Panaszkezelés, jogi ügyek, baráti ötletek

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Panaszkezelés, jogi ügyek, baráti ötletek

HozzászólásSzerző: powersparc » 2017.07.13. 15:48

Sziasztok!

Olyan kérdésben fordulnék a sokat látott és tapasztalt fórumtársak (esetleg szakemberek) felé, hogy Ti mit és hogy csinálnátok helyemben az alábbi esetben?

Szemüvegemben meglazult a keret csavarja és félő volt hogy kiesik a lencséje. Mivel itthon nincs olyan miniatűr csavarhúzóm hogy meghúzzam, bevittem az optikai üzletbe a pápaszemet, ahol ingyen és bérmentve ki is cserélték a csavart.
Aztán hazajöttem és a tv előtt ülve, elkezdett sercegni, kattogni a lencse és kagylós töret formájában, a szem felőli oldalon a sarkából elkezdett lepattogni az üveg. Totál biztos hogy az optikus túlhúzta a csavart és feszítette az üveget a keret.
Namost, visszamentem tegnap és azt mondták, semmi baj, csinálunk egy új szemüveget ha gondolom és eltekintenek a bevizsgálási díjtól, meg mindenféle kedvezményekről hadováltak, de a végösszeg kedvezményekkel meg jó indulattal is a 36000-et súrolja, amit természetesen be akarnának vasalni csak úgy szerelemből!
Igaz hogy nem mai gyerek a pápaszemem, van vagy 5-6 éves (akkor érdekes kijött 18000-ből!), na erre rögtön elő is húzták a nyulat a cilinderből, hogy 3-4 év átlagosan egy szemüveg élettartama, tehát jogos is hogy ha már tönkremegy! Was???
:shock: :shock: :shock: Csakhogy semmi baja nem volna mai napig, ha nem barmolják el (feltételezvén azért nem ártani akartak), de így most úgy fest, hogy ők ennek ellenére igen jól járnának egy új szemüveg készítésével, mert le tudnak húzni úgy ahogy akarnak (az árképzés meg stb. absz. ellenőrizhetetlen és bemondásos alapú, meg hogy a keretekre milyen árat ragasztanak, az is exhas).
Az érdekes az, hogy évek óta oda jártam, mindig ott csináltattam a szemüveget, csak épp pár éve történt egy tulajváltás, és hiába a jópofa régi ismerős alkalmazottak, most nagyon azt érzem, hogy a zsebemre akarnak játszani, mivel nekik tálcán kínálódik a helyzet élből a kiszolgáltatottságomnál fogva.
Beszéltem a tulaj "főszemész főprofesszorral" is (egy orosz muki), hát az első körben becstelennek nevezett, hogy én ilyen átlátszó trükkel próbálok feléjük jönni, hogy valójában összetörtem a szemüvegem és most azt gondolom, hogy ők a jótékony vöröskereszt, akik majd megsajnálnak és ingyen újat adnak! :roll: Erre nem is reflektáltam semmit, de hogy egy értelmiségi orvos élből ilyet feltételezzen a károsult vásárlójáról (végig hangsúlyozva hogy amúgy nekik az ügyfélmegtartás és megelégedettség a szent grál saját szavai szerint), az szerintetek mennyire becstelen? :unknown: Már csak abból kiindulva is, hogy jól menő dokiként a csikkzsebből kirázva azt is mondhatná, hogy oké, 50%-on megcsináljuk az új szemüveget, még ha nem is 100%-ot várna el az ember tőlük, de semmi! Értitek? És még ő játsza a megsértődöttet!
Nekem meg napi használati eszköz a szemüveg, olyan nincs hogy az nincs, mert vezetéshez is kell + absz. nem látok élesen távolra nélküle. Szóval 22-es csapdája, főleg hogy absz. nem számítottam most ilyen extra kiadásra, de amúgy sem!
Már hívtam a fogyvédelmet is, hogy ilyenkor milyen jogaim volnának, de mivel valóban nehézkes volna (és alapból nekem kéne) bizonyítani, hogy nem az én hibámból károsodott a lencse és alig pár hónapja hogy dolgozom, magyarán nem vet fel a lé a dokival ellentétben, s mindennek tetejében én vagyok a cumi másik oldalán, mert hiába írok be a vásárlók könyvébe stb. az ilyen pénzsóvár vadparasztoktól méltányosságra biztos nem számíthatok szerintem. Nekik nem számít másnak milyen kára van, a lényeg hogy nekik az extra profit garantált legyen bármilyen körülmények közt!

