Budapest Music Expo - Tapasztalatok, érdekességek

Bármely téma, amely nem hangszerekkel kapcsolatos

Moderátor: Moderátorok

Re: Budapest Music Expo - Tapasztalatok, érdekességek

HozzászólásSzerző: Rolandbk5 » 2014.10.03. 22:44

Sziaszok,

Egy kis élmény beszámolót szeretnék leírni nektek a régi nevén Hangfoglalásról.

Nyitásra ott voltunk, és az elsők között sikerült bemenni a csarnokba. Még nem igazán volt minden startra kész, a Korgéknál még nem voltak bekapcsolva a hangszerek. Kicsit siettem, hogy sikerüljön kevés sorban állást kikerülve az új P3xLe-t kipróbálni. Sikerült. Már az elején fenn akadtam, nem találtam a bekapcsoló gombot hátul. Nem csak én, de ott egy Korg-os fiú is segített, de Ő is hátul kereste :lol: mikor megjelent egy másik Korgos fiú aki a gombok között megnyomott egy bekapcs gombot, ami nem tűnt fel a sok egyéb gomb között. Elgondolkoztam azon, hogy mennyire kiestem ezekből. :? Nem néz ki rosszul nekem tetszik külsőre, nagy kijelző - Pa900-ból - 76 billentyű - rövid billentyűk :dash2: - és Korgos megszólalás. Rögtön a demora mentem rá, meghallgattam. Nem rossz. Tetszik. Megnéztem, hogy milyen mélyre lehet belemenni a szerkesztésbe, és számomra igazán könnyűnek tűnt a szerkesztés része, a dobrészeket is jól és szerintem átfogóan lehet editálni. A hangolás, az Eq-zás, a hangerőzés, és nem mellesleg az effektezés mindegyik dob testnél. Ez nekem egy igazán remek ajánlat a Korg részéről. A nem annyira jó pergőből lehet egész jót készíteni kis hangolással eq-zással, és effektezéssel. A stílusoktól nem estem hanyatt, ez nem sokat változott a Pa1 óta. A hangszínekről annyit, hogy ott is enged rendesen gyártogatni, viszont ez még mindig nagyon nagy kompromisszum. Jó-jó, de a hangszínek kevesek. Ezt most úgy általánosítanám, hogy a Roland standon is a Bk-nál ugyanez a jelenség megtalálható, és a Yamahánál is. Az összes autómatás eszközre ez ráhúzható általánosítás. Folytatom.
Majd miután kiörömködtem maga, gondoltam odamegyek a Pa3xpro-hoz, hátha ott érezni némi változást, de nem. Persze ott szolgáltatás például biztosan sokat dob az árán a liftes kijelző :lol: , ezt annyira de annyira feleslegesnek tartom, hogy csak na. Értelmetlen hibaforrás. Aztán ott is megpróbáltam ugyanazokat a dolgokat kipróbálni, és semmi de semmi változást nem hallottam a lényegesen olcsóbb Le-hez képest. Ami feltűnt, az a kijelző, ami persze ha nem is liftes, de nagyobb, és nem a 3xpro javára, hanem az olcsóbb Le-nak írható plusznak. Semmi különbség. Kicsit ott már kezdtem elgondolkozni. :?: Utána jött a Pa900. Valami volt a kijelzőjével, mert olyan szinten mellé kellett nyomni, hogy a megnyomni kívánt gombot sikerrel tudjam kapcsolni, hogy néha túl nyomtam, úgy kékes lett a kijelző. :? :lol: :?: Ez gyorsan lezárom mint tapasztalat, ugyanaz mint az előbbiek, de MÉG olcsóbban. Aztán jött a Pa600. Ugyanaz annyi kivétellel, hogy kisebb kijelző, nem utánnyomásos billentyűzet, rövid is - mint az Le-nél - és talán ennyi, ill. ennél már az ár/szolgáltatás arány a legjobb. Egy Pa600+egy Fatar billentyűzet még mindig olcsóbb, mint akár a Pa900, és nem hallható az a több százezer árkülönbség. Szerintem egy Pa600-al - aki ért hozzá - sok jót meglehet csinálni, és nincs több kompromisszum, mint a milliós testvérénél. A Pa600 a legjobb a mostani felhozatalból. :777
Miután ezek megvoltak, gondoltam nincsenek sokan, így beszélgettem az ottani egyik szaki Korgossal, és miután kipróbáltam a Kronos-t :yahoo: :!: rögtön beugrott a régi már többször emlegetett ötletem, hogy a zene az a hangokról, hangszínekről szól, ha ez nem így lenne, akkor nem hangszer lenne a hangkeltő eszköz neve, hanem mondjuk Gombszer, vagy Kijelzőszer, vagy Samplerszer. A Kronos olyan szinten megfelelő HANGSZER, hogy ezt leírni nem igazán lehet. Nincs kompromisszum a hangszínek terén! :!: Aki midizéssel foglalkozik - midihuszárok :lol: - azoknak ez a Kánaán, már ha nem csak "berakjuk jó az úgy" midisek. Olyan szinten alapos eszköz, hogy még azt is meglehet csinálni vele, hogy a KARMA funkciónak köszönhetően AKÁR stílust is lehet vele gyártani. Nem olyan klasszikus stilust mit egy Pa-ban, sokkal jobbat. Sokan azt gondolhatják, hogy "ja persze ez mennyibe kerül, és annyiért igazán tudhatja már ezt" ez mind igaz, de a Pa3xpro sokkal drágább, és neki nem kellene ezt tudnia? Vagy a liftes kijelző a fontos? Kronos biztos azért olcsóbb, mert nem liftes a kijelzője. :lol:
A Korg standrol ez volt a tapasztalatom, minden kinn volt náluk ami számít, és mindent ki lehetett próbálni. Ha lenne sok-sok felesleges pénzem, egész biztos, hogy a Kronos-t választanám ...

Amit még kiemelnék az a Roland stand volt, ők hozták a tőlük megszokott dolgokat, Integra, Jupiter, Bk, és a remek zongorái, vokálok, gitárok, minden. :777

Yamaháék is sikeresen ideértek, ott volt némi hiányosság, csak egy S750 volt kipróbálható a sok semmi mellett, meg a Motif, ami legalább annyira szenzációs HANGSZER min a Kronos. A Tyros5 is ott volt, de mondhatni vitrinben, mert a színpadra volt feltéve, és sajnos nem lehetett kipróbálni. Ez vicces...

Nem igazán érintett meg semmi, ne vagyok elájulva semmitől. Aztán miközben jöttünk hazafelé, és beszéltük a fiammal az élményeket, megvitattuk ezt is, és tulajdonképpen amit már egy ideje fórumozok az egyre közelebb lesz hozzám, még akkor is, ha az marha nagy meló. Jók ezek hangszerek Kronos, Motif, de annyi pénzből már olyan több rétű lehetőséget lehet vásárólni, ami nulla kompromisszum, és még egy autó is belefér, ja meg az asszonyt egy komolyabb nyaralásra el lehet vinni annyiból, amennyibe ezek hangszerek kerülnek. Én azt gondolom, hogy vásárolok egy komolyan Mac gépet akár iMac-t, legyen akár 400.000 forint. Ezt telepakolom a Komplete8-al, és nem lesz bajom a hangszínek terén. Majd mikor fellépés van, akkor elviszem a masterkeyboardomat, meg a Midjay plus-mat, és azt a dalt, amit egyébként is meg kell csinálni midiben, azt elkészítem a Mac gépen, - nyilván tisztában vagyok azzal, hogy ehhez kicsit komolyabb hozzáértés kell, de mindent meglehet tanulni - majd a Midjay adta lehetőségek közül az Mp3lejátszóval megszólaltatom a midiből készített kompromisszum mentes alapot. Nem érdemes rövidtávra tervezni és sok pénzért. Van aki ezt teszi, van aki sokat agyal a számára legjobb döntés meghozása előtt. Egy dologgal legyünk tisztába, hogy munka nélkül nincs eredmény. És legyen zárszó részemről ... :777

Ez az én véleményem volt ....

For this post the author Rolandbk5 thanked: 8
Apelláta (2014.10.03. 23:15) • beejaybudai (2014.10.04. 09:33) • Bubamara (2014.10.04. 05:24) • edmund (2014.10.07. 08:25) • mamfi (2014.10.04. 08:01) • Pityu (2014.10.04. 07:20) • tacso (2015.10.04. 09:56) • vili2105 (2014.10.06. 15:45)
Rating: 21.05%
 
Avatar
Rolandbk5
Kiemelt tag
 
Hozzászólások: 1187
Images: 2
Csatlakozott: 2013.10.12. 00:45
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Has thanked: 1169 times
Have thanks: 1110 times
Hangszer: Yamaha Genos

Re: Budapest Music Expo - Tapasztalatok, érdekességek

HozzászólásSzerző: Pumika » 2014.10.04. 08:39

Halihó, osztom a véleményemet a Zolival, én is tegnap fent voltam a Expón, van ahol nagyon sokan voltak a hangszereknél. A korg-nál nekem nagyon bejött a PA900, sokat álltam előtte. A többi hasonló vélemény mint Zolinak. A PA300 nem jött be, legalább is nekem. Valóban, kevés hangszínkészlet jellemzi a korgot, biztos lehet feltölteni dolgokat rá. A korgos kollégával beszélgetve szerinte is a PA600 ami a legjobb választás lehet.
A Yamaha stand, hát nem sok. Tényleg csak a 750, semmi más. Nem tudom miért??? A Tyros 5 pedig nem is lehetett bekapcsolni sem, lehet lett volna tegnap demonstrációja de nem tudtam róla.
A Roland tetszett főleg a BK7. Több időt is ültem előtte.

Viszont Szappanos az nagyon király volt a basszussal, köszönet neki!!!!

For this post the author Pumika thanked: 4
Apelláta (2014.10.05. 03:46) • Bubamara (2014.10.04. 15:03) • Rolandbk5 (2014.10.06. 17:41) • tacso (2015.10.04. 09:59)
Rating: 10.53%
 
Avatar
Pumika
VIP
 
Hozzászólások: 352
Csatlakozott: 2011.10.22. 11:02
Tartózkodási hely: Paks
Has thanked: 787 times
Have thanks: 317 times
Hangszer: Ketron SD7-KORG 01/W

Re: Budapest Music Expo - Tapasztalatok, érdekességek

HozzászólásSzerző: malko » 2014.10.04. 09:27

Na akkor én is írok egy pár dolgot a tegnapi music expón tett látogatásomról. Hát akár milyen furcsa de most valahogy nem érdekelt a billentyűs felhozatal, mert igazából újdonság nem volt. A lányom próbált egy-két digitális zongorát és a végén azt állapította meg, hogy neki a roland jön be a legjobban. Normálisan meghallgatni nem lehet semmit mert óriási hangzavar van. (de ez nem is arról szól). Viszont keverő téren nagyon sok újdonság lesz (igaz az nem ami pénztárcánkhoz van mérve). Kimondottan nagyon jó a behringer X32 pultja, jó hangminőség és iszonyú tudást bele pakoltak. Viszont lehet, most sok embert elfogok keseríteni de megnéztem a qsc touch mixet. Azért mondom, hogy megnéztem mert kipróbálni azt, hogy hogyan szól arra nem volt lehetőség.
Első benyomás: lassú szoftver, a kijelző nem multi touchos, nehéz lesz hirtelen beavatkozni akár egy eq-ba vagy más hová, nagyon pontosan kell megérinteni a kijelzőt...stb nekem egy gyerekjátéknak tűnik(de ez csak az én véleményem). Előny: Kicsi,könnyű.
A shure standnál tetszett, hogy 16 mikrofont azonnal összetudtál hasonlítani. Hangfal téren nekem nagyon bejön ES audio hangfal család(magyar). Az a srác dolgozik, most náluk aki meg nyerte a hangszórók tervezését tavaly. Elég egyedin szólnak ezek a hangfalak de sajna árban a felső kategóriát képviselik. Ja presonus hangfalak: A jövő hangfalai lesznek. Szép kinézet, nagy teljesítmény, korrekt hangkép, akár wifin keresztül is bele lehet avatkozni a hangképbe...stb. ára 350-től. Yamaha DBR széria: Jót nem igazán tudok róla mondani. Nyilván nem ennyi mindent láttam, de ha valaki kíváncsi egy bizonyos termékre akkor arról is beszámolok de hagyok a többieknek is.

Üdv: Malkó
Zaj keltő források: Yamaha Genos, Allen&Heath QU16, Presonus 328Ai, Presonus 312Ai, 4db Kv2 audio sub, Neumann kms105

For this post the author malko thanked: 4
Apelláta (2014.10.05. 03:48) • Attila (2014.10.04. 09:42) • Bubamara (2014.10.04. 15:03) • Rolandbk5 (2014.10.06. 17:41)
Rating: 10.53%
 
RANDOM_AVATAR
malko
VIP
 
Hozzászólások: 442
Csatlakozott: 2012.09.21. 17:14
Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
Has thanked: 187 times
Have thanks: 667 times
Hangszer: yamaha Genos

Re: Budapest Music Expo - Tapasztalatok, érdekességek

HozzászólásSzerző: jamy1 » 2014.10.06. 13:33

Jó volt látni,hogy a JBL EON 615-ből már van 2 db Magyarországon :) Miközben bizonyos webáruház(ak) már "forgalmazzák". Mikor érdeklődsz a rendelés iránt akkort az a válasz,hogy az első darabokat elkapkodták :D
Betaudionál pedig mondták,hogy az a két darab van az országban egyenőre és csak novemberben várható leghamarabb,hogy elkezdik hivatalosan is forgalmazni.

Ellenben az Alto Pro-t jó volt látni,hogy nem a levegőbe beszélt a gyártó a fejlesztések kapcsán, lásd: Black széria.
Sok újdonság nem volt,de lehetett legalább szakmai beszélgetéseket folytatni a kiállítókkal. Pláne úgy,hogy pénteken délelőtt még aránylag lehetett mozogni és nem volt olyan "nagy" hangzavar :)

For this post the author jamy1 thanked:
Apelláta (2014.10.06. 21:07)
Rating: 2.63%
 
RANDOM_AVATAR
jamy1
Kiemelt tag
 
Hozzászólások: 229
Images: 0
Csatlakozott: 2014.06.09. 15:33
Tartózkodási hely: Wahington D.C.
Has thanked: 371 times
Have thanks: 251 times
Hangszer: Apple iMac

Re: Budapest Music Expo - Tapasztalatok, érdekességek

HozzászólásSzerző: Attila » 2014.10.07. 08:02

Hozzászólnék, de nem a "Music Expo"-ban :!:
Atti
Avatar
Attila
VIP
 
Hozzászólások: 1311
Csatlakozott: 2012.04.06. 20:55
Tartózkodási hely: Gyergyoszentmiklos
Has thanked: 488 times
Have thanks: 1125 times
Hangszer: Korg + Yamaha

Re: Budapest Music Expo - Tapasztalatok, érdekességek

HozzászólásSzerző: powersparc » 2014.10.07. 09:15

Attila írta:Hozzászólnék, de nem a "Music Expo"-ban :!:

Való igaz, ez a gumiszobába való. Ott folytatjuk?
https://soundcloud.com/synthsnd
"Ha nem találod meg azt a módszert, ami álmodban is pénzt fial, akkor életed végéig dolgozni fogsz." - Warren Buffett
Avatar
powersparc
VIP
 
Hozzászólások: 2783
Csatlakozott: 2014.03.16. 23:07
Tartózkodási hely: Miskolc környéke
Has thanked: 1030 times
Have thanks: 2463 times
Hangszer: kézbillentésesített húrolmányzengészeti csinálmány

Re: Budapest Music Expo - Tapasztalatok, érdekességek

HozzászólásSzerző: Rolandbk5 » 2014.10.07. 10:39

Azért nem jönnek el sokan mint kiállítók, mert Veiger úrral beszéltem, és meséli, hogy 400.000 forinttal olcsóbb egy 12m2 hely, mint Frankfurtban, és így 1.200.000 itthon. ez tényleg drága, és a Ketron szánalmas, és hozzánemértő marketingje miatt, ezt a pénzt nehéz kigazdálkodni, mert ez a profitból kell tudni biztosítani. Viszont arra lenne lehetőség mint a mit a Tajtiék is csináltak, a Yamahásokkal voltak egy standon. Ilyen lehetséges. Ez az amikor valaki ért hozzá - Monori Tib, Tajti Zoli - vagy nem ért hozzá Ketron.
Avatar
Rolandbk5
Kiemelt tag
 
Hozzászólások: 1187
Images: 2
Csatlakozott: 2013.10.12. 00:45
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Has thanked: 1169 times
Have thanks: 1110 times
Hangszer: Yamaha Genos

Re: Budapest Music Expo - Tapasztalatok, érdekességek

HozzászólásSzerző: tacso » 2015.10.04. 10:40

Mi Zoliékkal találkozva a pénteki nyitásra érkeztünk meg, és mindjárt egy rövid, de annál kellemesebb kis koncerten vettünk részt, ahol tehetséges fiatal soproni zenészek nyomták a rock n'rollt! Qsc cucc volt felállítva, és patent volt a megszólalás! A road gárda csupa fiatal csajsziból állt, és nagyo igényes becsületes munkát végeztek. A másik célfeladat volt, hogy Boginak fülre öntött fülmonitort találjunk. Három cég is volt ebben a témában és kaptunk jó ajánlatot. Sikerült elkapni a Roland E-A7 bemutatót is, sajnos rövidke volt, a mulatós stílusok csujogató samplingokkal címet adhattam volna neki... :D Kicsit oda is ültem eléje később, az biztos hogy nem mérföldkő a hangszer, de ha Sopronban elérhető lesz, el fogom kérni egy napra, mert találtam bíztató momentumokat benne. A Tyros 5 hangszert sikerült kipróbálnom, kb. du. 1 kor, max hangerőnél is alig hallottam valamit a környezetzaj miatt, de szerintem ebben egy kicsit a Tyros is benne volt! Halk... :D
A Casio egy vicc! Korg Pa900, a billentése nekem valamiért a legkedvesebb az összes közül! Trevis bemutató jazz zenekarral, nagyon jó volt mindkettő! Korg Pa4X, nagyon akartam meghallgatni, de egy olyan mosdatlan ember próbálgatta éppen , hogy nem mertem utána felvenni a fülest...
Led lámpák frontján láttam még néhány újdonságot, de ezek a nagy lámpák nagyszínpadra kategóriában játszanak. Összességében tetszett, jó volt a szervezés és komfortos az egész Expo! A zajjal meg nem lehet mit kezdeni...
Alapi István gitáreffekt bemutató volt még, nem tehetek róla én 2 perc öblögetés után már úgy untam, hogy szégyenemre tovább álltam. Az éjszakát Kékkői Zalán barátom kedves családjánál töltöttük, aki másnap a miskolci dupla István a király előadásra húrozta át a Fendert. Kicsit átjátszotta effekt erősítő nélkül hogy beálljanak a húrok, na azt reggelig tudtam volna szájtátva hallgatni...
Ízlésem és pofonom... :D
Egy dologban biztos vagyok! Nem vagyok tévedhetetlen!

For this post the author tacso thanked: 4
Apelláta (2015.10.05. 08:20) • Attila (2015.10.04. 18:25) • Bubamara (2015.10.04. 15:26) • jamy1 (2015.10.05. 14:54)
Rating: 10.53%
 
Avatar
tacso
VIP
 
Hozzászólások: 1134
Csatlakozott: 2014.01.25. 15:35
Tartózkodási hely: Kópháza
Has thanked: 2304 times
Have thanks: 1933 times
Hangszer: Korg Pa3x 61 Muzikant, Ibanez Rg, Hk Ludas Impact,

Re: Budapest Music Expo - Tapasztalatok, érdekességek

HozzászólásSzerző: powersparc » 2015.10.04. 16:17

Köszi az összefoglalót Tacso!
Ez alapján most se bánom hogy elkerültem a hangzavart (mondjuk tegnap kórházban is voltam úgyhogy absz. nem volt pálya a mulatozás...)
Régen álmom volt Frankfurtba is ellátogatni, de szerintem nincs értelme az ilyen mega-rendezvényeknek. Ahhoz hogy vmit rendesen kipróbálhasson az ember, nyugodtabb körülmênyek kellenek és valóban a leghatékonyabb ha van az embernek annyi befolyása, ha pár nap a saját lakjában tesztelhet vmit, nem úgy hogy 5 perc után 26-an lihegnek a nyakába és a szomszédban rock gitárosok csapatják 1000W-al...
https://soundcloud.com/synthsnd
"Ha nem találod meg azt a módszert, ami álmodban is pénzt fial, akkor életed végéig dolgozni fogsz." - Warren Buffett

For this post the author powersparc thanked:
tacso (2015.10.04. 16:26)
Rating: 2.63%
 
Avatar
powersparc
VIP
 
Hozzászólások: 2783
Csatlakozott: 2014.03.16. 23:07
Tartózkodási hely: Miskolc környéke
Has thanked: 1030 times
Have thanks: 2463 times
Hangszer: kézbillentésesített húrolmányzengészeti csinálmány

Re: Budapest Music Expo - Tapasztalatok, érdekességek

HozzászólásSzerző: ---Qgli--- » 2015.10.04. 18:04

Ha valamilyen hangszert ki akarok próbálni, hogy mit tud, akkor azzal dolgoznom kell egy évig és akkor talán lehet róla mit mondani.
Avatar
---Qgli---
Kiemelt tag
 
Hozzászólások: 2149
Csatlakozott: 2011.12.12. 08:23
Has thanked: 692 times
Have thanks: 1607 times
Hangszer: -

Következő

Vissza: Társalgó

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron