, gondolatait, tudását a többiekkel, az oldal profiljába illő külön rovatot vezessen, az tőlem kérhet jogosultságot PÜ-ben. A blogbejegyzés mellé nyílik egy téma is, ahol tovább folytatódhat az eszmecsere az adott témáról ;)

Korg - Technikai kérdések/válaszok

Korg szintisek fóruma

Moderátor: Moderátorok

Apelláta
Adminisztrátor
Blogbejegyzések: 0
Hozzászólások a témában: 463
Hangszer: Korg Pa3X
Adott köszönetek: : 4583 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2496 alkalommal

Re: Korg - Technikai kérdések/válaszok

Hozzászólás: # 11560Hozzászólás Apelláta
2013.02.25. 10:38

Úgy bizony.
;)

Üdv.: Apelláta

birolevi81
Kiemelt tag
Hozzászólások a témában: 18
Hangszer: Korg PA900
Adott köszönetek: : 205 alkalommal
Kapott köszönetek: : 118 alkalommal

Hozzászólás: # 12137Hozzászólás birolevi81
2013.03.06. 22:39

Szia manexx!
Én az újonnan vett pa500amot ugy állitottam be hogy átnéztem először a gyári bankokat, ami nem kellett, kitöröltem, az üres helyeket pedig feltöltöttem új, használható stilusokkal, amiket az sd kártyáról töltöttem fel. Mikor ez megvolt (illetve nincs meg és sosem lesz 100%-os ugyebár), akkor mentettem el a performanceokba a legvégső, kidolgozott stilust a hozzá rendelt sts-kel együtt. A usereket csak olyan stilusoknak tartom fenn amiken dolgozom, illetve hogy legyen helyem az új stilusoknak is. Arra is figyelhetsz hogy ha egy stiluson dolgozol, mindig current-ben is mentsd hogy ha később előhivod, akkor ne kelljen előröl kezdj mindent (pl. abban az esetben ha egy stilust 2 különböző repertoárnál használsz, de 2 különböző helyen mented a performanceban). Jah és én ugy oldom meg az stseket, hogy ha pl van 10-15 kidolgozott hangszinem ami tetszik és sokat használom, egy új szerkesztésnél mindig behivom a már meglévő performanceból a készen megcsinált stst.
Jó éjt Nektek.

Bubamara
Adminisztrátor
Hozzászólások a témában: 292
Hangszer: PC3, VK7, TR Rack, SD9, SD40, SD1+, i30HD
Adott köszönetek: : 4461 alkalommal
Kapott köszönetek: : 3462 alkalommal

Hozzászólás: # 12140Hozzászólás Bubamara
2013.03.07. 06:48

A problémát úgy tudod megkerülni, hogy odafigyelsz a saját hangszíneidre, tisztában vagy vele, hogy mit miben használsz. Akár jegyzetelhetsz is magadnak.
Tehát a user bankokba lementett, már jól bevált hangokat nem írod felül. Amikor egy szinten készen vagy a hangszerrel és kísérletezésbe szeretnél kezdeni, új szettek betöltésével, hangbetöltéssel stb, mindig készíts a saját munkádról egy mentést. Csak azt követően tölts be bármit a felhasználói területre.
Ha pedig megvannak az új hangszínek, kiválasztottad azokat, amelyeket szeretnél használni a próbaként betöltött beállításból, tedd vissza a saját beállításodat és olyan hangok helyérére, tölts be egyesével az újakat, amelyeket nem használsz. gyengébb gyári, vagy korábban betöltött, de nem bevált user hangok. Ezzel a módszerrel megvéded a hangjaidat, de ugyan ezen a módon a stílusokat is tudod kezelni, védeni. Ha végeztél, ments újra el mindent aktuális dátummal a set nevében. pl 130307.set
üdv, buba

Buba

edmund
VIP
Hozzászólások a témában: 75
Hangszer: KORG PA 4X
Adott köszönetek: : 835 alkalommal
Kapott köszönetek: : 206 alkalommal

Hozzászólás: # 12147Hozzászólás edmund
2013.03.07. 08:53

A Pa 50-nél még használható a KSS kis programocska , aminek a segítségével egy bank v user tartalma kimenthető jegyzetbe v word doc-ba.

vili2105
VIP
Hozzászólások a témában: 54
Hangszer: korg pa2x pro, korg trinity, doepfer lmk4+
Adott köszönetek: : 1059 alkalommal
Kapott köszönetek: : 442 alkalommal

Hozzászólás: # 12153Hozzászólás vili2105
2013.03.07. 14:13

Sziasztok!
Még mindig pa600!
Kérdezném aki hallotta élőben, hogy mennyire különbözik hangzásban a pa3x-től?
Mert videókat a youtube-on arról találok inkább, pa 600 nagyon kevés van, a gyári demók pedig túl kozmetikázottak.
Ja, aki még nem találta volna meg, nagyon jó pa600 hangszin bemutató:

http://www.youtube.com/user/congtynhacviet/videos

9 hangszercsoportot mutat be, szerintem ez a legjobb pa600 bemutató! :yahoo:

Tech.inf.:Korg pa2x pro, Korg Trinity Solo+Pbs, Doepfer lmk4+ masterkeyboard, Studio: Mackie Mr5 Mk2, Audio-technica at2020, focusrite saffire pro 24 dsp

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 12154Hozzászólás Bubamara
2013.03.07. 14:21

Ebben a topicban írtam egy tesztet és véleményt róla.

korg-hasznalhatosagi-tapasztalatok-t123-60.html

Üdv

Buba

boripeti85
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg iS 50b USB
Adott köszönetek: : 58 alkalommal
Kapott köszönetek: : 43 alkalommal

Hozzászólás: # 12256Hozzászólás boripeti85
2013.03.09. 21:33

SZiasztok!

Szerintetek ezzel érdemes lehet foglalkozni, esetleg megvenni, valakinek valami ötlete a problémára? Én ennyit tudok róla:

"Korg I30 eladó irányár 75.000.- A gép nem üzemel (nem ad életjelet),külső sérülés nem látható rajt, kijelzője is ép.Így került hozzám, én nem költök rá. Nem tudom hol megnézetni, mindenféle turkászhoz meg nem viszem.Ár alkuképes természetesen." a hirdetés exszpresszen van fönn... :unknown:

Asterix
Globális Moderátor
Hozzászólások a témában: 469
Hangszer: Korg Pa5x-76 Musikant, Ketron EVM
Adott köszönetek: : 1901 alkalommal
Kapott köszönetek: : 2909 alkalommal

Hozzászólás: # 12257Hozzászólás Asterix
2013.03.09. 21:37

Én szeretek használt cuccokat venni, majdnem annyira, mint újat, de olyan cuccot aminek hibája van, ha arról tudok, biztosan nem veszem meg. Ez a hangszer ebben a formában szerintem nagy lutri. Ha megengedi, hogy szervízbe vidd és ott adnak rá árajánlatot, meg tudják csinálni, akkor lehet rá alkudozni, de én már akkor sem venném meg... ;)

boripeti85
Újonc
Hozzászólások a témában: 3
Hangszer: Korg iS 50b USB
Adott köszönetek: : 58 alkalommal
Kapott köszönetek: : 43 alkalommal

Hozzászólás: # 12258Hozzászólás boripeti85
2013.03.09. 21:55

Értem és köszi a gyors választ! :) azt hiszem hanyagolom ezt az i30-ast! :)

Bubamara
Adminisztrátor

Hozzászólás: # 12261Hozzászólás Bubamara
2013.03.10. 03:32

Így van ahogy Asterix írja. Nagyon nagy rizikó hibás hangszert megvenni. Ha csak nem vagy a gyártmányban jártas szerviztechnikus, műszerész és nem áll a rendelkezésedre alkatrész bázis. Vagy nem alkatrészként szeretnéd felhasználni, eladni. De a 75 irreálisan magas egy ilyen állapotban lévő i30-ért.
Potenciálisan sok hiba okozhatja a teljes halált. a legegyszerűbb a táp problémája, ez esetben egyáltalán nem ad fényt a kijelző.
Ha az LCD valamilyen szinten fényt ad a bekapcsolást követően, de nem áll fel a hangszer és rendszerlemezzel sem orvosolható, akkor az alaplap, vagy a rendszert tároló SSD, esetleg egy hibás periféria okozta blokk lehet a háttérben. Ezek kiszűrése, és kijavítása, barátok között is alsó hangon 40-70E Ft. Volt hasonló tapasztalatom egy harmincassal, ott a tulajdonos, billentyűsnek a folyadékok fizikájával és az alkohol élettani hatásaival foglalkozó kísérlete képen a hangszerbe jutó magas alkohol és savtartalmú anyag okozott problémát. :)
A hangszer többé nem állt fel, a betöltés kezdetekor kiállt parkoló pályára. A javítás költsége 70E ft volt.
alapvetően agyonvághatatlan és talán a legelnyűhetetlenebb hangszer az i30. de nem víz és saválló. :)
Vegyél hibátlan i30-at.

Buba

Új hozzászólás