Na de mondjátok, ki hogy látja a dolgot?
Azt leszögezem, hogy pár optikusnál voltam érdeklődni és ma nem olcsó mulatság egy szar szemüveg (oké nekem is picit spec, mert fényre sötétedik napon, mivel érzékeny vagyok az erős fényre) úgyhogy 70-100 rugót is el lehet rá lőni, amit főleg a keretek ára dob meg, de ha hozott keretbe raknak lencsét, arra semmilyen garanciát nem vállalnak, tehát még a régi keretembe ugyanúgy az új lencsét is el tudnák repeszteni... Hát ki vagyok akadva most ha elhiszitek! :xx:
https://soundcloud.com/synthsnd
"Ha nem találod meg azt a módszert, ami álmodban is pénzt fial, akkor életed végéig dolgozni fogsz." - Warren Buffett
Avatar
powersparc
VIP
 
Hozzászólások: 2783
Csatlakozott: 2014.03.16. 23:07
Tartózkodási hely: Miskolc környéke
Has thanked: 1030 times
Have thanks: 2463 times
Hangszer: kézbillentésesített húrolmányzengészeti csinálmány

Re: Panaszkezelés, jogi ügyek, baráti ötletek

HozzászólásSzerző: ---Qgli--- » 2017.07.13. 17:03

Két év és két hónapja csináltattam a szemüvegemet cirka 130.000-ért akciósan. Ez is fényre sötétedő, de nekem azért ilyen drága, mert +4 cilinder van rajta és ultrtavéknyított fúrt lencse. Mindegy. Letelt a két év garancia és pattog lefelé róla bevonat.
Az előző szemüvegemet Pesten csináltattam a Zichy utcában még 2000-ben egy foto-optikusnál. 15 évig bírta!
A következő szemüvegemmel valószínűleg vissza fogok menni hozzá Pestre.
Avatar
---Qgli---
Kiemelt tag
 
Hozzászólások: 2149
Csatlakozott: 2011.12.12. 08:23
Has thanked: 692 times
Have thanks: 1607 times
Hangszer: -

Re: Panaszkezelés, jogi ügyek, baráti ötletek

HozzászólásSzerző: Asterix » 2017.07.13. 17:27

A kemény fellépés és a panaszkönyv alap...
Bárki keménykedik, a panaszkönyv kicsit letör a szarvából... (Ha szerencséd van, akkor nem hivatalos a panaszkönyv. Tehát a panaszkönyvről és a bejegyzésedről mindenképpen fényképet készíteni. Egy esztergomi 4 csillagos szállodának egy ilyen húzás 3 nap 2 éjszaka wellnessébe került, mi pedig jól jártunk.)
A panaszkönyvi bejegyzésre a főnöknek kell válaszolnia és nem az alkalmazottaknak. Ha panaszkönyvi bejegyzésed nincs, és arra egy hivatalos válaszod, vagy a válasz hiánya, akkor sehova sem fordulhatsz.
Egy normális cégnek nem érdeke, hogy lejárassa magát. Valószínűleg új szemüveget nem fogsz kapni, de igen jelentős kedvezményt biztosan. :777
Avatar
Asterix
Globális Moderátor
 
Hozzászólások: 2918
Csatlakozott: 2011.10.28. 17:51
Tartózkodási hely: Magyarország, Eger
Has thanked: 1830 times
Have thanks: 2800 times
Hangszer: -

Re: Panaszkezelés, jogi ügyek, baráti ötletek

HozzászólásSzerző: powersparc » 2017.07.15. 10:28

Asterix írta:Bárki keménykedik, a panaszkönyv kicsit letör a szarvából... (Ha szerencséd van, akkor nem hivatalos a panaszkönyv.

Na ezt most nem értem logikailag. :unknown:
Amúgy mondom, hogy az alkalmazottak szóban beszéltek mindennemű kedvezményről (de gondolom akció miatt ez másnak is jár), viszont ezek ellenére ahogy máshol körbeérdeklődtem, náluk kedvezményekkel annyi a pápaszem, mint máshol anélkül.
De a gond nem itt van Asterix. Engem most kényszerhelyzet elé állítottak, hogy nyúljak mélyen a tárcámba önhibámon kívül és az üzletvezető tulajdonossal mikor beszéltem, na ő nézett át rajtam nem az alkalmazottak, hogy "ilyen becstelen módon miért akarom őket átverni, mert hogy egy szemüveg nem reped el magától és én azt direkt idéztem elő, hogy őket legomboljam..."
Szóval hiába írok én panaszlevelet meg jegyzőkönyvet, mindenki azt mondja, hogy végső soron bírósági perrel tudnék elégtételt követelni, ami plusz pénz jócskán és ezek biztos kimosnák magukat rutinosan (lévén nehezen bizonyítható bármi ez esetben).
Talán a korrekt az volna, hogy elismernék a hibát (ilyen jól menő vállalkozásnál, mindenféle egyéb körülményeket nézve is - pl. ők milyen kedvezményekkel juthatnak alapanyaghoz stb.) és nagyvonalúan elengednék a jó részét az árnak. Ismerősöm szerint 1000 esetből 1x akár még ajándékként is megengedhetnék maguknak, mert állandó törzs ügyfelük vagyok. Nyilván persze ezt nem követelem, egy általános javítási munkadíj összegéig, amit más esetben is felszámolnak, hajlandó volnék fizetni, de hogy egy komplett új cucc árát azért álljam, mert ők hibáztak még ha nem is akarattal, hát azt én nem nyelem le és nem is engedhetem meg anyagilag.
https://soundcloud.com/synthsnd
"Ha nem találod meg azt a módszert, ami álmodban is pénzt fial, akkor életed végéig dolgozni fogsz." - Warren Buffett
Avatar
powersparc
VIP
 
Hozzászólások: 2783
Csatlakozott: 2014.03.16. 23:07
Tartózkodási hely: Miskolc környéke
Has thanked: 1030 times
Have thanks: 2463 times
Hangszer: kézbillentésesített húrolmányzengészeti csinálmány

Re: Panaszkezelés, jogi ügyek, baráti ötletek

HozzászólásSzerző: Asterix » 2017.07.15. 11:21

Az, hogy szóban beszélsz velük, az nem jelent semmit. A panaszkönyvre hivatalos választ kell adniuk, annak nyoma marad.
Tavaly a feleségem panaszt tett egy 4 csillagos esztergomi szállodában. Az alkalmazottak, akik ellen a panasz volt nagy mellénnyel álltak a dolgokhoz. És szerencsénkre egy pecsét nélküli panaszkönyvet adtak, amit lefényképeztem. Először a főnök is csak bocsánatot kért az alkalmazottai miatt, majd a második fordulóban, amikor nem fogadtuk el a bocsánatkérést, akkor felajánlotta, hogy szívesen látna bennünket egy 3 napos wellnessen a szállodájában, hátha akkor már minden jó lesz...
És annyi ilyen van, csak a velünk történtekről egy füzetet írhatnék, de amíg hivatalos panaszkönyvi bejegyzés nincs, addig ügy sincs.
Természetesen ezt letagadhatják, hogy nem az ő hibájuk, és akkor sem lesz, de utána ha elutasítanak, még mindig meg tudnád vizsgáltatni a szemüvegedet, hogy lehetséges-e, hogy egy túlhúzott csavar tönkretegye a szemüveget, stb...
Avatar
Asterix
Globális Moderátor
 
Hozzászólások: 2918
Csatlakozott: 2011.10.28. 17:51
Tartózkodási hely: Magyarország, Eger
Has thanked: 1830 times
Have thanks: 2800 times
Hangszer: -

Re: Panaszkezelés, jogi ügyek, baráti ötletek

HozzászólásSzerző: powersparc » 2017.07.15. 14:04

Értelek. Majd meglátjuk akkor, de pont az a lényeg hogy idáig kedvesek mosolygósak voltak, csak most nem akarják elvinni a balhét + azt állítják, egy szemüvegnek 3-4 év az átlagos élettartama. Ezzel rögtön szakmailag is ki tudnak bújni, mert az enyém 2x ennyi idős...
Úgyhogy mondom én vagyok vesztes helyzetben duplán és mindennemű további jogi procedúra nekem már most innen nem éri meg.
A békéltető testülethez lehet még fordulni állítólag, mert a fogyvédelemhez csak akkor mehetek ha a felvett jegyzőkönyvre érdemben nem reagálnak. De ha reagálnak is és elutasítnak, nekem kell független szakértővel bizonyítani az igazam (s ez a fogyvéd. szakember szerint is nehéz ügy) + pénz.
Egyébként ők sem jogi hatóság, a szemüveg árát nem tudják bevasalni és nem tudnak kártéríteni sem, ha önköltségileg csak mondjuk a hibás lencsét kijavíttatom vagy kicseréltetem mondjuk máshol.
Utánajárásaim okán, egyre több mindenkitől hallom hogy ez veszett fejsze nyele lesz és fogjam fel úgy mint ha leejtettem volna, azért sem áll jót senki.
Illetve az Ofotértnál van olyan extra garancia, hogy +4000Ft felárért ott egy új szemüvegnél 2 év gart adnak, pl akkor is ha ráülök és úgy megy tönkre, akkor ¼ áron újat adnak. De itt is 40 körül jönne ki, ami fél havi fizetésem és hát szégyen nem szégyen, nincs rá annyi. :(
https://soundcloud.com/synthsnd
"Ha nem találod meg azt a módszert, ami álmodban is pénzt fial, akkor életed végéig dolgozni fogsz." - Warren Buffett
Avatar
powersparc
VIP
 
Hozzászólások: 2783
Csatlakozott: 2014.03.16. 23:07
Tartózkodási hely: Miskolc környéke
Has thanked: 1030 times
Have thanks: 2463 times
Hangszer: kézbillentésesített húrolmányzengészeti csinálmány

Re: Panaszkezelés, jogi ügyek, baráti ötletek

HozzászólásSzerző: Asterix » 2017.07.15. 14:16

powersparc írta:A békéltető testülethez lehet még fordulni állítólag, mert a fogyvédelemhez csak akkor mehetek ha a felvett jegyzőkönyvre érdemben nem reagálnak.

Erre próbáltam rávilágítani, hogy a panaszkönyvi bejegyzésre mindenképpen reagálniuk kell 30 napon belül. Ez általában bejön. Ha mégsem, akkor a békéltető testület mellett is lehet ügyvédi segítség. Egerben is van olyan ügyvéd, akihez ingyen lehet fordulni. (Azt nem tudom, hogy ebbe a város vagy kormány, (nem tudom) által finanszírozott ügyvédi tevékenységbe mi fél bele és mi nem.
De panaszkönyv nélkül semmi sincs...
Avatar
Asterix
Globális Moderátor
 
Hozzászólások: 2918
Csatlakozott: 2011.10.28. 17:51
Tartózkodási hely: Magyarország, Eger
Has thanked: 1830 times
Have thanks: 2800 times
Hangszer: -

Re: Panaszkezelés, jogi ügyek, baráti ötletek

HozzászólásSzerző: Adames » 2017.07.18. 11:41

Más téma....
Sajnos nagyon sok helyen már nem fogadják el az adószámos magánszemély számlatömbömet, mondván nekik járulékot kell fizetniük még utánam akkor, vagy mit.
Emiatt sok helyre nem is mehetek.
Nem értek hozzá annyira, de azt tudom, hogy vállalkozónak meg nekem nem érné meg lenni. :(
Avatar
Adames
Kiemelt tag
 
Hozzászólások: 684
Csatlakozott: 2011.08.23. 05:23
Tartózkodási hely: Eger
Has thanked: 792 times
Have thanks: 549 times
Hangszer: Korg Pa2

Re: Panaszkezelés, jogi ügyek, baráti ötletek

HozzászólásSzerző: GabEsz » 2017.07.18. 11:56

Szia Adames!

Ha van esetleg egy főállásod, akkor nyugodtan lehetsz mellette egyéni vállalkozó.
Üdv.: Gabesz

KORG PA-600, Roland BK-5, Behringer XR16, EV ZLX-12P, Alto TS 218S

For this post the author GabEsz thanked:
Adames (2017.07.18. 12:44)
Rating: 2.63%
 
Avatar
GabEsz
Kiemelt tag
 
Hozzászólások: 125
Csatlakozott: 2013.09.03. 14:17
Tartózkodási hely: Budapest
Has thanked: 160 times
Have thanks: 96 times
Hangszer: Korg Pa600, Roland BK-5

Re: Panaszkezelés, jogi ügyek, baráti ötletek

HozzászólásSzerző: Adames » 2017.07.18. 12:11

Nem érné meg, mert nincs annyi buli sajnos. Szinte csak nyáron van.
Avatar
Adames
Kiemelt tag
 
Hozzászólások: 684
Csatlakozott: 2011.08.23. 05:23
Tartózkodási hely: Eger
Has thanked: 792 times
Have thanks: 549 times
Hangszer: Korg Pa2

Következő

Vissza: Társalgó

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég